16 Şubat 2020 Pazar

Galatasaray 1-0 Yeni Malatyaspor, kötü oynayarak kazanma hakkımızı doldurduk


Kötü oynayarak kazanma hakkımızı doldurduk diyelim. Tüm maçları gümbür gümbür oynamak güç, bazen bu tarz maçlar olacak. Yeter ki kazanarak devam edelim. Tabii kazanılan 3 puan kadar, Lemina'nın durumu da önemli. Olası bir uzun ayrılık sezonu çöpe atar çünkü. Fenerbahçe deplasmanı olmaması da Galatasaray'ı tempo ve mücadele tarafında düşürür.

Lemina'nın sakatlığında Fatih Hoca'yı eleştiririm. Yük bindi çünkü. Sadece bu maç değil, haftalardır böyle. Özellikle 2. yarıda bir ara koş koş oyunu oynandı. Galatasaray 2. golü arıyordu ama atak sonlanmadığı için çok fazla kontra yedik. Özellikle de Bifouma'nın kanadından etkili oldular. Linnes ezilse de Feghouli'nin yardımı yok. Donk da kötü günündeydi.

Emre Akbaba da 60. dakika sonrası klasik olarak düştü. Seri zaten yok, Lemina tek başına savaşıyor. Orta saha hamle diye bağırıyordu. Emre Akbaba yerine Taylan Antalyalı ya da Belhanda girebilir ve orta sahayı tutabilirdin. Top sende kalır, daha sert mücadele eder ve bu tehlikeyi yaşamazsın. Zaten Onyekuru gibi bir kozun var, ekstra risklere gerek yok.

İlk yarıda da görüntü iyi değil. Mariano'yu oyun kurulumunda aradık. Bekler iyi oyun kuramıyor ve doğal olarak savunmadan top çıkarırken zorlandık. İlk 30 dakika da hemen hemen hiç etkimiz yoktu. Ne zaman ki Adem Büyük rakip ceza sahasının etrafında top tutmaya ve faul almaya başladı, o zaman biraz olsun hücumdan bahsedebiliriz. Emre Akbaba da ona yakın oynayınca bu ikili üzerinden pozisyonlar oluştu.

Adem Büyük de bir yerde bitti tabii. 80. dakikaya kadar ön alanda tek başına çalışıyordu. Falcao'yu dahi oyuna geç aldık. Biraz daha erken oyuna alınsa belki o ataklardan bitirilen olacaktı. Onyekuru'yu kaleciyle karşı karşıya bıraktığı bir pozisyon var. Falcao akıl demek, sizi hücumda tutacak ve kalitenizi belirleyecek isim.

Atak sonlandırmak gerekiyor. Bana göre bu maçın özeti. İlk yarıda ne kadar kötü oynansa da bir şekilde 1-0'la soyunma odasına girdik. Rakip de 2. yarıda doğal olarak risk aldı ve farkı arttıracak pozisyonları bulduk. Orada bitirmeli işte, rakibi iştahlandırmamalı. Bir de doğru zamanda hamle, maalesef hocanın bu sezon en kötü olduğu nokta. O hamle gelmediği ve orta saha güçlendirilmediği için Lemina da sakatlanır, pozisyonlar da verirsin.

34 yorum:

  1. Değişiklikler böyle geç geldiği sürece işimiz zor maalesef,göz göre göre rakip geliyor ama hoca bakıyor,yedek kulübesi hiç olmadığı kadar iyi ama yok yapmıyor inatla yazık günah,lemina da sakatlandı, geçmiş olsun bu zor fiksturde işimiz çok zor leminasiz maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın için daha detaylı yazdım. Ligin ilk yarısında son dakikada kaybedilen puanlar şanssızlık değildi. Bu durumun özeti.

      Sil
  2. Takımın aksadigini görmemize rağmen değişiklikler niye bu kadar geç kalıyor anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Katiliyorum yorumuna Burak abi. Bu 60'dan sonra dusus 4-5 mactir konusuyoruz. Falcao erken girmeli ve Taylan/Belhanda' 60'da girmeliydi. Bu sefer Akbaba yerine degil Seri yerine ama. Hoca formsuz ama Malesef kulubede iyi analzici Yardimci da yok,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüş de belli futbolcular üzerinde ve doğal. Ekstra efor sarf ediliyor. Bunu desteklemek, kenardan hamle yapmak lazım.

      Sil
  4. Alanya maçında aşırı efor sarf ettik böyle olacağı belliydi zaten ama değişiklik 80 de geliyor,birinde vardan döndü,birinde marcao inanılmaz bir müdahale yaptı,arada yine etkili geldikleri oldu,Şu maç denizli maçına benzedi,o maçta da 2-0dan 2-2 oluyordu yine değişiklikler geç gelmişti,ben öne geçtigimiz zaman ulan acaba hoca yine değişikliği geç yapıp kalp krizi geçirerek mi izlicez diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha çok boşaldı, mücadele düştü. Haliyle de koş koş izledik.

      Sil
    2. 65 civarı belhanda girse çok daha rahat olacaktık,biz 60 tan sonra golleri yiyoruz ama değişiklik ısrarla yapılmıyor,2 değişiklik hayat kurtarır

      Sil
  5. malatya aşırı faullü oynadı ve hakem buna izin verdi.hemde deplasmanda.malatya bir daha böyle kıyak bir hakem bulamaz.maçı 20 faulle tamamlamışlar.3 sarı kart gördüler.biride töre ye feguli ile tartışmasından dolayı.

    kötü bir hakem yönetimide etkiledi oyunu bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakem nelere izin vermedi ki. Adem Büyük'ün golü bence bariz, Gökhan Töre'nin atılmayışı, Emre Akbaba'nın penaltısı da son adam. Robin Yalçın yine atılmalıydı.

      Sil
  6. olayın teknik tarafına gelirsek.

    son vuruş yeteneksizliği gözleniyor takımda.kim gol atacak bu takımda .

    güvenilir gol ayakları yok.misal burak yılmaz gibi golcü yok.

    güvenilir kanat forvet de yok takımda.zaten takımdaki gol sayılarına ve dağılımına baktığımızda bunu görüyoruz.rahat pozisyonlarda etkili vuruşlar yok.pozisyonlar harcanıyor.

    onyekuru son vuruşları çok cılız maalesef.gary rodriguez daha iyi idi bu konuda.feguli bir sezon 9 gol atar başla bir sezon 4 golde kalır.güvenemezsin.kanat forvet değil.

    bu arada şener bitmiş.sezon sonu yolları ayırmakta fayda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry Rodriguez mi daha iyiydi o konuda :) Futbol öldü, sevenlerinin başı sağ olsun..

      Sil
    2. arkadaşa katılıyorum, onyekuru şuta hazırlandığında hiç heyecan duymuyorum. bilirim ki kötü bi şut gelecektir. çok boş alan ya da tehlikeli bi pozisyon yoksa onyekuru vuruş anlamında tehdit yaratmaz. misal garry'nin geçen sezon içeride k.paşa maçında attığı gol, hatta aynı golü ondan önceki sene yine k.paşa'ya deplasmanda atmıştı; şimdi mesela onyekuru'nun kariyerinde bırakın böyle bi golü, böyle şutu bile yoktur. yani onyekuru'yu bende severim yılan gibidir, genel anlamda da rodrigues'e tercih ederim ama onyekuru şut anlamında rodrigues'den daha iyidir demek hiç gerçekçi bişey değil. zaten onyekuru bu konuda da iyi olsaydı, inanın türkiye sınırlarına getirmek mümkün olmazdı.

      Sil
    3. Daha neler ya. Onyekuru'yu geçen sezon izlemediniz mi ya da Belçika Ligi'nden hiç mi tanımadınız. Garry'i de izledik, hala izliyoruz. Onyekuru her anlamda Garry'den iyidir, her anlamda.

      Sil
    4. Burak'a katılıyorum. Garry, bahsettiğiniz gibi 2-3 tane ceza sahası dışından gol attı diye geçen sezon ilk yarıda her topu sağına çekip dağa taşa vurmasından fenalık gelmişti bana. Onyekuru'nun karşı karşıyalarda ayak içi plaseleri bırak Garry'yi falan Burak Yılmaz'a yakın kalitededir.

      Sil
    5. İzliyoruz, izledik. Garry geçen sezon ve bu sezon nerede. 1 sezonluk kurşun attı, bitti. Onyekuru her özellikte Garry'nin önündedir.

      Sil
  7. yukarıdaki yorumda belhanda girsin denilmiş.belhanda da kafaca bitmiş durumda.

    küskün ve bitikler şu anda 2 oyuncu görünüyor.belhanda ve şener.bunlara bu sezon fazla süre vereceğini sanmıyorum terimin.

    YanıtlaSil
  8. alanya spor maçının temposu,fizik mücadelesi çok yüksekti bitiş düdügüne kadar devam etti ve bugün hem biz, hem alanyaspor bunun olumsuz etkisini yaşadık alanyaspor hem kaybetti hem sakatlar verdi biz lemima için bekleyecegiz sanırım fener maçından sonra inşallah döner diyelim lemina sakatlandıgı pozisyon sonrası hem feguli, hem emre akbabaya bayagı bir sitem etti net gördük onlarda üzüldü ama onlardan çok hepimizin ortak görüşü hocanın hiç müdahale etmedigi idi taylanı çagırdı sonra ondanda vazgeçti...şener ve linnesi gördükten sonra allah marianoya zeval vermesin.tercih veya pozisyon hataları sonucu gol pozisyonlarını cömertce harcadık hakem malatyanın kasti serliklerine ve provaskonlarına fazlaca tölerans tanıdı yanlız bifouma hem şenere hem özellikle linnese. büyük üstünlük sagladı adeta bifouma ve galatasaray arasında oldu maç...mariano ve saracchi ile daha iyi oyuna çıkma oyunun o yönünü farklı oynama şansımız olacak buda hücüm artıları olacak muhakkak, evet iyi oynamadık gereksiz kısa kısa panikler yaptık ama çok şükür kazasız atlattık yeni bir son dakika konya ve ankaragücü kazası kaldırmazdı bu bünyeler..şimdi sakin kalıp pazar fener maçını beklememiz gerekecek arada bir kupa maçıda yok daha diri bir takım olabiliriz yanlız provakasyonlara gelmememiz lazım mesela zorluk derecesi olan son alanya maçında adem çok gereksiz hakemle uzatarak konuştu kartı yedi, donk öyle ,son dakika feguli kaleciye gereksiz girdi sinirler yüksekti işte bunlara dikkat etmeli tuzaklara düşmemeliyiz bu onların bilinen oyunları. biz şimdilik 3 puan kapanan farkın keyfini çıkaralım.mevlam ne eylerse güzel eyler diyelim bekleyelim pazarı hep birlikte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe derbisinin de geliyor olması bu futbolu aşağı çekmiş olabilir.

      Sil
    2. Birde maçın en güzel anı vardı musleradan başlayarak çok sayıda doğru öne pasla sonra ademin şutu ile biten maç ozetlerinde de sadece ademin şutu var. bu pozisyonun tamamının bir video su mutlaka vardır keşke siz veya birileri paylassa birazda bu güzelliklerden konuşsak bu pozisyon üstünden...

      Sil
  9. Atakları bitirecek demişsin falcao nun topa vuracak hali yok. O topa vurduğu pozisyonda gomis vursa kaleciyle beraber içeri sokardi topu. Iyice kabak tadı veriyor artık. Umarım şimdiden anlaşılıp bir yere satılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 dakikada mı anladın. Bir pozisyon kaçtı, Onyekuru'ya bir de pozisyon hazırladı.

      Sil
  10. Ønceki yorumumda yazmayi unuttum. Ligin en az Gol yiyen takimiyiz :) bunu da Luyindamasiz ve yetersiz buldugumuz Marcao, Donk ve Ahmet'le basardik. Ama en buyuk pay Muslera ve Lemina'nin. Bircok pozisyonda stoper gibi oynuyor Lemina. Bir de Godin gibi elit stoper olsa arkada, Lemina daha rahatlar ve asistlerde gelirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma yönümüz güzel, üstelik sezon başından bu yana.

      Sil
  11. alanya maçında gereksiz yorulduk. boş yere o kupa için hırs yaptı terim.
    işte buyrun lemina gitti. çok mu önemliydi alanya maçı sevgili hocam?

    YanıtlaSil
  12. falcao yürüyerek oynuyor. haftaya serdar sahada bunu paramparça eder. %100 adem oynamalı. rakibin çirkefliklerine aynı şekilde karşılık verir, serdar bi vurursa adem iki vurur. ayni zamanda çok iyi top saklıyor, faul alıyor, takımı rahatlatiyor, kart aldırıyor, sürekli oyunun içinde, pas alışverişlerinde var, hava topu hakimiyeti var, gol atıyor vs vs... kesinlikle adem büyük oynamalı. hatta arttırıyorum; oyuna sonradan andone girmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda aynı yorumu yapmadın mı zaten? İlla adsız yorumları mı kapatayım. Diğer arkadaşlara yazık olmaz mı.

      Sil
  13. Ben de üzüldüm. Umarım ciddi değildir.

    YanıtlaSil
  14. Alanya maçının yorgunluğuna veriyorum ben. Malatya da baya dirençli bir takım olmuş.

    YanıtlaSil
  15. Ben fener maçı ve bu tarz büyük maçlar için en büyük risk olarak Seri'yi görüyorum. Defansif olarak özellikli biri değil. Top çalma, pas arası, pres, ikili mücadele vs bunlar zaten yok. Bu adamın en önemli özelliği, dendiğine göre çok temiz ayaklı olması ve iyi bir pasör olması idi. Gel gör ki nispeten kolay maçlarda bile akıllara zarar pas hataları yapmaya devam ediyor. Bu kadar top kaybı yapan, geçtim incelikli pasları yanında adama bile pas atarken top kaybeden, çıkarken en ufak bir omuzda yere yığılıp top kaptırıp atak yediren 8 numara olmaz. Belanda'ya nefret kustuk o zaman bunun farkı nedir?
    Ersun Yenal bunu izleyip ellerini ovuşturuyordur bence. Sahaya bir sürü çapa, çıpa, traktör, tarım araç gereci sürecek zaten. Tolga, ozan, jailson, dirar'dan kurulu aygır bir orta saha ile topu kıracak bir takım kurar ama aynı zamanda Seri'nin çıkarken yaptığı sakarlıkları da affetmez. Maşallah maçın hakeminin Fener'in muhtemel faullü, haa huuu'lu oyununa müsamaha göstereceğine şüphe de yok. 1 aydır yaptıkları tüm tantananın sebebi de bu maçtı zaten.
    Ben olsam kesinlikle seri ile bu maçı oynamam. Ömer - lemina olur, lemina - donk olur hatta içim kan ağlayarak lemina- belanda bile olur ama Seri olmaz. 2 gol yedirir 30. dakika küfürler eşliğinde Galatasaray kariyeri biter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri ile Belhanda'nın farkı var. Belhanda basit hatalar yapsa bile temposu yüksek, çok hareketli ve savunma katkısı var. Seri o kadar tempolu değil, savunmada hiç yok. Geriye pas tekniği kalıyor, o da gidince hiçbir şey kalmamış oluyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir