12 Şubat 2020 Çarşamba

Kafası da dağılmamış, hala hedefe odaklanmış durumda


Dün kötü, bugün iyi. Şartlar bazen öyle bir hal alıyor ki hesapta olmayan kazanım gerçekleşiyor. Ligin ilk yarısı biterken "gider, gitmeli" diye beklediğimiz Mariano formayı aldı. Üstelik geçen sezonun dahi üzerinde bir performansla. Bu da takımın durumuyla alakalı. Daha tempolu, hareketli bir yapı içerisinde klası, kalitesi çok daha ön planda. Sezon sonuna kadar da bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum.

Mariano'yla devam edelim anlamında yazmıyorum. Sezon sonunda biten sözleşmesini uzatmam ve yolları ayırırım. Hem yaşı var, hem de ciddi bir rakam kazanıyor. O da ülkesine dönmek istiyor diye biliyordum. Bu yüzden ayrılık yaşanacaktır. Takdir ettiğim nokta şu, gönderilmek istendiğini bilmesine rağmen bir şekilde geri dönebilmesi. Bazısı salar, yattığı yerden kazanmaya bakar. O da bunu sezon sonuna kadar yapabilirdi.

Çalıştı ve formayı aldı. Kafası da dağılmamış, hala hedefe odaklanmış durumda. Fatih Hoca o motivasyonu iyi sağlıyor. Ayrılıklar ve bunun düşüncesi olabilir ama kalpler birlikte durumu bu işte. Nagatomo da dönse eminim ki takımı için en iyi mücadeleyi verirdi. Bu tarz hesapta olmayan katkılar bizi daha güçlü kılıyor. Emre Akbaba'nın geri dönüşü gibi, Mariano'nun da geri dönüşü yeni bir transfer niteliğinde.

Galatasaray'ın oynadığı son 5 maçın 4'ünde 90 dakika forma giydi ve oynadığı 4 maçta 4 asisti var. Dağa taşa orta yapan, gitti mi dönemeyen Mariano şu an yok. Tekniğini, klasını yeniden hatırladı ve hücumu güçlendiren, oyunu kuran en önemli unsurlardan oldu. Galatasaray'a transfer olduğunda da buydu işte. Pas kalitesinin, oyun aklının x orta sahadan çok fazla farkı yok. Dün eleştirdik ama bugün için hakkını vermek gerekiyor.

Kasımpaşa karşısında 3 şut pası, 1 asist, yüzde 88.5 pas isabeti, 10 top çalma, 6 rakip yarı sahada top çalma gibi istatistikleri var. Rakibin yarı sahasında 6 top çalmış, bu da ön alandaki baskısı, presi anlamına geliyor. Kaptığı toplarla da takımı hızlı atağa çıkarmış. 6 tane de rakip ceza sahası önünde başarılı pası bulunuyor. Hücum / savunma fark etmeden aynı oranda katkı vermiş. Şu görüntüsünün devam etmesini diliyorum.

4 yorum:

  1. Hücum noktasında zaten üst düzeyde ama bence savunma anlamında hakkı verilmedi,örneğin Rize maçında linnesin kaçırdığı oyuncudan gol yemiştik(boldrin)mariano savunmada da üst düzey bir oyuncu,hiç bir zaman onun üzerinden çıkıp biri kafa golü atamadı mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücumda işler rayına oturunca savunmada da çarklar dönüyor. Top sende, rakip daha az geliyor.

      Sil
  2. Ben ligin ilk devresi hep söylüyordum. Bir takımda tüm oyuncuların performansı düşükse sorun oyuncu grubunda değil, büyük ölçüde teknik ekip ve oyun planıyla alakalıdır. Kalsaydı Nagatomo da daha iyi performans verebilirdi belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi de, bu yükselişte sola Saracchi'nin geçişi etken. Bazı futbolcu değişimlerinin. Aynı anda Mariano ve Nagatomo olmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir