23 Şubat 2020 Pazar

Fenerbahçe maçının olası 11'lerinde Saracchi'ye yer vereceğiz


Lemina'nın Fenerbahçe karşısında oynayabileceğini düşünmüyorum. Bazı kesimler "risk alınabilir, sürpriz yapabilir" gibi yorumlar yapsa da buna da katılmam. Risk alınmasının anlamı olmaz. Evet, önemli bir maç ama sezon bu maçla tamamlanmıyor ki. Şampiyonluk yolunda birçok önemli maç var ve Lemina daha uzun vadede bize gerekiyor. Saracchi konusunda o risk Kasımpaşa karşısında alındı ve yine de ucuz atlatıldı. Futbolcuların hazır olmasını beklemek gerekiyor.

Saracchi takımla çalışmaya başlasa da o riski taşıyorsa oynatmam. Taşıdığını düşünmüyorum gerçi. Takımla çalışmaya başlaması önemli bir gösterge. Fenerbahçe maçına daha var ve idman eksikliğini giderecektir. Kasımpaşa maçı öncesi sadece 1 idmanı takımla geçirmişti. Fenerbahçe maçına kadarbirkaç idman görmüş olacak ve hazır olması adına güzel bir süre var. Fenerbahçe maçının olası 11'lerinde Saracchi'ye yer vereceğiz.

Sadece birkaç maçta fayda aldık ama öyle bir birkaç maçlık performanstı ki yokluğunda aranıyor. Sol kanada gerçek anlamda iyi bir hava getirmişti. Neredeyse tek başına kullanabildiği bir kanat. Temposu yüksek ve rakip ceza sahasına boş pası olmadığı için de iyi bir etkiydi. Falcao ve Emre Akbaba'nın rakip ceza sahası içindeki etkinin en önemli pay sahiplerinden. Ömer Bayram'la da uyumları güçlüydü ve oyunu her iki kanatta dengeleyebildik.

Mariano'nun yükselişinde de solda Saracchi gibi bir ismin olması etkendi. Saracchi'nin yokluğunda ise Linnes orada gerçek anlamda beklenen katkıyı veremedi. Sağ ayaklı bir sol bek bu saatten sonra zor. Sol bekte aslında iyi performansları vardı ama bir de işin formsuzluğu var. Bu da olunca varlığı fark yaratmadı. Hatta alternatifsizlik bizi Ömer Bayram'ı yeniden sol beke çekmeye kadar itti. Oraya geçtiği an da performansı bütünüyle değişiyor.

Saracchi önemli, Fenerbahçe karşısında da en önemli kozlardan. Önünde Onyekuru'yu düşünüyorum ve çok daha iyi bir ikili olmayacaklar mı? Onyekuru kat ediyor, boşalan kanadı da Saracchi dolduracak. Zaten tempomuz yüksek, Fenerbahçe karşısında bu tempoya daha da ihtiyaç olacak. Rakibin de önemli kozu çünkü. Tempo ve mücadele diyecekler. Bizim de mümkün olduğunca tempolu ve ön alanda hızlı isimleri kullanmaya ihtiyacımız var.

20.02.2020 tarihli yazı..

8 yorum:

  1. Benim canımı sıkan, orta saha üçlüsü. Stoper Donk-Marcao bir şekilde idare edecekler artık, görünen o. Ama Lemina yokluğunda merkezde çok yumuşak kalacağız onlara kıyasla. Donk'u çekmez bence öne, bu sefer stoper aşırı dengesiz olacaktır. Seri-Ömer-Belhanda olur gibi. Ama ben bu üçlünün çok sağlıklı olacağını da sanmıyorum. Ne yazık ki elde bu var. Emre Akbaba ile başlasa Lemina yokluğunda, Seri bunu kaldıramaz. O da yedek bekleyebilir. Tam bir domino etkisi yarattı bu durum. Merkez çok kaygı verici görünüyor, diğer bölgeler nispeten iyi durumda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nereye dokunuş yapsak bir yer açık olacak. Ben de Seri - Ömer - Belhanda diye düşünüyorum. Emre Akbaba bu maçta kenardan gelecektir.

      Sil
  2. Linnes orta sahada olabilir mi?Belhanda-Linnes-Ömer tempolu bir üçlü olur oyunun gidişatına göre Emre Akbaba ile Seri oyuna girer.Fenerin ortasahadaki fizik gücü fazla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçta deneneceğini düşünmesem de oynamışlığı olduğu bir pozisyon. Temposu iş görebilirdi.

      Sil
  3. zaten az olan inancım lemina'nın sakatlığından sonra sıfırladı. son yıllarda bi eksiğe bu kadar üzüldüğümü hatırlamiyorum. muslera'yi saymazsak, takımda alternatifi olmayan tek oyuncu. o olmadığı için bence kadıköy'de işimiz çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de büyük eksiklik ama kafadan yenilgiyi kabul edemem.

      Sil
  4. Unutulmamali bu maçın getirisi üç puan kaybeden yarıştan düşmüyor kazanan da şampiyon olmuyor. Derbiler değil sezonun genelindeki performans şampiyonu belirler. O yüzden gereksiz risk almamaliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, önümüzde birçok maç var. Bu yüzden sakatlık durumuyla alakalı risk almamalıyız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir