13 Şubat 2020 Perşembe

Falcao'nun yaşadığı sakatlıklar hayal kırıklığı olsa da kendisinden umudu kesmiş değilim


Alanyaspor karşısında Falcao'yu ciddi anlamda aradım. Falcao'yla da sınırlamayayım, kenardan gelecek herhangi bir forvetin varlığı önemliydi. Skor arıyor, olabildiğince hücum düşünüyorduk. O baskıyı kurduk, pozisyonlar geldi, geri de döndük ama rakip ceza sahası içinde eksik kaldık. Bu da turu alamamaya neden oldu. Adem Büyük tek başına kaldı ve mümkün olan en iyi şekilde takımı taşımaya devam etti.

Falcao kadar Andone'yi de sorgulamalı. Geçen maçta kulübede olsa da bu maçta yoktu. Nedenini ben de bilmiyorum. Bu şartlarda hücum yapmaya çalışmak ciddi zor. Alternatifsizlik kısmı da bu. Bir anlamda varlık içinde yokluk diyelim. Falcao ve Andone gibi hücum silahların olsa da onlardan fayda sağlayamıyorsun. Neyse ki Falcao yeniden takımla çalışmalara başladı. Andone'nin de geri döndüğünü görmüştük. Her ne kadar maça çıkmamış olsa da.

Kupadan elenmek bu noktada üzmüyor beni. Bazı pozisyonlarda kısıtlıyız ve sakatlık gibi dertlerle de uğraşıyoruz. Ligde hedefi şampiyonluk olarak belirlemişken de Türkiye Kupası bizi çok zorlu bir sürece itebilirdi. Galatasaray'ın içinde bulunduğu tüm kupaları kazanma hedefi olsa da bazı gerçekler ortada. Şu an lig şampiyonluğuna odaklanmalı ve kadroyu da mümkün olan en iyi şekilde kullanmalıyız.

Falcao da tekrar takımla çalışmalara başladı. Fenerbahçe maçına da saklanması bir görüş olsa da, Yeni Malatyaspor karşısında 11 oynar diye düşünüyorum. Bu sezon bir türlü istikrar tutturamadı çünkü. Bir an önce sahaya atmalı ve yeniden istikrar kazanmalı. Tam da yükseliyor, goller gelmeye başladı derken 1-2 haftalık da olsa ara oldu. Neyse ki kısmen rahat bir fikstüre denk geldi ve sorun yaşamıyoruz. Bir de Adem Büyük'ün performansına şükredelim.

Falcao'nun yaşadığı sakatlıklar hayal kırıklığı olsa da kendisinden umudu kesmiş değilim. Son yaşanan sakatlık ciddi değildi ve geri de dönüyor. Yaz kampı geçirmedi dediğimde "Monaco'da hazırlık maçına çıktı diyenler" var. Koca Ağustos ayını pas geçti, transfer sürecinde doğru dürüst idmanı bile yok. Bir anda yüklendi, geri döndü yine yüklendi derken oluyor her şey. İyi niyet var, sahada mücadele etmiyor, oynamak istemiyor diyemeyiz.

10 yorum:

  1. Sence Kadıköy deplasmanında kiminle başlamak lazım ? Adem mi Falcao mu ?

    YanıtlaSil
  2. Kadıköy'e saklaniyorsa eğer çok saçma olur. O maça kadar hiç yapmayacaksa Falcao Adem'in ilk on bir baslamaasi daha mantıklı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum aslında, Malatya maçında sahada görürüz.

      Sil
  3. ben kestim. bu takımın forveti diagne. biz adamı eleştirirken belhanda ve feghouli diagne sayesinde çok boşluk bulup gol fırsatı bulduklarını söylemişlerdi. umarım yazın diagne affedilir.

    YanıtlaSil
  4. abi duygusal bakmayalım şimdi. sezonun ilk yarısında "falcao'dan umudu kestim, yok gibi düşünüyorum, gelirse katkısı ekstra olur" gibi bişeyleri sen kendin söylemiştin ve doğru da söylemiştin. maalesef hayal kırıklığı oldu. çok büyük ihtimalle buradaki kariyeri böyle devam eder. adem büyükle şampiyonluk yarışına devam; dönerse falcao'nun katkısı ekstra...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri dönüşüyle alakalı o kadar bilgi yoktu ki umudu kestim doğal olarak. Şu an geri döndü, döndüğünde de etki gösterdi.

      Sil
  5. Ben açıkçası Falcao'nun sezon sonunda iyi bir bonservis bedeli ile satılmasına hayır demem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakamı görmek lazım. O durumda kimse demez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir