4 Şubat 2020 Salı

Fatih Hoca gelmese Donk'u anlayamazdık da


Galatasaray'ın stoper ihtiyacı vardı ve Ocak ayının olmazsa olmazlarından biriydi. Bu transferi gerçekleştirmemenin acı faturasını ilerleyen haftalarda ödememeyi umuyorum. Tabii bunları söylemem Donk, Marcao ya da Ahmet Çalık gibi isimleri eleştirmek amaçlı değil. Tüm stoperlerimiz kapasiteleri dahilinde ellerinden geleni yapıyor. Sezonu da bir şekilde onlarla bitireceğimiz için destek olmak gerekiyor.

Donk'un hakkını vermek gerekiyor. Fatih Terim'in 4. Galatasaray döneminin imzası çünkü. Real Betis'e gittiğinde "belirli maç sayısına ulaşsa da opsiyonu devreye girse" diye beklediğimiz ve Tudor'un yüzüne bakmadığı bu futbolcuyu takımın en iyilerinden biri kıldı. Üstelik pozisyon da fark etmeden. Dün 6 numara, yeri geldiğinde forvet, bugün de stoper olarak. Donk'un stoper performansı bana Marcao'ya oranla daha çok güven veriyor.

33 yaşında ve bunu hissetmiyorsunuz da. Kendine iyi bakıyor çünkü, müthiş bir fiziği var. Çok çalışmanın artısını da Galatasaray'da geçirdiği bu günlerde alıyor. Yüzüne bakılmayan futbolcuydu, aldığı güven onu 30 yaşından sonra çok değerli kıldı. Fatih Hoca'nın bu tarz kazanımları var işte. Israrla "kötü" olanları konuşmayı seven arkadaşlar var, iyileri de konuşalım. Donk, Ömer Bayram gibi hesapta olmayan katkılar gündem olsun.

Sezon sonu geldiğinde ayrılır diye düşünüyordum. Bugün ise ücretinde ciddi bir düşüş sonrası 1 sene daha kalır mı diyorum. Donk'un özelliklerinde yazabileceğiniz bir yerli yok çünkü. Benim aklıma bir tek Kaan Ayhan geliyor, ona da maddi gücümüz yetmez. Donk sorunsuz da bir futbolcu. Yedek kalır, oynamaz, yüzüne bakılmaz ama forma geldiğinde elinden geleni yapar. Bugün stoperde ihtiyaç var ve oynuyor. Oysa geçmiş kariyerindeki stoper performansları hiç güven vermiyordu.

Rıza Çalımbay onu 8 numaraya çektiğinde farkını ortaya koymuştu. Biz de o performansa bakarak "kurtarıcı" gözüyle Donk'u transfer etmiştik. O gün hayal kırıklığıydı, daha doğrusu anlayamadık. Fatih Hoca gelmeseydi anlayamazdık da. Bugün ise iyi ki aldık dediğim, çok önemli bir futbolcu. Garanti alternatif bir yerde. Kullanabileceğiniz 3 farklı pozisyon var ve fiziği, tekniği, pas özelliği, hava hakimiyeti gibi kıymetli özelliklere sahip.

9 yorum:

  1. O kadar güven veriyor ki anlatamam, o olmadığı zaman sanki 1-0 başlıyor gibiyiz resmen maça. Bana katılmayanlar olacaktır ama bana göre öyle.

    YanıtlaSil
  2. Yabancı sınırlaması değişmezse kalması işimize gelir. Sakatlık ve ceza harici tribünde oturan ikilinin sorunsuz oyuncular olması şart. Donk bu profile uyuyor. Linnes de uyuyordu, fakat onun artık sezon sonu ayrılmak istediğini düşünüyorum. Keşke pasaport alma imkanı olsaydı Donk'un.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de işimize gelir. Yıllık 600 - 700 bin avro'ya 1 yıl daha kalırsa kabul ederdim.

      Sil
  3. Sence sözleşmesi uzatılmalı mı abi ? Ben futbolu bizde bırakmasını isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda yazdığım gibi. 1 yıl daha, 600 - 700 bin avro arasına hayır demem.

      Sil
  4. Marcao dan daha çok güven veriyor çünkü 33 yasinda çok tecrübeli bir oyuncu,marcao da 2 sene sonra sorunsuz oynamaya başlar stoper tecrübe işi,marcao 18 yaşında değil evet ama daha 23 stoper için genç bir yas

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki öyle, Marcao'nun öğrenmesi gerekiyor. Stoper geç olgunlaşır. Marcao'nun eksikliği aslında lider, onu büyütecek bir stoper.

      Sil
  5. Fiziksel olarak bakınca 27-28 yaşında gibi duruyor. Stoperde oynayınca çok efor sarf etmeden bir şeyler yapabilir en azından alternatif olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendine iyi bakması çok büyük avantajı oldu ve bu seviyede tutundu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir