17 Şubat 2020 Pazartesi

Fatih Hoca'nın bu sezon en çok eleştirildiği nokta oyuncu değişiklikleri


Fatih Hoca'nın bu sezon en çok eleştirildiği nokta "oyuncu değişiklikleri". 80. dakikaya kadar bekliyoruz ve skor değişmedikçe de değişiklik gelmiyor. Ligin ilk yarısında da çoğu maçta bu konunun örneği var. Son dakikalarda birçok maç verdik mesela, hiçbiri şanssızlık değil. O gol bağıra bağıra geliyorum diyordu ve geldi de. Ligin 2. yarısında kazanarak devam ediyoruz, oyun gelişiyor, bence de daha iyi durumdayız ama "değişiklik" konusundaki sorun devam etmekte.

Yeni Malatyaspor maçı da bunun bir örneği. 45'de gelen Şener Özbayraklı / Linnes değişikliği doğru olsa da, 2. hamle 81. dakikada ancak geliyor. O aralıkta da Galatasaray'ın orta sahası tamamen düşmüş, Lemina tek başına çabalıyordu. Haftalardır binen bu yük de sakatlığı beraberinde getiriyor. Zaten sakatlık eşiği düşük ve bu duruma davetiye çıkarıyoruz. 2. yarıda şu maçı neden koş koş temposuna getiriyoruz ki.

Sonlanmayan ataklar da etken. 2. golü aradık, yakalanan pozisyonlar da var ama bitiremedik. Atak sonuçlanmayınca da rakip hızlı çıkmaya başladı ve etkili oldu. 60. dakikada Emre Akbaba düştü mesela. Her maçın 60. dakikasında düşüyor ki bu doğal. Kenarda Taylan Antalyalı ve Belhanda gibi isimler var. O hamle gelse hem top sende kalacak, hem de mücadele gücünü artıracaksın. Nedense bizler gibi Fatih Hoca da izliyor.

Feghouli'yi merkeze alıp, kanada Jesse'yi almak da çözüm. Alan açık, sol kanatta olduğu gibi sağdan da o etkiyi gösterirdin. Hoca ise formasyona pek dokunmuyor, futbolcuyu kendi pozisyonundan olan isimle değiştiriyor. O da skor değişmediyse 80. dakika sonrası. Genellikle de 85. dakika sonrasını dahi beklediği oluyordu. Bu durum da sezon içindeki en büyük handikap oluyor. Bu maçta da rakip golü bağırıyordu.

Lemina'nın sakatlığı olmasa belki 3. değişiklik bile gelmeyecekti. Ahmet Çalık'ın oyuna girişi mecburi oldu gibi. Oysa onu stopere daha önce almak ve Donk'la orta sahayı desteklemek dahi iyi kötü bir çözüm. Lemina'yı bu yüzden kaybetme durumu oluştu. Üst üste binen yük sakatlığı tetikliyor. Hoca da bu konuda pek değişecek gibi değil, haftalardır yazdığımız şeyler. Skor ararken stoperi forvete atmak ve orta sahayı boşaltmak tek hamle durumu olmamalı.

9 yorum:

  1. önceki maçlarda bu yüzden puanlar kaybettik ama şimdi iki hızlı kanat oyuncu alternatifin var, musleradan başlıyarak daha farklı bir oyun denemeye çalışıyoruz istediginde klübeye döndügünde orada birileri var yani.bu maç özelinde de mesela taylan geldi klübeye oyuna atılacakken niçin vazgeçildi maç sonu bir sürü bir birine benzeyen soru yerine sorulabilirdi hocaya. hoca taylana tam güvenemiyor taylanda biraz az süre aldıgı için tedirgin, biraz özgüveni eksik oynuyor belki bu yüzden kararsız kaldı bu tahmin tabiki, belhanda ise malum trübün baskısı alanya maçında bile oyuna girdiginde ne yazıkki bayagı bir olumsuz ses çıktı trübünde, bu maçta oyuna atsa iki üç pozisyon bile geçse kaza bir gol yesek hem hoca hem belhanda şu an çarmıhta idi bu durum fazlasıyla can sıkıcı oldu artık. özellikle iç saha maçlarında ahmete güvenmeli donk tan yedek yada 11 de orta saha için bir alternatif yaratabiliriz. aslında emre akbaba ve feguli yi biraz daha dayanıklılık, direnç, mücadele olarak yukarı çıkarabilsek bu bile çok iyi olacak eşit paylaşım. diger oyunculara fazla yük binmemesi için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun gelişiyor orası net. Şu an tek eksik kenardan hamle yapamak. Belhanda olmazsa Taylan olur, hatta Selçuk'a kadar in ama o orta saha hamle istiyordu.

      Sil
  2. kadıköy'de şu kadro nasıl olur sizce?
    stoperde ahmet çalık, marcao ;
    ortada üçlü lemina, donk, belhanda ;
    ileri üçlü olacak; solda onyekuru, sağda sekidika şeklinde bi kadro.
    anadolu takımı gibi oynasak. fb kazanmak zorunda ve maçlarına baktığımız zamanda arkada inanılmaz boşluk var. iyi kapanan ve iyi kontraya çıkan her takım fb üzerinde büyük tehdit oldu. örneğin son a.gücü maçı. adamlar yaslandilar arkaya; ileride sol michalek, sağ lobjanidze ve ileride gerson rodriguez filan mat ettiler feneri. bizde arkaya yaslanıp kapalı oynayarak, orta sahayi daha dirençli ve sağlam tutarak, ileride çabuk oyuncular onyekuru, sekidika ve santrafor (andone olursa bu oyuna cuk oturur) ile fb'yi alt edebiliriz. fb kapalı savunmalari aşacak yeteneğe ve yaratıcılığa sahip değil. ahmet çalıkda böyle oyunlarda iyi iş görüyor. donk'u da orta sahaya çekeriz ve orada hem fizik hem güç anlamında üstünlük sağlarız. ayni şekilde belhanda da seri'den daha fazla katkı verebilir. çabuk kanat oyuncularımizla da kontra kovalarız. bana göre şu kadro ve anlayış bize en kötü 1 puan getirir. saygilar ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi umarım lemina oynar :)

      Sil
    2. Çok kısır kalır, orada bu kadar kısır kalmaya gerek yok. Dirençleri yüksek olmayacak çünkü.

      Sil
  3. Bir sürü hamle olanağı var kenarda orta sahayı güçlendirmek için Taylan Donk Belhanda gibi birçok ihtimal varken o kadar beklemek niye anlamadım. Lemina varken feneri yenebilir miyiz acaba diye ihtimal vardı aklımda... fener'in de içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak.... Ama şimdi yine çok uzak ihtimal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca bu hatayı sezon içinde birçok maçta yaptı.

      Sil
  4. Bazı oyuncular çok Muhim hale geldi mesela mariano olmadığında topun bizde kalma süresi nasıl kısaldı gördünüz oyun kurucu etkisi 1 eksildildiğinde koş koş diye tabir ettiğin tabi kaçınılmazdı. Lemina sarachi emre akbaba ile birlikte Ömer bayram olmadığı veya yerleri değiştiğinde oynadığımız futbol sarsılıyor resmen.
    Değişiklik korkusu dün için haklı gibiydi belhandayı bekledim orta alan direnci ve tecrübesi kaynaklı ve maalesef 2. Gol gelmeyince rahatlık ele geçmedi ve gene son raddeye kadar yorulan bir takımımız oldu maalesef. Unutmamak lazım ki mariano yok sol bek yok alanya maçı ciddi efor verilmiş haftaya derbi var doğal karşılıyorum. Fakat sırf derbi maçı öncesi diye de Malatya oyuncularını adeta tetikçi misali bu kadar fütursuzca sertliği empoze eden kafa kime aitse yazıklar olsun. Sakınmadan tekme tokat maç ettiler ne gariptir ki
    Şu sıralar haksız oldukları posizyonlara dahi sızlanabilen başarısız yapılanma ve bir türlü gelişmeyen oyunlarına kabahat bulamayanlara serinin eline gelen top büyük dert oldu.
    Penaltıyı yapan oyuncu ademin bileğine arkasından gene kontrolsüz biçimde orta alanda adeta bastı net bir sarı verilse penaltı da atılacak bu 1 ikincisi töre Ömer bayramı kasten bozduğu posizyon gene kırmızıya dönecek 2. Sarı atlandı. Umut bulutun Ömere arkadan çaresizce yığıldığı posizyon penaltı. Ademin golü ne hikmetse diğer açıdan görüntü ile göremiyoruz mevcut açı eline geldiğini gösteriyor fakat diğer açıdan vermiyor ise yayıncı ben eminim lehimize bir görüntü vardır bkZ ts maçı sorloth marcao.
    Kısaca medya da borazan ile ağlama seanslarına gs yı alet etmek isteyenlere acıyorum artık sefilsiniz ve bu hakkınız aynı zamanda yakışıyor yani.
    Daldan dala oldu fakat her oyuncuyu desteklemeli ve hocanın kararlarına saygı duyarak yapıcı eleştiride bulunmalıyız yoksa biz az salladık mı malumun tarafı medyası sarsmak sinirlendirmek için demoralize etmek için kendinden geçiyor unutmayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakem konuşursak o işte bizim hakkımız yenildi. Saydığın gibi birçok pozisyon var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir