13 Şubat 2020 Perşembe

Geçen haftaları kayıpsız atlattık, zirve yarışında güçlendik ve yeniden inanıyoruz


Ligin ilk yarısında bu görüntü yoktu işte. Bugün de belki olağanüstü bir futbol yok, makine gibi işlemiyoruz ama geçen sezonun dahi önünde olduğumuz noktalar var. Ligin ilk yarısının zaten çok üzerindeyiz ve iştahımız, isteğimiz de geçen 2 sezondaki kıvamı yakaladı. Alanyaspor karşısında turu vermiş olsak da şampiyonluğu kazandığımızı düşünüyorum. Geçen haftaları kayıpsız atlattık, zirve yarışında güçlendik ve yeniden inanıyoruz.

İnandığımızda, zirve yarışında kafa kafaya gittiğimizde de genellikle ipi göğüsleyen taraf oluyoruz. Taraftarın reaksiyonu, Fatih Hoca ve futbolcuların inancı "şampiyonluk" yönünde. Sadece lig yarışında olacağımız şu ortamda avantajlı durumdayız. Fikstüre takılmıyorum, neredeyse bütün maçlarda galibiyet potansiyelimiz yüksek. Sakatlık, ceza ve fire vermeden mümkün olduğunca ilerlemek gerekiyor.

Trabzonspor - Fenerbahçe eşleşmesi olacak. Her 2 takım birbiriyle uğraşıyor ve büyük mücadele halindeler. Geçen sezonlarda Beşiktaş - Fenerbahçe eşleşmesinde de bu yaşanmıştı ve kırılmalar olduğunu gördük. Fazladan 2 maçta yüksek efor ve adrenalin demek. Bu eşleşmede de her 2 takım birbirini yıpratabilir. Galatasaray yarı finale çıksa aynı durumu Sivasspor'a karşı yaşayabilirdik. Elbette bütün kupalarda iddialı olalım ama bazı gerçekler de var.

Lemina ve stoperlerinin alternatifi yok en basitinden. Kaybettiğin an geçmiş olsun, şansın kalmıyor. Özellikle hücum tarafında alternatifle var da, şu isimler için çare yok. Bunları da düşünmek gerekiyor ve daha gerçekçi olmalı. Alanyaspor karşısında elensek de isyan, mücadele ve reaksiyon anlamında iyi bir sınav verdik. Bu görüntü sayesinde çok fazla şey kazanmış oluyoruz. Elendiğimiz için çok üzgün değilim.

Tabii iş bu noktaya gelmişken turu geçmek gerekiyor. Özellikle 2. yarıda turu geçmek adına her şey yapıldı. Kaçan pozisyonlar, rakip kalecinin büyümesi. Bazı isimlerin büyümesini beklerdim, o konuda canım sıkkın. Feghouli, Seri, Linnes tarafı bu maç için hayal kırıklığı oldu. Jesse hamlesinin de getirdiği bir artı olmadı. Beklenen bitirici ayaklar biraz daha büyüse şu maçta turu alabilirdik. Yine de turu ilk maçta verdiğimizi düşünüyorum. O ölümüne rotasyon kadrosuyla.

Eleştirdiğim nokta da bu. Turu geçmek istiyorsak ilk maçta neden o kadroydu? Rotasyon yapılır da neredeyse bütün futbolcularla olmaz. Rakip Kırklarelispor değil, Alanyaspor'du. Alanyaspor deplasmanında da o kadronun pek fazla şansı olmuyor. 2-0 büyük handikap, buna rağmen geri dönmeyi başardık. 2. maçta sahaya çıkan kadro da turu istediğimizin göstergesiydi. İlk maçta daha kısmi bir rotasyon gelse görüntü değişirdi. Net bir 9 olmadan sahaya çıkmıştık.

4 yorum:

  1. Tek sıkıntı çok efor sarf ettik ve marianoyu da kaybettik,saracchi olmazsa beklerde yine sıkıntı olacak,umarım erken cozeriz maçı çünkü yorgunluk baş gösterebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertesi maçın içeride Malatya'ya karşı olması avantaj olacak.

      Sil
  2. Artık kondisyon ve güç anlamında bir sıkıntımız kalmayacak bu haftayı da geçince ondan sonra her maça odaklanıp sakatlıklardan kaçınarak minimum kayıpla ilerlemek durumundayız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftada 1 maçı da iyi çıkaralım bir zahmet :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir