14 Şubat 2020 Cuma

Gelişen oyun bu işte


L'écho Sport 'un paylaşmış olduğu "gol beklentisi" istatistiği Galatasaray'ın gelişen oyununu gösteriyor. İlk 16 haftada ortalama 1.57'lik gol beklentisi son 5 haftada 2.62 oluyor. İlk 16 haftada 18 gol atan takım da son 5 haftada 17 gol buldu. Fikstür görece kolay diyoruz da aynı fikstür ligin ilk yarısında da vardı. En kolay maçta dahi pozisyon bulmakta zorlanan ve gol atamayan bir Galatasaray izliyorduk. Gelişen oyun bu işte.

Gelişme sadece hücum tarafında da değil. Mavi çizgiler Galatasaray'ın, kırmızı çizgiler ise rakiplerin gol beklentisi. Galatasaray'ın gol beklentisi son haftalarda artarken, rakiplerin ise azalıyor. Galatasaray bir maçta çok fazla pozisyon bulduğu gibi, verdiği pozisyon sayısı da azaldı. Topun sende kalması mesele değildi yani, amansız pas oyunu organizasyona dönüşmedikçe seni bir yere taşımıyor.

Şu an daha hızlı ve dikine oynayan bir Galatasaray var. Bekleri işliyor, Emre Akbaba'nın da dönüşüyle rakip ceza sahasında bulunan futbolcu sayısı arttı. 4-2-3-1'e dönüşün önemli kazançları oldu. Bu iyi bir dokunuş işte, Fatih Hoca'nın geri dönüşü. 4-2-3-1'i oldum olası hiç kullanmadı desek yeri ama bugün bu düzende iyi iş çıkarıyor. Haftalar geçtikçe de bu tablonun çok değişeceğini sanmıyorum. Zorlu maçlarda görüntü elbette dalgalanır ama oyunun uyumu gelişecektir.

Üzülüyor tabii insan, ligin ilk yarısında da bu olabilirdi. Daha doğru bir kadro yapılanmasıyla birlikte görüntü değişebilirdi. İddialı da bir kadroydu ama oyun tutmadı. Ligin 2. yarısında ise hem transfer, hem de kendi içimizdeki kazancımızla yükseliş başladı. Ömer Bayram gibi bir artımız var en basitinden. Şu an takımın en çok asist yapan ismi ve şu gol değerlerinde de çok büyük bir pay sahibi.

Konyaspor karşısında gol beklentisi düşmüş, bunun yanında rakip ise hiç pozisyon bulamamış. O da rakibin oyun düşüncesiyle alakalıydı. Rahat bir galibiyet alındı. Denizlispor karşısında gol beklentimiz yüksek, yine de 2-1 zor kazanıldı. O da bazı anlardaki duraksama yüzünden. Alanyaspor karşısında da yaşadık. 1-0'ın ardından 1-1'in geleceği belliydi. Saracchi ve Falcao gibi isimlerin dönüşüyle bu istatistik yükselmeye devam edecektir.

8 yorum:

  1. Takımda en fazla asist yapan ve gol atan oyuncuları adem ve Ömer,yani takimin en az maaş alan oyuncuları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Fiyat fayda açısından en iyileri.

      Sil
  2. 2000lerin başından beri takip ediyorum. bu sezonun ilk yarısında gördüğüm galatasaray hayatımda gördüğüm en kötü galatasaraydi. 2011'de 8. olan takım kötü oynuyordu ama bu ilk yarıdaki takım kötü bile değildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılırım, ligin ilk yarısındaki takımın elle tutulur hiçbir yanı yoktu.

      Sil
  3. Geçen sene de ligin ilk yarısını çöpe atıp ikinci yarı toparlamıştık, umarım seneye böyle olmaz. Çünkü ilk yarıdaki Galatasaray öyle bir şeydi ki, izlemediğime mutlu oluyordum.

    YanıtlaSil
  4. Hız ve tempo günümüz futbolunun en büyük ihtiyaçları... Bunu yapınca bir şekilde düzeliyor işler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Hatta çoğu noktada yeteneğin de önüne geçti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir