10 Şubat 2020 Pazartesi

Feghouli için yapılan 3 aylar futbolcusu yorumu doğru


Feghouli için yapılan "3 aylar futbolcusu" yorumu doğru. Galatasaray'a geldiği günden bu yana sezonun son döneminde vites yükseltir. Geçen sezon bunun zirvesiydi diyebilirim. Bu sezon da o havada olmasa bile yükselmeye başladı. Mariano'nun da kazanılmasıyla birlikte sağ kanattaki ezberimizi hatırladık diyebilirim. O denklemde bu sefer Belhanda yok, iş biraz daha ikisi üzerinden dönüyor. 4-3-3'den 4-2-3-1'e dönüşün getirisi diyelim.

Galatasaray'la Fenerbahçe'nın farkını geçtiğimiz günlerde yazmıştım. Fenerbahçe'nin hücum tarafında temposu ve iştahı daha yüksek. Galatasaray'ın ise oyun aklı ve bitirici kalitesi. O oyun aklı ve bitirici kısmında da Feghouli'nin farkı çok büyük. Fenerbahçe'de bu tarz bir kanat oyun kurucu yok. Feghouli sağ kanatta başlıyor ama serbest bir rolde. Takımı öne taşıyor, orta sahada pas alıp oyun kuruyor ya da rakip ceza sahası içinde ve etrafında golü arıyor.

Feghouli'yi yükselten en önemli isim de Mariano. O da ligin ilk yarısının en kötü isimlerinden biriyken, ligin 2. yarısının en iyilerinden oldu. Konyaspor deplasmanının ardından, Kasımpaşa deplasmanının da en iyilerinden biri oldu. Takım tempo kazandı çünkü, bu tarz generalleri taşıyabiliyor. Tempolu, ön alanda daha hareketli bir takım içerisinde de Mariano'nun oyun aklı önem kazanıyor. En basitinden kilit açıyor diyelim.

Bu ikilinin transfer olduklarından bu yana güçlü bir uyumları var. Birbirlerine pas atmak için düşünmelerine bile ihtiyaçları yok, ezbere hareket ediyorlar. Feghouli'nin açtığı alanı Mariano dolduruyor, haliyle de sağ kanatta 2 oyun kurucu birden oluyor. Mariano'nun teknik kapasitesinin Seri'den daha aşağıda olduğunu düşünmüyorum. Şu an geçen sezonun da üzerine çıktı diyebilirim. Şampiyonluk yolunda hesapta olmayan bir katkı.

Feghouli'de ise eksik biraz daha "tabela" diyeyim. En azından geçen sezona göre farkı. O da Falcao, Emre Akbaba gibi bitirici ayakların olmasıyla alakalı olabilir. İş biraz daha rakip ceza sahası içinde gol bulmaya kaydı. Daha organize hareket ediliyor. Geçen sezon ise hücum sorunluydu ve fazlasıyla bireysel yeteneklere baktık. O anda da sahneye çıkan isim Feghouli ve sol kanattaki hız unsuru Onyekuru oldu. 

Onyekuru oyuna girdikten sonra da Feghouli onu birçok pozisyonda topla buluşturmak için zorladı. Takımın Onyekuru'ya alışması gerekiyor. Seri ve Lemina gibi isimlerin o ezberi henüz yok. Ömer Bayram'ı da bu isimler arasına yazabiliriz. Feghouli / Mariano ikilisi o anlamda tek kaldı, zaman içinde takım da Onyekuru'ya alışacak. Onu da gol noktasında sahneye ekledikten sonra gelişin hücum zirvesini görmüş olacak.

6 yorum:

  1. Daha once de söylemiştik burda galiba ama... Potansiyeli doğrultusunda ligin en iyi futbolcusu Feghouli. Bunu değerlendirmek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyisi ama şu istikrar durumu büyük sıkıntı.

      Sil
  2. onyekuru önce şut atmayi öğrensin. geçen sezon attığı toplar sekiyordu, defansa çarpıyordu, kalecinin yetersiz müdahalesi vs şansının da yardımıyla bi şekilde gol oluyordu ama her zaman böyle tutmaz o iş. ben olsam ömer bayram'i bu takımdan kesmem. bence önemli bi parça çünkü. hem mücadelesi var, hem pas oyunun içinde. onyekuru'da mesela pas alışverişi de yok. ömer aynı zamanda santraforu da besliyor. ama illa ki sol kanatta atlet biri oynayacaksa bu sekidika olmali. onyekuru'dan çok daha olgun bi oyunu var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon gelen şampiyonluğun en önemli 2-3 ayağından biri. Neler yaptığını da izledik :) Şut atmayı öğrensin falan. Neredeyse goller şansa geldi diyeceksin :) Ömer Bayram'ı desteklemen doğru da, Onyekuru için yazdıkların. Neyse diyelim.

      Sil
    2. onyekuru-sekidika karşılaştırmasi
      hız - onyekuru
      fırsatçılık - onyekuru
      çalım - sekidika
      şut - sekidika
      pas - sekidika
      takım oyunu - sekidika

      Sil
    3. Jesse Sekidika'yı Eskişehirspor'da 1 kez bile izlediğine inanmıyorum, kimse de beni inandıramaz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir