9 Şubat 2020 Pazar

Falcao'sunu kaybeden Emre Akbaba düşüş yaşamıştı


Falcao ve Saracchi'nin Kasımpaşa maçında oynayabileceğini düşünüyordum ama beklediğim gibi olmadı. Koşulara ancak başlayabildiler. Kasımpaşa maçının ardından takımla idmanlara başlarlar ve Yeni Malatyaspor maçında sahada olurlar. Yine de ucuz atlattık diyelim. Sakatlıkları olabilecek en iyi zamana denk geldi ve korkulduğu gibi uzun sürmüyor.

İkisi de takımın olmazsa olmazı. Falcao'sunu kaybeden Emre Akbaba düşüş yaşadı mesela. Adem Büyük o boşluğu elinden gelenin fazlasıyla doldursa da Falcao'nun etkisi bambaşka. Rakip ceza sahası içinde çok büyük bir koz ve Emre Akbaba'yı da yükselten en temel unsur. 2 forvet özellikli futbolcuyla rakip ceza sahası içindeki bitirici etkimiz olabildiğince yükseliyor.

Falcao gibi rakip yarı sahasında topu tutabilecek, pas oyununa katılacak bir futbolcu olmayınca bu işleri Emre Akbaba tek başına yapmaya çalışıyor. Haliyle de rakip kaleden uzaklaşıyor ve etkisi düşüyor. İdeal bir oyun kurucu değil, ya da klasik oyun kurucu değil diyelim. Bu adam 2. forvet, tamamen gole odaklı.

Saracchi de sol kanadı o kadar etkili kullanıyordu ki oyunu oraya yıkabiliyorduk. Çok tempolu, sürekli git gel halinde ve rakip ceza sahası içine boş pası yok. Saracchi'nin soldaki varlığı Mariano'yu da kazandıran etmenlerdendi. Mariano bu şekilde rahatlıyor, oyun oraya yıkılmıyor. Sağ kanat ezberimiz iyi olsa da oyunu her 2 kanada dengelemek önemli.

Muslera
Mariano Donk Marcao Linnes
Lemina Seri
Feghouli Akbaba Ömer 
Adem

Onyekuru'yu Alanyaspor deplasmanında iyi bulmuştum. Ömer Bayram yerine Onyekuru olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum. Ömer Bayram'ı da şu aşamada kesmek zor gerçi, etkili oynuyor. Direkt olarak tabela etkisi var, takımın en çok asist yapan ismi. Onyekuru'nun da orada yaratacağı fark farklı derken verilmesi gereken zor bir karara yöneldik. 

2 yorum:

  1. Bu iki maç oynayıp üçüncüsünde kivranmaya başlayan oyunculara sinir oluyorum. Takımin düzenini çok bozuyorlar. Falcao da geldi geleli bir türlü dikiş tutmadı oynayacak da gol atacak diye bekliyoruz öyle... Sinir bozucu bir durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao'dan kaynaklı durum değil ama. Yaz kampı geçiremedi, üzerine ciddi sakatlık derken böyle ufak sakatlıklar doğal. Zamanla rayına oturur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir