16 Şubat 2020 Pazar

Erkan Süer'in forvet özellikli bir 10 numara olduğunu söylemiştim


U19 Milli Takım maçları sona erdi ve orada yer alan futbolcularımız geri döndü. Erkan Süer de onlardan biri. Boluspor'dan ara transferin son günlerinde transfer edilmişti. 18 yaşında ve kendi yaş grubunun en yetenekli futbolcularından biri. Peşinde birçok takım olsa da bu transferi bitirebilmek iyi bir adımdı. Gelecek sezonun yaz kampında kendisini daha yakından izleme şansı bulacağız. A takım için çok ciddi adaylardan.

Ayağının tozuyla da U19 takımımızın ilk 11'inde yer aldı. Abdussamed Karnucu - Atalay Babacan ve Erkan Süer'li bir orta saha hattı vardı. Bu da oldukça keyifli bir üçlü. Erkan Süer'in forvet özellikli bir 10 numara olduğunu söylemiştim. Tarzı Emre Akbaba'ya benziyor. Rakip ceza sahası içi ve çevresinde iyi bir bitirici. Attığı gol de oldukça iyiydi. Ceza sahasının hemen dışında pası aldı ve muhteşem bir vuruşla rakip kaleciyi çaresiz bıraktı.

Erkan Süer'in Galatasaray formalı ilk maçında gol atmış olması moral açısından güzel. Takım olarak doğru dürüst idman dahi yapılmadı, uyum tarafında sorun yaşanması doğal. Buna rağmen yeteneğiyle ön plana çıkmayı başarabiliyor. Atalay Babacan'ı ise zaten biliyoruz, bu seviyede iyi oynuyor. Ondaki sıkıntı üst tarafa çıkınca oluşuyordu. Umarım o da gelişim sağlar ve bu ikiliyi yeni sezonda A takım rotasyonunda görebiliriz.

Abdussamed Karnucu da uzun sakatlık döneminin ardından ilk kez 11'de sahaya çıktı. 2-3 maçtır sonradan oyuna giriyordu. 2000'li gruptan A takım için en ciddi aday kim deseniz onu gösterirdim. Defansif orta saha olarak o kadar kıymetli bir isim ki. Mücadelesi, savunma aksiyonu kadar pas ve teknik özellikleri de iyi. Yeri gelir stoper de kullanabilirsiniz. Geçen sezon U19 Youth League'de belki de en iyi ismimiz olmuştu. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, acilen uzatmak lazım.

Mustafa Kapı ve Erencan Yardımcı'nın neden oynamadığını bilmiyorum. Belki de sakatlık ya da yorgunluk durumu vardı, günahlarını almayayım. Mustafa Kapı söz konusu olunca "acaba sözleşme durumu mu" diye ister istemez düşünüyoruz. Sezon sonunda bitecek sözleşmesi çok dillenmesine rağmen hala bir adım atılmadı. Belki de o gitmek istiyor tabii, bilemiyorum. Bu durumda da oynatılmaması yanlış bir karar olmaz. Erkan Süer ve Atalay Babacan'lı orta saha yapısında süre bulmak da zor olacak.

2 yorum:

  1. Firat gullu hakkinda.ne diyorsunuz,kiralik mi satilik mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Profesyonel olmuş sanırım, Bosna'ya gitmiş. Avrupa iyidir gençler için, hayırlısı olsun onun adına.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir