17 Şubat 2020 Pazartesi

Galatasaray'ın geçen sezonlarda olduğu gibi yine en önemli kozlarından


Galatasaray'ın oyunu gelişiyor. Ligin ilk yarısıyla zaten hiçbir oyun kıyas edilmez, geçen sezonu düşününce de üzerine çıktık diye düşünüyorum. Geçtiğimiz sezonda Feghouli'nin bireysel etkisi ve Onyekuru'ya hazırlanan pozisyonlarda sonuca gitmeyi başarıyorduk. Diagne'nin boşalttığı alanı da Feghouli / Belhanda ikilisinin iyi doldurması golleri beraberinde getirdi. Yine de hücum planı güçlü bir Galatasaray vardı diyemem.

Ligin 2. yarısından itibaren ise bu var. Yeni Malatyaspor karşısında kötü oynadık desek bile farkı açabileceğimiz birçok pozisyon bulduk. Setle ve bir hücum planıyla gelişen ataklar izliyoruz. Şener Özbayraklı / Ömer Bayram / Linnes gibi isimlerden yeterli bek katkısı alınamasa da oyunu kanatlara yıkıp, rakip ceza sahsı içine daha bilinçli atılan toplar var. Doğaçlama hareket edilmemeye çalışılıyor. Falcao, Emre Akbaba ve Adem Büyük gibi isimler rakip ceza sahası içinde iyi yer tutuyor.

Onyekuru'yla birlikte işin hız tarafını da çözmüş olacağız. Özellikle de 1-0'ı bulduktan sonraki etki daha da yükselecek. Onyekuru'nun da girdiği pozisyonlar oldu. Adem Büyük ve Falcao'nun ön alanda oyun kurucu gibi etki gösterebilmesi de önemli. Bu futbolcular rakip ceza sahası dışına çıktığı an hem top tutuyor, hem faul alıyor, hem de pozisyon hazırlıyor. Adem Büyük'ün asistinde Emre Akbaba'nın aldığı penaltı ya da Falcao'nun asistinde Onyekuru'nun girdiği pozisyon gibi.

Bunları sonlandırmak gerekecek. O noktada da Falcao'nun sahada olması önemli. Emre Akbaba'yı yükselten isim de Falcao oluyordu. Falcao'nun sakatlığı sonrası Emre Akbaba sallanmaya başladı diyebilirim. İyi bir uyumları vardı ve Falcao'nun boşalttığı alanı da Emre Akbaba iyi dolduruyordu. Adem Büyük de elinden gelenin fazlasını yapmasına rağmen "bitiricilik" noktasında Falcao daha etkin. Bir ara her maçta gol buluyor ve boş geçmiyordu. Yeni Malatyaspor karşısında ise Adem Büyük'ün kaçırdığı 2 net pozisyon var. Tabii bunu eleştiri anlamında yazmıyorum.

Feghouli / Mariano uyumu da Galatasaray'ı yukarı taşıyan etmenlerden. Feghouli her ne kadar hala istenilen kıvamda olmasa da arıyor ve sağ kanadı iyi kullanmamızın nedenlerinden biri. Mariano çıktığında orayı kapatıyor ya da Feghouli merkeze kaydığında Mariano öne geliyor. Hem orta sahayı, hem de sağ kanadı desteklemiş oluyoruz. Takım da tempo kazanınca bu ikilinin varlığı önemli hale geliyor. Galatasaray'ın geçen sezonlarda olduğu gibi yine en önemli kozlarından.

12 yorum:

  1. Fenerbahçe maçında Ömer sola geçmeli ve Onyekuru ilk 11 başlamamalı diye düşünüyorum ağabey. Hem Ömer’i kaybediyoruz hem solu. Onyekuru kötü değil ama arkası kötü oluyor Ömer ile. İnşallah Saracci oynar, önünde de Ömer oynar. Hatta Falcao girmese bile olur, hak eden devam etmeli, Adem fazlasıyla hak etti o formayı derbi için bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama rakip savunma çok açık veriyor, Ankaragücü maçında gördük. Tam da Onyekuru'luk ortam değil mi :(

      Sil
  2. Adem büyükte firmino vari bir şekilde sürekli derine iniyor yani alan yine açılıyor Emre'ye,emre nin sallanmasinin sebebi falcao ile alakalı değil sonuçta adem de alan açıyor ona,emre Alanya da onun üzerine kurulu bir hücum sisteminde oynuyordu ama burada öyle değil, o yüzden bazı zamanlar oyun içinde kaybolma durumu oluyor onun üzerinden dönmediği için,ama alisacaktir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akbaba / Falcao uyumu yüksekti, yakın oynuyorlar ve etkileşimleri büyüktü. Falcao alan açıp, topu tuttuğunda Akbaba daha çok pozisyona giriyordu.

      Sil
  3. Abi sence 2011-2012 sezonundaki dominant futbolumuza dönmek için tam olarak ne yapmamız lazım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yapıda zor. Daha tempolu, ısıran isimlere ihtiyaç var. Bugün ön tarafta bir Elmander yok.

      Sil
  4. Lemina 2-3 ay yok. En iyisi Bayram orta saha'ya gecmesi. Yaninda da Belhanda. Lemina'nin yaptigini en iyi yapabilecek tek isim Belhanda. Daha ønce yapti. Gørduk. Ustelik mukkemel yapti. Bayram-Belhanda olmali Lemina'nin yoklugunda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-3 hafta maksimum yok. Sivas deplasmanı sahada.

      Sil
  5. gazişehir deplasmanı gibi oynamalıyız.
    ahmet çalık üçlü savunmada iyi oynuyor

    YanıtlaSil
  6. Burak sence Lemina kaç hafta oynamayacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivasspor deplasmanı sahada olmasını bekliyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir