26 Şubat 2020 Çarşamba

Fatih Terim'in Galatasaray'ın başındaki 7 maçlık galibiyet serileri ve şampiyonluk


Opta'nın Fatih Terim'in Galatasaray'ın başındaki galibiyet serileri üzerine güzel bir istatistik var. Galatasaray'ın başında bulunduğu sezonlarda 7 maçlık galibiyet serisi yakaladığı 5 sezonun 4'ünde şampiyon olmuş. Gerçi 9 sezonda 8 şampiyonluğu var, 9.'yu da bana sorarsanız kazanacak. Yeniden 7 maçlık bir galibiyet serisi kazandı. Daha önce de yazmıştım, her şampiyonluğunda özellikle ligin 2. yarıları bu tarz galibiyet serileri yakalıyor.

Son 2 şampiyonluğunda denge bozuldu. Geçtiğimiz sezon 4 maç üst üste bile kazanamayan bir Galatasaray vardı. Ligin yeni dengesi bu, herkes puan kaybediyor ve puan barajı oldukça aşağı çekildi. Haliyle de böylesine uzun kazanma serileri görmez olduk. 2 sezon önceki şampiyonluğunda son 6 haftayı kazanarak geçmiştik. Bunun içinde de şampiyonluk yarışı veren Beşiktaş ve Başakşehir gibi takımlar vardı.

Bu sezon ise önceki sezonlara oranla da daha fazla puan kaybedildi. Ligin ilk yarısı o kadar kötü geçildi ve olmadık puanlar verildi ki 10 puan kadar geriye düştük. Geçtiğimiz sezon bu puan farkı 8'e kadar yükselmişti. O 8 puanı düşürmek daha uzun sürmüştü ve yakaladığımızda da bir daha bırakmadık. Bu sezon ise ligin 2. yarısında oynanan 6 maçta puan farkı eridi. Önümüzde de 11 hafta var.

Galatasaray'ın oyunu da yükseldi. 2 yılın ardından ilk kez bu kadar net bir takım görüyorum. Geçen sezonlarda sonuç alıyorduk, bu sefer iyi de futbol oynuyoruz. Fikstürün kolay bölümünü kayıpsız atlattık, Fenerbahçe deplasmanını kazanarak da iddiamızı ortaya koyduk. Bu 7 maçlık seri daha da yükselebilir. O öz güven var ve oynanan futbola inanıyoruz. Fatih Hoca da nihayet "oyun" anlamında taşları yerine oturtuyor, gelecek adına umutlanıyoruz.

2002 - 2003 sezonunda da 7 maçlık galibiyet serisi vardı. Hatta üst üste 9 deplasmanda 3 puan aldı diye de hatırlıyorum. Öyle çılgın sezon ki, 77 puanla 2. olduk, şampiyon Beşiktaş'ın 85 puanı vardı. O Beşiktaş'ı durdurmak da çok zordu. 100. yılın 3-5-2'si unutulmaz. Biz ise arayış içindeydik ve her 2 transfer döneminde tamını neredeyse sıfırdan kurduk. Yine de 77 puan oldukça yüksek. Bugün 77 puanı görebilen olmuyor. 70 puanı geçen kendini şampiyon ilan ediyor.

6 yorum:

  1. Yedi maclik galibiyet serisi yakalamadigi kalan dort sezonda dort sampiyonluk elde ettigini dusunursek; bu yedi maclik serinin
    sampiyonluk sansimizi %20 oraninda azalttigini goruyoruz :(

    YanıtlaSil
  2. rekor 9 maç olmalı gs tarihinde. 2 kere 9 maç
    10 olsun ve kıralım şunu artık yeter :)

    YanıtlaSil
  3. Zor fikstür başlıyor ama ligin psikolojik açıdan en zor deplasmanini atlattık. Başakşehir maçı zor geçecek... Bir de umarım hesapta olmayan yenilgiler almayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başladı ama en keskin virajı kayıpsız atlattık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir