3 Şubat 2020 Pazartesi

Futbolcu kendisine bakacak, ne oluyorum diye düşünecek


Bazı gençlerin sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve o gençler arasında önde gelen isimlerden biri de Mustafa Kapı. 17 yaşında ve gelecek adına beklentinin yüksek olduğu futbolculardan. Hatta kendisini 13 - 14 yaşlarından bu yana konuşuyoruz. Riekerink onu bir Milli Takım arasında A takıma almış ve hazırlık maçında süre vermişti. O gün heyecan duyuldu, "Mustafa Kapı" geliyor gibi şeyler yazarak beklentiyi arşa çıkarmış olduk.

"Riekerink döneminde A takım formasını giydim. O formayı giydikten sonra açık konuşmak gerekirse popülerliği taşıyamadım. Böyle bir şey oldu bende… 5-6 ay psikolojim bozuldu. Üzerimde çok fazla ilgi oldu."

Kendi de bu durumun altını çizmiş. O günden bu yana beklenen gelişimi maalesef göremedim. Beşiktaşlı Muhammed Demirci kadar sorun olmasa da o günlerin acısını Mustafa Kapı da yaşadı. Yaşı ufaktı, alt yaş takımlarında görünce "ne oluyor" dendi, sabırsız davrandık. Kademe kademe yükselecekti. Tabii bunda kendi hataları da var ama yaşı ufak, kim ne diyebilir ki. Bu sezon U19 performansını beğenmiyorum mesela, belki de sözleşme durumu yüzünden.

Onu yenilememesi de ilginç. Kafasında Avrupa varsa bilemem ama saygı duyarım. Bir an önce Avrupa'ya adım atmak ve gelişim göstermek isteyebilir. Merih Demiral gibi iyi bir örnek var, peşinden gitmek istemesi haklı. Türkiye'de x bir takıma da gidebilir, şaşırmam ben. Galatasaray'da bulamayacağı şansı oralarda da bulamaz, bu da farklı konu. Fiziksel gelişim diyoruz, onu göstermedi ki, çok küçük duruyor. Bu seviyede de doğal olarak eziliyor.

Emin Bayram ve Işık Kaan Arslan gibi isimler onun akranı sayılır. İkisi de A takımda şu an ve fizik olarak geldikleri nokta ortada. Mustafa Kapı pırpır bir kanat değil,  8 / 10 numaralarda oynayan bir isim. Ayakta kalmak zorunda. Tekniğine, şutuna, hareketliliğine, hızına lafım yok. Mücadele konusu tartışılacak. Böyle bir yeteneğin tutulmaması imkansız olsa da futbolcu önce kendisine bakacak. Bu söylediğim Atalay Babacan'lar için de geçerli.

"Fatih Hocanın Galatasaray'da olması, bizim gibi gençler için büyük şans. Gerçekten bu işin ustası… Her maçımızı izliyor. Ben daha önce böyle bir ilgi görmedim. Fatih Hoca çok ilgileniyor altyapıyla… Bizim de bunu iyi değerlendirip, çalışmamız lazım."

Fatih Hoca şans vermiyor diyorlar ya, emin olun bu işi ülkede daha fazla kafasına takmış az insan vardır. Geçmişi, kazandırdığı isimler zaten ortada. Şans vermediği Mustafa Kapı bunları söylüyor. Futbolcu kendisine bakacak, ne oluyorum diye düşünecek. Işık veren isim kendisini A takımda bulur ve şans ayağına gelir. Hoca ısrar da eder. İlgileniyor, her maçı izliyor, raporları takip ediyor, sürekli bir altyapı yatırımı var.

4 yorum:

  1. Bazı oyuncuları yavaş yavaş piyasaya çıkartmak gerekiyor. Karizmatik bir çocuk olduğu için bu yaşta bu kadar ünlü olması çocuğun mental gelişimini blokladı. Umarım kariyer gelişimi Fredy Adu gibi değil de Odegaard gibi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok erken konuşmaya başladık ve beklenti büyüdü. O da altında ezildi. Kendi de itiraf ediyor.

      Sil
  2. Kimi örnek aldığı konusunda oda arkadaşı Ozan Kabak'ı örnek verirken, ''gerçi o erken gitti Avrupa'ya'' diyor, kendisini geliştirme anlamında en yakın örnek olarak onu veriyor. Galatasaray'da kupalar kazandıktan sonra Avrupa'yı düşündüğünü söylüyor. Şimdi Ozan için erken gitti gerçi demesi ve öncelikle Galatasaray ile başarılar kazanmak istemesini bir kenara koyduğumuzda o zaman bu sözleşme durumu kimden kaynaklanıyor?...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menajerleri de aynı bu arada, iyi bir kariyer planı çizebilir bu futbolculara. Sözleşme durumu ilginç, anlamıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir