2 Şubat 2020 Pazar

Günün birinde Galatasaray'da izlemeyi ben de umut ediyorum


Ianis Hagi'nin bu kadar kısa sürede çok fazla takım değiştirmesi handikap. Aynı sorunu Ozan Kabak da yaşayacak diye düşünüyordum ama o her gittiği yerde formayı direkt alıp, iz bırakıyor. Haliyle de yükselişi belki kademe kademe ama erken oldu. Ianis Hagi'nin ise potansiyelinden bahsetsek de gittiği takımlarda iz bırakabildiğini söylemek zor. En azından beklenen seviyede diyelim.

Yaşı henüz 21 tabii, her şey için çok erken. Viitorul ve Romanya Milli Takım performansları umut vericiydi. Genk'te ise beklenen etkiyi gösteremedi. Belçika Ligi'nde golleri ve asistleri olsa da takımı beklenen düzeyde sürükleyemedi. Bir de onun çok daha küçük yaşlarda Fiorentina macerası vardı. Babası Hagi, o 2 yılın kayıp olduğunu söylemiş ve oğlunu geri transfer etmişti.

Rangers'da görmek heyecan verici olacak. İskoçya Ligi'nde yeteneğini gösterebilir, o ortam var. Ligin seviyesi ve zorluk derecesi biraz ona bakıyor. Gerrard gibi de bir teknik adamın elinde görmek farklı bir heyecan olacak. Ianis'e beklenen gelişimi sağlayabilir. Satın alma opsiyonuyla kiraladılar, 7 numarayı da vererek güveni göstermişler.

Oyun tarzı babası gibi değil, ısrarla altını çiziyorum. Ianis, babasından farklı olarak her iki kanatta ve merkez orta saha gibi oynayabiliyor. Her iki ayağını net kullanan, şut özelliği iyi, tempolu bir futbolcu. Mücadele ve fizik güç tarafında eksikleri var. Babası kadar yetenekli değil, zaten o kıyası da yapmamak gerekiyor.

Futbolcu için handikap çünkü. Sürekli babasıyla kıyaslanmak ya da onun gölgesinde devam etmek artı sağlamazdı. Bence doğru zamanda Avrupa'ya gitti, orada da zorlaması güzel. Şu sıralar çok takım değiştirmesi sorun tabii. İstikrar sağlamalı ve futboluyla herkesi ikna etmeli. Günün birinde Galatasaray'da izlemeyi ben de umut ediyorum.

2 yorum:

  1. Çok geziyor mutlaka gelir. Genk çok doğru tercihti aslında orda sabretseydi keşke

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir