7 Şubat 2020 Cuma

Diagne konusunda işler sarpa sardı ve bu işin geri dönüşü de yok


Diagne konusunda işler sarpa sardı ve bu işin geri dönüşü de yok. Takım içinde dahi hal hareketlerini kontrol edemezken, ülkesinde tek başına bıraktığınız ortamda kim bilir nasıl hareket ediyor? Sezon sonuna kadar da bu şekilde devam edecek. Club Brugge geri adım atmıyor ve sözleşmesini fesih etmiyor. Galatasaray'a geri dönmesi için de kira bedelinin yarısını talep etmişlerdi. Bunu kabul etsek "sattığın kadar al" durumunda eksiye düşecektik.

Transferin son günü Anderlecht / Club Brugge birbirine girmiş ve Şampiyonlar Ligi dolayısıyla Diagne'nin tercihi Club Brugge olmuştu. Sonrasında bir penaltı tartışması, otorite tanımama ve ortaya çıkan sonuç bu. Penaltı tartışması Galatasaray'da da yaşanmış ama Diagne pek geri adım atmamıştı. Yararsız da değildi bu arada, performansına hayal kırıklığı dememiştim. Attığı goller de var, açtığı alanla attırdıkları da.

Bu Ocak ayında da takıma dönebilir ve Andone'yle yollar ayrılabilirdi. Bu da bir tercihti ama sattığın kadar al kaynaklı olmadı. Yaz dönemi geri dönecek, idmanlara katılacak. O ara da büyük bir maç ve idman eksiği olacak. Ekim ayından bu yana oynamıyor diye hatırlıyorum. Gerçek anlamda ihale bize kaldı gibi. Her şekilde zarar edilecek, Diagne'nin zararını karşılama imkanı kalmadı. 5-6 milyon avro kazanabilsen ne ala noktasındayız.

"Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in FIFA tehdidi bizi korkutmadı. Diagne kadro dışıydı, tesislere girişi yasak değildi. 31 Ocak'a kadar kulüp bulmak için serbest bırakılmıştı."

Club Brugge'nin açıklaması dikkat çekici. Geçtiğimiz günlerde Mustafa Cengiz'in "kandırıldık" diye bir açıklaması olsa da bu kulübün tasarrufu, oynama garantisiyle gitmiyor. Diagne'yi konuşmak gerekecek. Ocak ayında kulüp bulabilir ve aynı şartlarda x kulübe kiralık devri gerçekleşebilirdi. Bugün birçok futbolcunun kiralık devri gerçekleşiyor, Diagne'nin bunu zorladığını düşünmüyorum. Hatta Galatasaray zorladı mı ondan da emin değilim.

Yazın değil de Ocak ayında Vedat Muriqi trenini kaçırmışız. Yaz aylarında yapacak bir şey yoktu, bir şekilde Fenerbahçe'ye gönderdiler. Ocak ayında alınabilirdi, niye düşünülmedi bilmiyorum. Taraftar baskısı olmamalı bu konuda, hele ki Fatih Hoca zamanı. Arayan buluyor da. Biz tüm bonservisi harcama derdine düştük, son güne kaldık ve Diagne geldi. Gelirken de "yaz aylarında satarız" mantığı vardı ve hoca bu şekilde kabul etti. Sonuç ortada.

12 yorum:

  1. ozan ve garryden gelen 20 mionun 13ünü buna verdik, 4 marcaoya, 3 de luyindamanın 8 olan bonservisinin 3 ünü verdik. geri kalan 5 i de yazın fernandoyu fln satarak verdik. şimdi geriye dönüp bakınca, 4e marcaoyu, 8e luyindamayı, 3e de vedatı alsaydık.. hem 2019 ocağında 5 daha az harcardık(sonuçta gelen para yaza devretmiyor diye hepsini harcamak zorunda değiliz. neticede kulübün parası), hem diagne yerine vedat olurdu, hem de 2019 yazına - 5 ile başlamazdık. tek yanlış silsile halinde nelere mal oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gün Muriqi denildiğinde taraftar isyan ediyordu, Galatasaray'ın forveti Muriqi mi olacak deniliyordu. Taraftara göre hareket etmemek gerekiyor :(

      Sil
  2. O zaman sevinmiştik bir de başımıza 13 milyona bela almışız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şutu gol olacak zannediyordum. Kötü performansı yoktu ama mental sorunlar büyük.

      Sil
  3. Club Brugge hakli. Ve dogru olani yaptilar. Hem bize karsi hem Diagne'ye karsi. Amatør olan Diagne ve Galatasaray yønetimi.

    Ilk yorum yapan arkadasa katiliyorum. Her gelen para harcanmak zorunda degildi. Panik hamlesinden ziyade hic hamle daha iyidir. Bu populizim icindir. Kisa vadeli basari icin. Sonu bøyle olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kolay silip attılar, tam içeriği bilmesem de.

      Sil
  4. bir kere diagne'yi terim de istedi. tıpkı falcao'yu istediği gibi. bu konuda sorumluluktan kaçmanın anlamı yok. bu adam 34 maçta 32 gol attı. demek ki süper ligde gol atmayı çözmüş. böyle bir oyuncuyu istemek normal. ozan'dan gelen parayı yazın zaten kullanamayacaktık. verdik aldık bence sorun yok.

    sorun şurada. adamı 2. maçta çöp ilan eden şımarık taraftar işimizi çok zorlaştırıyor. sosyal medyada öyle bir yaygara kopuyor ki futbolcu teknik heyet yönetim herkesin dengesi şaşıyor. hatırlarsanız daha ilk maç saçına bile küfür edildi diagne'nin.

    diagne kesinlikle normal biri değil. ama bomboş topçu da değil. belhanda kadar destek vermedi terim. verse başka olurdu. oysa terim diagne ile italyanca direkt iletişim kurabilen biri. sırtını sıvazlayabilirdi.

    şu an evet 5 milyon euro'ya bile gitse göbek atarız. ama imkan ihtimal yok. aylarca boş oturan bir diagne'yi kimse almaz. keşke andone yerine tercih etseydik. kulüp çıkarı bunu gerektiriyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son güne kalıp, yaza da satacağız denilince tamam dedi. Diagne'ye kadar 10 tane forvet konuştuk Ocak ayında. Bence de yararsız isim değil, o konuda haklısın.

      Sil
  5. club brugge da beni sinir etti bu süreçte. evet diagne penaltı kaçırdı sonra da soyunma odasında kavga çıktı. sanki adam öldürdü. tek hatayla idam ettiler.

    YanıtlaSil
  6. şampiyonlukta önemli katkı verdi. ucl'ye katıldık ve önemli bi gelir elde ettik. ben diagne'den zarar ettiğimizi düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zarar ettik ama performans bazlı bir hayal kırıklığı olduğunu ben de düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir