7 Şubat 2020 Cuma

Emin Bayram & Işık Kaan Arslan, artık A takım futbolcuları


İdman fotoğrafları arasında gördüğümde mutlu oldum. Şu an altyapıdan gelip, A takımla idmanlara çıkan 2 isim. Hatta Emin Bayram için A takım futbolcusu oldu bile diyebiliriz. 16 yaşında ama U19'la dahi maçlara çıkmaz oldu. Tamamen A takıma odaklanıldı ve öyle devam ediyor. Işık Kaan Arslan da son zamanlarda A takımla idmanlara çıkıp, U19'la maçlara çıkmamakta. Gerçekleşmeyen stoper transferi de bu işi tetikledi.

Şu an 2 iyi alternatif gibi tutuluyorlar ve onlar adına yaz aylarında konuşacağız. Sürekli söylediğim gibi, şu an zor. Kaos var çünkü, hedef dahilinde devam ediliyor. X genci sahaya attığımız an da yaşına göre aşırı bir sorumluluk yüklenecek. Olası hatada da geri dönüşü yok, bu sorumluluğun altında genç futbolcu eziliyor. Taraftar profilimiz belli, Ozan Kabak'a dahi üst üste penaltı yaptırınca neler söylenmişti.

Üstelik sezon başı olmasına ve telafi edilebileceğine rağmen. Sezon başı olsa ben de direkt olarak Emin Bayram'ı 11'e yazalım derdim. Eminim ki hoca da böyle düşünür ve ısrar ederdi. Bugün farklı maalesef, bu kaos ortamında zor. Biri hata yapacaksa Ahmet Çalık yapsın deniliyor, nasıl olsa bu hataya kimse şaşırmaz denilerek. Bir noktada günü kurtarmaya çalışıyoruz. Marcao / Donk da günü kurtaracaktır.

Yazın ise görüntü değişir. Donk / Ahmet Çalık gibi isimler takımdan ayrılır ve bu gençler rotasyona dahil olur. Fizik durumları ortada. Zaten o yüzden A takımla idmanlara çıkıyorlar ve artık A takım futbolcuları diyoruz. Bu 2 isme eklenmesi gerekenler de olacak. Süleyman Luş ilk aklıma gelen diyebilirim. Sayı mutlaka artacak, yeter ki beklenen gelişim sağlansın ve futbolcu bu seviyeye gelsin. Çoğu umutla baktığımız ismin bu seviyelerde tutunamadığını görmek üzücü.

Atalay Babacan'ı, Yunus Akgün'ü, Mustafa Kapı'sı gibi. Ozan Kabak'ın yükselişini izlemiştik. Aynı jenerasyon birçok isim kaybolmak üzere. Fizik olarak küçük kalıyorlar, bu seviyede sırıtıyorlar, bir yandan da U19 için fazla geliyorlar. Doğru takımlara kiralama, gelişimlerini gözlemlemek lazım. Recep Gül, Belçika 2. Ligi'ne gittiğinde sevinmiştim ama o dahi şans bulamıyor. İşin Türkiye'si de yok, doğru takımı var.

9 yorum:

  1. Sanirim y.akgun,a.babacandan umit kesilmis gibi

    YanıtlaSil
  2. Abdussamed Karnucu'nun da iyi olduğu söyleniyor. Mevki olarak da alternatif olarak önümüzdeki sezon kadroya yerleşebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun sakatlıkları olmasa şu an o da A takımdaydı.

      Sil
  3. Böyle ne kadar çok umutlandık ve ne kadar çok hayal kırıklığı yaşadık degilmi, cafercan, volkan pala vs gibi birçoğu 2 B de bile zor oynuyorlar özgurcanlar,cem sultan, oğuz sabankaylar ve bir sonraki kuşaktan gelenlerde kaybolup gidiyorlar hafızamızdan bile ..yakın dönemde gelenlerin bir çoğunun fiziksel durumu tjk apranti okulundan biraz hallice. Ozan hariç kazanımımız yok gibi bu iki kardeşimiz yanında ogun de var bu bölge için abdulsamet var ön bolge metehan var sonları dilerim öncekiler gibi yanlızca antrenman fotoğraflarında hatıra olarak kalmaz..bu çocukların hem kendi gençlik, hem gelişim, hem çevreleri ile başa çıkabilmeleri için ciddi desteklere ihtiyaçları var yetenekleri onları kurtarmaz bir kısmı üç beş mahalle agbisinin peşine takılır menejer der, sözleşme der bir kısmı süre bulamadığı için küser ve geriler işte bu değerleri yitirmemek için klüpte bir profesyonel brim lazım mental yönden hazırlayan ayrıca antrenman harici ekstra çalışmalarını sağlayacak fiziksel gelişimlerine yardımcı olacak bir akademisyen hoca. Ve birde onlara şans verecek onlara inanan fikstür planlamasında bunları da düşünen oynattıgında şimdi zamanımıydı diye gömülmeyecek bir teknik adama..ne diyelim yolları bahtları açık olsun ,iş biraz kendilerinde ,biraz ülke futbol gerçeklerinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi olmuyor işte. Belli jenerasyonlar sayesinde takımın yarısını altyapı oyuncularından kurmak mümkündü.

      Sil
  4. donk un son performansını gördükten sonra 1 yıl daha stoperde rahat oynar bence.marcao donk ikilisi marcao luyindama dan daha iyi göründü an itibariyle.

    gelecek sezon stoper 4 lüsü şu şekilde olur geniş kadroda.donk marcao luyindama emin bayram

    ahmet çalık kiraya verilebilir.yoksa çok kötü stoper değil.yedekte idare edebilecek bir stoper.ama oynamasıda lazım bir kulüpte.sonra tekrar dönüş yapar.

    gelecek sezon en büyük sorun lemina nın olmayacak olmasıdır.benzer yetenekte oyuncu bulmak zor o mevki için.melo dan sonra ideal isim bulundu ama kiralık.hatta yetenek olarak melo dan daha iyi.topla çıkışları vs.

    gelecek sezon gidecekler listesi:
    şener: 30 yaşında yedek bekletmenin manası yok.
    nagotomo:zaten gitti
    ahmet çalık:kiraya verilir
    selçuk inan:sözleşmesi bitti
    seri:tekrar kiralanması zor
    lemina:tekrar kiralanması zor
    belhanda: 4-5 milyon avroya satılır
    onyekuru:tekrar kiralanması zor
    cimi durmaz: satılır.
    andone:kiralıktan geri döner

    sözleşmesi 1 yıl uzatılabilecekler:

    donk: joker ve tecrübeli oyuncu.
    mariano:benzer yetenekte sağ bek bulmak zor

    6 numaranın önünde feguli ve ömer bayram ideal gibi göründüler.yani seri nin geri dönmesi büyük kayıp olmaz.kiralıktan.ama lemina ömer feguli üçlüsünden lemaina nın geri dönemsi kayıp olacak.

    adem büyük ün ideal yeri sol açık.emre akbaba da sağ açık oynayabilir.forvette falcao.

    bu durumda golü düşüne 3 oyuncu aynı anda sahada oluyor.bunlara feguli ve ömer bayramıda ekleyebiliriz.yani onyekuru nun kiralıktan geri dönmeside büyük kayıp olmaz.onyekuru nun sprinter özelliği olsada ben son vuruşlarını vasat ve cılız görüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama'nın farkı bambaşka, geri döndüğünde ilk tercih yine o olacaktır. Cimi kim bu arada, tanımıyorum?

      Adem Büyük'ün ideal yeri artık forvet, Emre Akbaba ise net 10 numara. Sağ açık falan olmaz. Emre Akbaba'yı geldiğinden bu yana ilk kez doğru yerde kullanıyoruz.

      Sil
  5. bu arada 2003 doğumlu olmasına rağmen emin bayramın acayip bir fiziksel avantajı var.ayağıda fena sayılmaz.2-3 yıl sonra çok sağlam bir defans oyuncusu olması işten bile değil.17-20 yaş aralığında fizik acayip gelişir.tabi çalışmayla.bunu ozan kabakta görmüştük.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir