2 Şubat 2020 Pazar

Galatasaray 4-1 Kayserispor, şampiyonluk iddiası


Galatasaray'ın oyunu hızlandıkça keyif vermeye başladı. Daha tempolu yapıda taşlar ister istemez yerine oturuyor. Mariano gibi ekstra kazanımları da bu düzende yapabiliyorsun. Herkes koşmayıp, general olunca sorun vardı. Koşan yapı içindeki generaller ise oyuna akıl koyuyor ve sizi yukarı taşıyor. Galatasaray'ın mutlaka bir fikstür avantajı var ve onu da kazanarak geçiyor. Oyun yükseliyor ve keyif almaya başladık. Daha da gelişeceğine inanıyorum.

Kayserispor'un durumu zor. Ligin ilk yarısında mali sorunlar yaşandı ve geriye düştüler. 2. yarıya girerken de birçok transfer geldi ve zamana ihtiyaçları olacak. Kayserispor'u iyi bir zamanda yakaladığımızı düşünüyorum. 11'de önemli eksikler olsa da bu maça denk gelmeleri işin telafisi oldu diyebilirim. Kadronun alternatifli yapısı avantaj tabii, eksiklerin yerine oynayanlar o kadar sırıtmadı. Özellikle de Belhanda özelinde konuşmak gerekecek.

Lemina'nın yerine kim oynarsa oynasın mutlaka bir yerden ödün verilecekti. Belhanda'nın oynaması da bizi sertlik konusunda aşağı çeker diyordum ki yanılmışım. İlk yarıda kaç tane top ve mücadele kazandı sayamadım bile. Orada sırıtan isim Seri'ydi mesela, çok fazla pas hatası var. Belhanda ise ilk yarıdaki o görüntüsünün üzerine kazandığı öz güvenle 2. yarıda Lemina gibi oynadı. Savunmadaki görüntüsüne hücumu da ekledi ve fark yarattı.

Feghouli de 2. yarıda sorumluluk almaya başladı. Attığı 2 gol tesadüf değil, ondan beklenen ceza sahası içi hakimiyeti. Mariano sağdan büyük akıl koyuyor, Ömer Bayram'ın da sol tarafta mücadelesi çok kıymetli. Visca'yı geçti ve asist krallığına oynuyor, hücumda repertuvar sınırlı diyoruz da bir sol açık daha fazla ne yapabilir ki. Emre Akbaba'yı ise Falcao'suzluk düşürdü diyeyim. Yine de rakip ceza sahası içinde iyi işleri var, özellikle de Feghouli'nin attığı ilk goldeki topu bırakışı gibi.

2-0 bizler için tehlikeli sonuç. Bu yüzden de ilk yarıdan sonucu aldık diyemem. Savunma arkasına atılan toplar sıkıntı, rakip de bu şekilde gol atıp pozisyonlar buldu. Stopersizlik ilerleyen dönemde bu yüzden sorun olacak. 2-0 sonrası da tempomuz düştü, durağan oynadığımız doğru. Bu maça özel olduğunu düşünüyorum, daha zorlu haftalarda görüntü değişir. 3-0 geldi bir şekilde, bu takım hücum yapıyor. 3-1 sonrası da eminim ki kimse panik değildi.

Onyekuru'yu da asistle döndürmüş olduk. Belhanda'yı da kazandığımızı düşünüyorum ve Feghouli / Mariano ezberini hatırlıyoruz. Saracchi, Falcao ve Lemina gibi isimler geri döndüğünde de taşlar yerine oturuyor. Şampiyon olmamak için hiçbir sebep yok, fark 5'e düştü. Kazanarak devam ettikçe de iddiamız yükselecek. Yeter ki inanalım, inandığımızda en büyük favoriyiz. Kasımpaşa / Yeni Malatyaspor maçlarında alacağımızı düşündüğüm 6 puandan sonra tekrar konuşalım.

33 yorum:

  1. Ligin ilk yarısındaki 4 maçta sadece 5 gol atabilirken ve 2 galibiyet alabilirken, bu sefer son 4 maçta 14 gol attık ve 12 puan topladık. Kesinlikle toparlanma var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabii, hareketlendik en başında. Doğal olarak da sonuç alabilir olduk.

      Sil
  2. Alanya,Sivas,FB,başakşehir deplasmanlarina gideceğiz vallahi şu fikstüre rağmen şampiyon olursak bence en zor şampiyonluk olabilir son yıllarda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakşehir deplasman değil. Sivasspor da düşüşte, hiç çekinmiyorum. Herkesin zor maçları var.

      Sil
    2. savunma anlamında geçen sene ki gibi değiliz,evet muslera formda ama mesela denizli maçında 2-0 dan 2-2 olabilirdi,bu maçta da kolay bir gol yedik ve ardından 3-2 ye gelebilirdi maç,skor rahatlığı mı bilmiyorum ama bu uyuşukluk berbat bir şey,tabi gelişim bir anda olmaz zamanla savunma da oturur inşallah,hücum da artık ne yaptığını bilen ve organize gol atan bir takım var

      Sil
    3. Maçların zorluk derecesi değişince odak farklılaşır, anlatmak istediğim o. Stoper almadık, orada bir kumar oynandı zaten.

      Sil
  3. Seri de istikrarsız bir oyuncu bazen iyi bazen kotu,linnes te toparlanması çok zaman alacak galiba çok etkisiz iyi ki mariano gitmemiş,savunma arkasına sarkmalarının sebebi orta saha da leminasizlik,belhanda takımın belki de en iyisiydi çok top kazandı ama bir yere kadar,orta sahada rahat gelince rakip, istersen ramosun olsun kaçırirsin arkaya yani,neyse seri ve linnes dışında herkes iyiydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarlı da, yerini bulması lazım. Lemina olmadığında çok zorlandığını gördük.

      Sil
  4. Maçı nereden izlediniz bilmiyorum ama ben tribüneydim. Çok açık söylüyorum size şu belhanda konusundaki garip tutumunuzu anlamak mümkün değil. Seri ile birlikte takımın en kötüsüydü. Hoca her zamanki evlat kontenjanından oynatmaya devam etti .emrenin yerine çıkması gereken net bir şekilde belhandaydi. Gerçekten biraz objektif olun artık. Bu adam bu takımın el freni. Koca maç boyunca yaptığı olumlu hareket iki yada üçü gecmiyor. Ligin sonuncusu ikinci yarı kaç kontratak buldu? Bunun en önemli sebebi seri ve belhanda... bu adam gerçekten de bu takımın oyuncusu değil ve bu paraları hak etmiyor. Daha fazla savunmayın bu adamı artık yeter yani. Hocayı da anlamak mümkün değil kayserı 70 ten sonra deli gibi geliyor oyuncu değiştirmek için hâlâ bekliyor. Takım düştü görüyoruz tribünden ama yok. Değiştirmiyor hâlâ oyuncu. Ne bekliyorsun hocam? Illa gol mü olsun? Sen kendi sahamda lig sonuncusuna boyle pozisyonlar veriyorsan sivas a karşı ne yapacaksın? Sivas takımı taş gibi 90 dk ouundan düşmüyor orada da bekleyecek misin böyle?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gayet objektif ve adil izledim, izliyorum. Maçı stadyumda izleyen yakın dostlarım, arkadaşlarım da benim gibi düşünüyor. Şu nefretinizi bir kenara bırakın, ısrarla kötü görmek istediğiniz için iyi diyemiyorsunuz. Sıkıldım gerçekten de şu sığ tartışmadan, daha adil olabildiğiniz gün tekrar görüşmek dileğiyle. Bu konu hakkında daha yorum yapmayacağım, başka konularda eğer isterseniz görüşürüz. İyi akşamlar dilerim.

      Sil
    2. Belhanda iyiydi. Ben de kötü bir performans bekliyordum. Hatta mücadelenin üstüne hücuma katkı yapmaya çalıştı. Şut denemeleri oldu. Taraftar da alkışladı. O konuda da biraz akli başına gelmiş gibi. Mariano da farklı gidiyor. İki muhteşem kademeye girişi vardı

      Sil
    3. Belhanda mükemmeldi hatta, rakamlarını da paylaşacağım. İnsan görmek istemeyince görmüyor işte.

      Sil
  5. Belhanda MUKEMMEL oynadi bugun. Bag koptu denildi. Her transfer døneminde gøndermeye calisti taraftar ve medya. Yine cikiyor oynuyor. Lemina bir var bir yok. Falcao bir var bir yok. Akbaba 2 senedir kayipti. Ama bu adam 3 senedir hep var. Benim hakkim helal. Bu sene sampiyon olursa adam ust uste 3 senedir sampiyon olarak tamamlayacak. 10 numarali formayi giyerken ustelik. Ne Sneijder, ne Melo, ne Lincoln bunu yasadi. En son kim? HAGI. Bu bir kiyas degil. Ama su adamin hakkini artik verin. Prekazi'ye bile hic saygim kalmadi su adami elestirmeyi birakmadigi icin. Tecrubeli stoper gibi faul yapmadan mukemmel sekilde kayarak mudahele edebilen iyi ofansfif orta saha oyuncusu benim gørdugum. Ki bugun Lemina'ya aratmadi. Ben seneye Seri'nin yerine transfer gerek duymuyorum. Belhanda oraya. Oyun gørusu ve pas kalitesi yuksek. Lemina-Belhanda 'yi Lemina-Seri' ye tercih ediyorum.

    Donk 33 yasinda ve bøyle fizigi var kendine bakiyor. Yer acilirsa sezon sonu dusuk maasla kalmasini isterim. Iyi ørnek kendisi, sadece genclere degil kendini fit tutmayi birakmis Selcuk'a da.

    Iyi ilk 11. Dogru oyuncu degisiklikleri. Ama yine su 60-65 yerine 70'den sonra oyuncu degistirmeye takiliyorum. 3. golden sonra ønceki macta oldugu gibi Akbaba ve Ømer oyundan dusmeye basladi. Niye 10 dakika daha bekleniyor? Giren oyuncu etkisini gøsterecek daha fazla vakit bulabilir.

    Bu sene sampiyon biziz yine.Trabzon ve Basaksehir bizi takip edecek. Sivasspor'un gerileyecegini dusunuyorum. Ama avrupa kupasi gørurler. Besiktas'ta is yok. Fenerbahçe'de aglamakla mesgul Ona buna.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bağ düzelir, yeter ki futbolcuya bakış açısı değişsin. Belhanda da kurtarır buradan.

      Sil
  6. şubat ayında bahar havasında bir maç oynandı trübünler yeteri kadar dolmadı ikinci yarı takım biraz sallandıgında yinede devreye girdiler . fark 5 puana indi galatasaray ın ayak seslerini, nefesini hissedenlerin endişeleri korkuları başladı top artık tamamen fatih hocada süreci o belirleyecek dogru,dirençli, istekli oyun sistemi trübünle birleştiginde neler oldugunu çok iyi biliyoruz işine odaklanan fatih terimi de..gün birilerinin birilerine gönderme günü degil o süreç yaşandı bitti .ilk yarım saatteki iyi istekli oyun ve skordan sonra hem trübünde hem sahada bir rehavet oldu belki birazda rakibin durumundan kaynaklı ikinci yarı başıda böyle biraz antreman maçı temposunda idiki kayseri direnç koydu bizim orta saha kurgumuzdan dolayı bir ara bayagı bir acabamı yaşadık, bu sırada belki emre veya seri dışarı gelse iyi olacaktı ama hoca ne düşündü bilmiyorum yedigimiz golden önce şeneri yanına çagırdı ama golü yedik vazgeçti şeneri niçin alacaktı buda soru işareti.ne zaman hangi maç olursa olsun hızlı çıktıgımızda, pas şiddeti ni iyi ayarladıgımızda ceza sahasına orta sahadan ekstra oyuncu soktugumuzda goller atıyoruz, keyif alıyoruz ama mıy mıy futbola döndügümüzde kısır skor ve sıkıntı verici oluyor aktif dinlenme döneminde biraz daha farklı bir şeyler düşünmeli rakipleri oyuna ortak etmemeliyiz.. marcao, mariano, belhanda da gelişme istek sevindici gamsızlık gitmiş ileride ihtiyaçımız olacak.. iki emekçi adem ve ömer sagolsunlar işlerini fazlasıyla yapıyorlarlar, linnes yerini çok yadırgadı arkaya adam kaçırdı ikili mücadelelerde sıkıntı yaşadı uzun süre maç yapmadıgını düşünürsek bu maçlık hoş görelim yanlız seri yi anlamak çok güç maç içinde çok inişler çıkışlar yaşıyor onunda ikili mücadele kazanmakta sıkıntıları var inşallah partneri olmazsa olmazımız lemina ya kavuşur defoları azalır herşeye ragmen kazanmak güzel önümüzdeki iki maçı alalım sonra başka bir strateji belirlenir yeterki sahada olan oyuncularımıza ön yargılı, rövanşist duygularla degil vicdanımızla yaklaşalım eleştiri iyidir geliştirir ama ezberlenmiş yada ötekileştiricili olmamalı..iyi düşünelim iyi olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havaya girdikçe o tribünler dolar, olaya tamamen odaklanırız :)

      Sil
  7. Kendi adıma oyun beni tatmin etmiyor veya henüz etmiyor zamanla tatmin edebilir bir görüntü oluşur mu en çok buna cevap zor şuan için açıkçası.
    Takım sanki bölgesine göre farklı oyunları oyunları oynuyor şu zamanlarda. Öne geçip skor bulduğumuz çoğu maçta bu görüntü idare edebilir fakat farklı durumlar için özgüven hala gelişme aşamasında hissettiğim.
    Bu dönemde en büyük kabus ankaragücü maçı örneği olur kaldı ki Malatya ve Konya maçlarında bas bas geliyorum diyendi olumsuz skor hali. Fakat işte burda o sallanmaya mahal vermemek adına erken hamle önemli teknik ekibin bunu zamanında okumaması sıkıntı yaratır bu çok net.
    Stadtaydım bende görüntü şu ki linnes toparlaması için zamana ihtiyacı var, onyekuru döndüğünde kenarda bekleyen feguli olabilir Ömer bu etkisiyle çok enteresan bir çilingir görevi görüyor hikayesi gerçekten inanılmaz beklentiyi abartmaksızın söylüyorum bunu da. Belhanda mutlaka oynamalı ama yedek bazen ama 11 kendini sakin akıllı kılabildiğinde farkı çok büyüyor. Mariano gitmemesine en çok sevindiğim adeta yeni transfer benim için. Onun oyunu bu takım açısından inanılmaz önemli şu zaman için. Seri eleştiri alacak durumlara düşüyor fakat onun varlığı takım açısından adeta nefes alıp verme fonksiyonu yaratıyor top bizdeyken tabiki daha iyileri olabilmeli ayrı konu mevcut için söylediğim. Adem çıkınca soso öne geldi dedim bu Taylan aslında forvet olurda kendi mi bilmiyor bir an için:) denemek lazım Ömer den ezel çıktıysa ahaha:)
    Emre bugün atmadı ancak gerçek bir hücum aklı her an etki beklemeyin fakat posizyon oluştuğunda çoğu zaman doğru tercihi yapabilen bir yetenek.
    Şampiyonluğu bilemem fakat oyun daha yukarı çıkmalı onu biliyorum.
    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla gelişir bu oyun, ben iyi ışık alıyorum.

      Sil
  8. beğenmedim takımı. çok pozisyon verdik. başka rakip affetmezdi.
    şu kadıköy e kayıpsız gidelim de hele.. zor ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka takıma karşı böyle riskli oynamazsın.

      Sil
  9. adem işini yapıyor ama bi yere kadar. santrfor eksiği çekiyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao'nun yokluğu Emre Akbaba'yı da düşürdü mesela.

      Sil
  10. O kadar adamı konuşup ademi konuşmamak şuan onu muslera kıvamından görüp sevmekten helal olsun onlara muslera ve adem sorun yok ki konuşalım zaten gereği neyse onu yapan karakterler bunlar işte. Eklemeden edemedim:)

    YanıtlaSil
  11. lemina varken ve yokken seti'nin oyunu vs vs... geçen gün yoruma yazmıştım. seri o sorumluluğu alacak, liderlik yapacak bi oyuncu değil. belhanda nispeten böyle bi oyuncu. şampiyon olmak istiyorsak merkezi sağlam tutmamiz lazım. özellikle de büyük maçlar iyi orta saha ile kazanılır. örneğin son iki yıl final haftalarindaki zorlu maçlarda fernando-donk orta sahası oyunu domine ediyordu. şu an ben bu takımdan o güveni alamıyorum. bence ilerleyen maçlarda hoca lemina-belhanda merkezine dönecek. ki doğrusu da bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina ve Seri birbirleriyle iyi anlaşıyor ve Lemina varken Seri'nin performansı da yükseliyor. Ama bence de Lemina ve Belhanda ikilisi kağıt üstünde daha iyi duruyor. Kağıt üstünde diyorum çünkü Belhanda'yı genel düşüncenin aksine beğensem de, bazen topu ayağında gevelemesi ve takım çıkarken en olmadık yerde yaptığı top kayıpları beni ürkütüyor. Lemina ise bambaşka, yara bandı gibi, her yaraya pansuman olmaya çalışıyor. Keşke iki Lemina + Belhanda yapma şansımız olsaydı

      Sil
    2. Seri de görev adamı, çıkar işini yapar. İşini yapması adına da doğru kurguya ihtiyaç duyuyor. Müthiş pasör ve oyun aklı, ondan da vazgeçmemek gerekiyor. Çünkü 10 numaran bitirici, oyun kurucu bir isim değil.

      Sil
  12. *
    feghouli'nin attığı ilk golde topu bırakan yani üstünden atlayan adem'di.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba kalmış aklımda, doğru diyorsun.

      Sil
  13. Hem oyun iyiydi hem de Belhanda. Belhanda belki de uzun süreden beri ilk defa hem iştahlı oynadı hem de topu ayağında gevelemedi. Ben şahsen gün çok beğendim. Ancak takım özellikle 60. dakikadan sonra oyundan düşüyor. Dün özellikle dikkatimi çeken geri beşlinin (Seri, Donk ve Marcao'nun arasına girdiği için) savunmada yanyana ip gibi dizilişi ve onların önünde ikinci bir savunma hattının bulunmayışı. Ön hat savunması için Lemina inanılmaz önemli çünkü Seri önde baskı yerine savunma hattına gömülmeyi tercih ediyor. Bir ara ip gibi yanyana dizili beşli savunma ve önlerinde tek başına mücadele etmeye çalışan Belhanda gibi bir durum oluştu. Böyle bir dizilim de rakibi araya top atmaya teşvik ediyor ki, bizde ellerimizi açıp top geçmesin diye dua etmeye başlıyoruz. Kısaca sorun 1- Kondisyon eksikliği, 2- Hatalı savunma dizilişi, 3- Geç oyuncu değişimleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tepki almayıp, desteklenince o da performans verdi. Biraz futbolcuyu da rahatlatmak gerekiyor. Oyuncu değişiklikleri konusunda katılıyorum, hocada takıntı oldu bu. İlla 75. dakika diyor :(

      Sil
  14. Belhanda 1 sezon daha kalabilmek adına yine 2. yarı iyi oynamaya başladı. Zaten aldığı maaş ve 10 numara olması sebebiyle en az böyle bir katkı vermeli. Abartıldığını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numara olması sebebiyle sonrasını okumadım, ezber eleştiri :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir