7 Şubat 2020 Cuma

Hiçbir zaman çalışmadın ve Galatasaray'ın gördüğü en yeteneksiz futbolcu oldun


Geçtiğimiz günlerde Adana Demirspor'a transfer oldu ve asgari ücret karşılığı anlaşıldığı açıklandı. Tarık Çamdal, Erkan Zengin'in kız kardeşiyle evliydi. Erkan Zengin'in bu liglerde bir ağırlığı var ve transferin bu şekilde gerçekleştiğine inanıyorum. Antalyaspor'a da neredeyse para kazanmayacağı bir anlaşma karşılığında gitmişti. Bülent Korkmaz'ın Antalyaspor'da belki de tek hatasıydı. Doğal olarak da katkı veremedi.

Onda suç yok tabii, ısrarla söylerim. Zorla bu sözleşmeyi almadı. Biz dönemin gazına geldik ve son gün 4.75 milyon avro bonservis, 1.6 milyon avro gibi yıllık ücretler verdik. Üstelik 5 yıllık sözleşmeyle. Bu sözleşme de bitmedi bir türlü. En son sözleşmesinin bitmesine 6 ay kala fesih geldi ama sezon sonuna kadar alacağı tüm parayı da bırakmadı. Tabii o sürede döviz kuru da çıldırdı. Kazancı düşünebiliyor musunuz? Ben de gider asgari ücretle oynarım.

"Galatasaray bana çok fazla tahammül etmedi. Ülkemizde Türk futbolcularına tahammül edilmiyor, yabancı futbolculara daha çok sevgi gösteriliyor. Benim için çalışmak istemiyor dediler, ben çalışmayı çok severim."

Açıklama yüzsüzce. İnsan görünce de sinirleniyor ve tepki göstermeyecekse bile kinleniyor. Donk'u hatırlıyorum, tepkinin ağa babasını görüyordu. İlk etapta onu da başarısız bir transfer gibi gördük, kurtulamadık dedik ama bir kez trip attı mı? Tarık Çamdal'ın trip atıp kenara geldiği maç hatırlıyorum. Sen kimdin ki? O Donk çalıştı, gelişti ve bugün geldiği nokta ortada. Tarık Çamdal ise 28 yaşında sürünüyor. Tabii dünyalığını yapmış şekilde.

Çalışmıyorsun, bu kadar net. Yeteneksizdin de. Bakma, o günün yabancı kontenjanı şartları da bizi oldukça zorladı. Bugün olsa düşünmezsin ya da  o paraları konuşmazsın. Tarık Çamdal'a fazla bile tahammül ettik. Fatih Terim 4. dönemini başlattığında bu adamı takıma aldı, kupa maçlarında şans verdi. Bu mu tahammül etmemek. Şampiyonluk kutlamalarında tepki göstermiştik, o kadar geç gelen bir tepkiydi ki.

6 yorum:

  1. Bugün Belhanda gibi bu takımın iki şampiyonluğunda önemli katkısı olan bir oyuncu bile ilk senesinde isliklanmaya başladı. Tarık yaptığı katkı oranında ne kadar sabır bekliyordu acaba

    YanıtlaSil
  2. Bunları gördükçe aklıma sürekli yabancıya takanlar ve yeni kontenjan kuralları getirmek isteyenler geliyor. Yüzüne bakmayacağın adamlara mecbur kalmak veya üçe beşe alacağın adama anadolu kulüpleri tarafından belirlenen fahiş bonservis ücretleri... Yabancı oyuncu ile forma rekabetine girmesine gerek kalmadığı için kendisini kasmamak. Yiyip, içip, yatmak. En çok da Tarık üzerinden konuşulur bu. Aklıma başka örnekler de geliyor tabi rakip takımlardan. Bu ülke futbolunun ayağındaki prangadır bu saçma mentalite...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. O gün kısıtlamalar bizi buna itti.

      Sil
  3. ben tarık olsam bu takımın en azından yedek sağ beki olacağım derdim.
    yıldız olma istemez. yedek sağ bek ol. tarık bunu bile beceremedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bekte de oynayabiliyordu. Kafayı futbola basmayınca görüntü bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir