25 Şubat 2020 Salı

Fenerbahçe karşısında da ilk dakikadan itibaren o tehdidi hissettirdi


Ligin ilk yarısıyla 2. yarısı arasındaki en büyük farklardan biri de Onyekuru. Ligin ilk yarısı boyunca bu ihtiyacı konuştuk. Eminim ki Fatih Hoca da erken farkına vardı ama iş işten geçti. "Amansız pas" oyunundan sıyrılmak uzun bir zaman aldı. "Dikine oyun" dediğimizde yapılan transferlerle birlikte oynanan futbolu izliyoruz. Onyekuru da bu oyun içerisindeki en büyük kozlardan biri. Henüz hazır değil, ligin ilk yarısında kaçırdığı maçları arıyor. Yine de hazır olmayan hali dahi tehdit.

Fenerbahçe karşısında da ilk dakikadan itibaren o tehdidi hissettirdi. İlk 6 dakikada girdiği 2 net pozisyon var. Maçın genelinde de savunma arkasını müthiş işledi. Çok fazla gol kaçırdı, bitiriciliği hala fabrika ayarlarına gelmiş değil ama kaçırsa dahi vazgeçemiyorsunuz. Sürüklüyor çünkü, sizi öne taşıyor. Onun hızı rakip savunma için kararsızlık ve zor anlar demek. Jailson karşısındaki etkisini gördük. 

90+5'de de 3. golü atarak işi bitirdi. Çok fazla kaçırmasına rağmen araması ve bundan vazgeçmemesi önemli. Öz güveni yüksek, fabrika ayarlarına da dönecek. Kötü bir bitirici asla değil. Geçen sezon izledik zaten, kaç tane gol attığı ortada. Ya da ondan önceki sezonlarında ulaştığı gol sayısı. Bu adamın gol özelliği oldukça yüksek. Sadece açık alanlar için değil, siz rakip ceza sahasının içine yerleştiğinizde de sezgileri ön planda.

Fenerbahçe karşısında da Onyekuru'yu iyi bulanlardanım. Galatasaray'a geri döndükten sonra ilk kez 11 başladı. Üstelik Fenerbahçe gibi bir deplasmanda. Ocak kampını kaçırdı, ligin ilk yarısında pek oynayamadı, sıtma oldu kilo verdi derken çok fazla sorun yaşadı. Şanssız bir dönem. Yine de geri dönüşü oldukça iyi. Kalan haftalarda da en büyük kozlardan olacak. 11'e yerleşti diye düşünüyorum, kalan haftalarda mevcut yapı bozulmayacaktır.

Galatasaraylılar için de kolay değil. Fenerbahçe deplasmanlarında yıllardır travma yaşıyoruz. Ne goller kaçtı. Onyekuru da üst üste kaçırınca yine "hazin son mu" diye sorduk. Onyekuru ise onca kaçan gole rağmen aramaktan vazgeçmedi ve önce penaltıyı aldı. Devamında da maçı bitiren golü attı. Kadıköy deplasmanını seviyor, geçtiğimiz sezon da golü vardı. Onyekuru topu sürüp, Jailson'u arkasında sürüklerken aklımıza birçok anı geldi. Neyse ki o olumsuz döngü kırıldı işte.

12 yorum:

  1. İLK DAKİKADAN 97.DAKİKAYA KADAR ADAM SÜZGEÇE ÇEVİRDİ YA SAVUNMAYI,MESELA FB NİN BASKI KURAMAMASININ SEBEBİ ONYEKURU DUR,SAVUNMA ÖNE ÇIKARDIĞIN AN İÇİNDEN GEÇİYOR RESMEN SAVUNMANIN,ÇIKARMASAN DA SIKINTI ÇIKARIYOR TABİ, HER TÜRLÜ BELA HERİF YA,LİGİN BU KONUDA EN İYİSİ AÇIK ARA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlı oyuncu. Bu ligin de "bug'u" bir anlamda bu.

      Sil
  2. Hoca'nin pas inadindan vazgecmesi guzel. Biraz fazla inadi surdu ama yine de olmayacagini anlayip oyununu degistirmesi guzel. Aykut Kocaman gibi yillardir ayni inatla devam eden hocalarin sonunu gøruyoruz. Yenilikci olmayan antrenør basarili olamaz gunumuz futbolunda.

    YanıtlaSil
  3. geçen gün şut özelliğini yine konuşmuştuk. gol rakamlarınin yüksek olması şutunun iyi olduğu anlamına gelmiyor. fb karşısında da bunu net bi şekilde gördük. 3 defa karşı karşıya çok zayıf vuruşlar yaparak kaleciyi geçemedi. 1 değil 2 değil 3 defa; oldukça zayıf şutlar atan birini sırf bizde diye olmayan özellik üzerinden övmeyelim. gs taraftarıni diğer taraftarlardan ayıran en önemli özellik de eleştiri kültürüdür. senin de zaman zaman eleştiriler yaptığını görüyorum ama bu konuda yanılıyorsun. misal belhanda'nin, altay'in hatasından sonra vurduğu top kaleye kadar zor gitti; orada onyekuru olsa yine aynı vuruşu izlerdik. bu anlamda kendini kesinlikle geliştirmeli. kadıköy'de o kadar ikramı geri çevirdikten sonra fb'nin her zamanki şans golüyle maç 2-2'de bitebilirdi. onyekuru bende çok seviyorum ve rakipler için inanılmaz bi tehdit unsuru olduğunu düşünüyorum ama şutunu geliştirmeli. hatta şut özelliğinden daha çok şut gücünü arttırmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zayıf vuruş yok, çoğunda Altay oldukça başarılıydı. Bu adamın vuruşları iyi zaten, geçen yıllarda izlenildiği gibi. Fabrika ayarına geçmesi yakındır, oynadıkça açılacak. İkram da yok, son ana kadar aradı. Bu oyunda zaten büyük pay sahibi. Şut özelliğinden kastın 30 metreden vurmaksa o özelliği yok, olmasına da gerek yok. Yapısı bu değil. Net bitirici, izlediğim için konuşuyorum.

      Garry Rodrigues seviyorsun ama şut diye elinde Kasımpaşa deplasmanı var. Oysa o golü bir daha atmak için harcadığı 2184723857239 şutu kimse konuşmaz. Kaliteyi zaten kıyaslamam bile.

      Sil
  4. hat trick yapacaktı 5-1 bitecekti maç. heykeli dikilirdi herhalde o zaman. yazık oldu.

    YanıtlaSil
  5. İlk yarı onyekuru kruse ve donk un golleriyle 1-2 biter. 80 de falcao atar 1-3. Fb iyice saldırır
    90 da onyekuru atamadı. Atsa var golü sayacaktı. Çünkü ofsayt yoktu. 1-4
    Ve son gol yine onyekuru. 1-5
    İdeal senaryo buydu

    Bu skor sayesinde artık elleriyle 6-0 hareketi de yapamayacaktı hiçbiri :)

    YanıtlaSil
  6. Futbolun kuralı artık bu fiziksel olarak iyi, hızli oyuncular lazım tüm takımı böyle oyunculardan kurup merkeze bir iki tane yönlendirici koyduğunda iyi olabiliyorsun. Bizim ilk yarıdaki takımda bı tane koşu atan oyuncu yoktu. Andone girip bir şeyler yapınca seviniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikine oyun günümüzün silahı. Bu oyuna ayak uydurabilen takımlar ayakta kalabiliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir