3 Şubat 2020 Pazartesi

Galatasaray adına en güzel hikaye Ömer Bayram olacak


Sezonu nerede tamamlarsak tamamlayalım, Galatasaray adına en güzel hikaye Ömer Bayram olacak. Sezon başında "hangi Anadolu takımına takas olur" diye düşünürken yepyeni bir futbolcu sahibi olduk. Önce orta sahada, şimdi de sol önde bambaşka bir alternatif. Temposu, patlayıcı gücü, kıymetli sol ayağı ve asistleriyle Galatasaray'ı taşıyor.

Süper Lig'de 16 maçta 1 gol 8 asist. Toplamda ise 10 asisti bulunuyor. Visca'yla birlikte de ligin en çok asist yapan futbolcusu durumunda. Bu performansı kim tahmin edebilirdi ki? Fatih Hoca'yla futbolcu kazanamıyor diyenler şu performansı görüyor mudur? Bundan daha özel bir hareket ne olabilir?

Soru şu. Onyekuru 11'e döndükten sonra kenara gelecek isim kim olacak? İlk etapta Ömer Bayram kesilir diye düşünsek de yazık olur diye düşünmeye başladım. Baskısı, hareketliliği, asistleri, sizi öne taşıyabilmesi önemli. Onyekuru forvet, Ömer Bayram ise kanat özellikli. Onyekuru'yla gol atar, Ömer Bayram'la attırırız. İkisinin de kendine has iyi özellikleri var.

Bir ihtimal de Ömer Bayram'ı merkeze çekmek. O zaman da Seri kenara gelmek durumunda. Ömer Bayram / Lemina ikilisinin hareketliliği çok büyük olsa da oyun aklı tartışılacak noktaya gelir. Bu ikili birbirini daha rahatlatır ve hücuma atar ama oradaki verimlilik tartışılır. Seri önemli, bu yüzden de Lemina'yla kurdukları yapıyı bozmam.

Tabii Onyekuru'nun 11'e geçişi bir süre daha alır. Fizik olarak tam anlamıyla hazır olması süre alacaktır. Mecburen Ömer Bayram kenara gelecek ama kulübeden ilk düşünülecek isim olacak. Olası x ismin yokluğunda da 11'e geçecek. Merkezde de olur, kanatta da. Yazık olacak, hatta yapıya belli oranda zarar verecek ama yapacak da bir şey yok.

Lemina / Belhanda ikilisi de ihtimal dahilinde. Seri'yi bu anlamda zorlayacak 2 rakip var. Stoper harici tüm pozisyonlarda ciddi alternatif sahibiyiz. Belhanda da takımda kaldıktan sonra orta sahadaki alternatifsizlik çözüldü. Ömer Bayram gibi joker oyuncularla da elimiz oldukça güçleniyor. Bu tarz yerli katkılarına ihtiyaç var.

15 yorum:

  1. Desene abi bunca sene adam sol bekte harcanmış. Tüm kariyerini orta sahada geçirse şimdi çok farklı bir yerde olabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes harcamış bir de, kimse görmemiş. Fatih Hoca belki de yokluktan denedi ama tutturdu. Ömer Bayram da iyi yanıt verdi buna.

      Sil
    2. tempo,savaşçılık,şut,dribbling,duran top adam resmen orta sahaymış, acaba hangi hocası sol bek yaptı çocuğu

      Sil
  2. Sert maçlarda merkezi agresif tutmak için,Ömer,lemina,belhanda cikilabilir,mesela FB maçı,fener çok sert ve agresif takım,emre akbaba ile çıkarsan ezilme ihtimalin var,Fener'e karşı teknik açıdan değil fizik ile başa baş oynayabiliriz Kadıköy'de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da yaratıcılığı aşağı çeker ama solda Onyekuru gibi bir isim varken elimiz güçleniyor.

      Sil
    2. emre akbaba hamle oyuncusu olur fb maçında,evet çok iyi bir skorer ama oyun içi etkinliği düşük bana göre,seri de oldukça yumuşak oyuncu malum,fb maçında zaten topu onlar alacak baskıyı onlar yapacak o yüzden merkezde sert kalıp kontralarla iş yaparız,oradada onyekuru devreye giriyor,yani seri ve emre aynı anda oynarsa çok sıkıntı yaşarız mutlaka biri kenarda kalmalı

      Sil
    3. O gün gelince şartlara bakılır. Tempo diyerek 4-3-3 de diyebilir hoca.

      Sil
  3. Abiciğim Belhanda ve Emre Akbaba ikisi ne kadar oluyor aynı anda. Ben şöyle bir 11 düşündüm, değerlendirirsen sevinirim 🤗
    Muslera
    Mariano Donk Marcao Saracci
    Lemina Ömer
    Feghouili Onyekuru
    Emre Akbaba
    Falcao
    *bu kadro bizi şampiyon yapar diye geçiyor içimden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri gerekiyor, oyun aklı lazım saha içinde.

      Sil
  4. Ömer'i mücadelesi her türlü takdirin ötesinde bunu inkar edemeyiz tabii ama bir yanıyla da yedeğe çekilmesi belki bir avantaj olabilir. Zira takımın ciddi bir kondisyon problemi var ve özellikle ikinci yarılarda, hocanın değişiklikleri geç yapmasından kaynaklı, oyundan düşüyor. Örneğin dün Adem Büyük ve Emre Akbaba ilk yarıda iyi mücadele edip, önde top tutsa da, ikinci yarıda yokları oynadılar. Bu anlamda Ömer'in kenardan gelip, oyundan düşen takıma katacağı dinamizim önemli. Bu noktada Andone'den de benzer bir katkı alacağımızı düşünüyorum. Lakin herşey bir yana, sene başında Ömer kenara geleceği için üzüleceksiniz deseler, gülerdim herhalde. Gerçekten saygı duyulası bir performans

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyonda elin rahatlar, kenardan geldiğinde de enerji katar.

      Sil
  5. Merkezde dinamizmi çok işimize yarar. Sol ayaklı ve böyle hareketli merkez orta saha oyuncusu nadir bulunur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merkezde de, sol açıkta da çok ciddi alternatif.

      Sil
  6. Abartıldığını düşünüyorum. Sadece rotasyon oyuncusu olur. Daha fazlası olmaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir