1 Şubat 2020 Cumartesi

Emre Mor Olympiakos'da


Emre Mor'un yeteneği üzerine kimsenin kuşkusu yoktur. Gittiği her takıma da bu yetenek kaynaklı "beklenti" dahilinde gidiyor. Galatasaray'a da bu yüzden geldi. Özellikle de Fatih Hoca'nın varlığı bu transferde etkendi diyelim. Hızla düşüyor çünkü, önünde kimse durabilmiş değil. Bu düşüşü durdurmak uğruna da Fatih Hoca önemli bir etken olabilir diye düşündük. Kazanılacaksa da en doğru adreslerden biriydik. 

Transfer gerçekleştiğinde umudu olmayan da çoktu ama denedik işte. Bu tarz denemeler olacaktır. Emre Mor genç bir futbolcu, yeniden ayağa kaldırsak kazanımı büyük olacaktı. Şans da buldu, kimse aksini iddia edemez. 11'de denendiği çok maç var, Şampiyonlar Ligi listesinde de yer aldı. Jimmy Durmaz ve Yunus Akgün gibi isimlerin sürelerini de onun için yedik. O ışığı hiç alamadık, dolayısıyla da Jesse Sekidika transferi geldi.

Şu doğru bir görüş. Yunus Akgün de çok tutulmaz ama en azından senin futbolcun. Emre Mor'dan bir şey olmayacağı anlaşıldığı an Yunus Akgün'e dönülebilir miydi? Senin futbolcun, onu kazanmak adına biraz daha zorlayabilir miydik? Ya da Jimmy Durmaz, sezona da iyi girmişken. İyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Emre Mor'a göre de daha meziyetli ve joker niteliğinde diyebiliriz. Emre Mor konusunda zaman kaybettik.

Hatalarından ders çıkarmıyor ve bu saatten sonra da çıkaracağını zannetmiyorum. Olympiakos dahi onun için büyük bir şans. Galatasaray sonrası düşüş diyordum, yine kendisi için iyi bir takım bulmayı başardı. Dortmund, Celta Vigo gibi öyle hayal kırıklıkları var ki. Bir de ilk piyasaya çıktığı günleri hatırlıyorum. Messi bulmuşuz gibi heyecanımız vardı. 17 yaşında Euro 2016'da boy gösteriyordu. Bugün 22 yaşında, Euro 2020'nin ise kıyısından dahi geçemiyor.

Galatasaray performansını düşününce aklımda "iyi" olarak kalan tek şey yok. En son Falcao'yla dahi kavga etti. Falcao ona ne kadar iyi yaklaşsa da dönüp ona "işine bak" diyebiliyor. En azından sorun çıkarmıyor diyordum, fabrika ayarlarına döndü işte. Olympiakos'da kendisine başarılar dileyeyim. Tutunabileceğini sanmıyorum, bu düşüş kademe kademe devam edecektir. Galatasaray ve Fatih Terim onun adına en iyi fırsattı.

6 yorum:

  1. İyi bir menajeri var galiba bir şekilde iyi yere gidiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala o potansiyelin, ya olursa ihtimalinin ekmeğini yiyor :(

      Sil
  2. Bunun en iyi cocukluk arkadasi olan Adnan Mohammed, pakistanli cocuk, Danimarka liginde ve Pakistan milli takiminda oynuyor. geldi Norvec'e kiralik 4-5 ay gecirdi. cocugun kisiligi mukemmel. Yemek yer sukreder. Su icer sukreder. Ailesini sever. Cok akilli. Ama hayat iste. Cocukta yetenek yok ama akilli. Emre Mor ise cok yetenekli ama akil yok. Ikisi ayni yerde basladi futbola. Bakalim sonunda hangisi mutlu olacak. Filmlere konu olacak hikaye resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Mor ilk günden bu yana şöhreti sevdi, futbolla alakası yok.

      Sil
  3. Emre Mor Bizde Kaç Dakika Oynadı Bakın Derim? Kaç 11 Çıktı. Çocuktaki Yetenek Türk Olarak Hiç Kimsede Yok. Hep Özel Hayat Dersi Veriyorsunuz. Olympiakos'da Banko Oynayacak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir