6 Şubat 2020 Perşembe

Kağıt üzerinde iyi alternatif olsa da bunun sahaya yansıması yok


Jimmy Durmaz hakkında birçok kez yazdım. Konuya girişim de genellikle aynı. Yaz kamp dönemi iyi ışık vermişti ve sezona da ilk 11'de başladı. Ne zaman ki Şampiyonlar Ligi listesinde yer alamadı, düşüş başladı. O dönemin ardından çok büyük şanslar bulduğunu da söyleyemem ama yine de akıllarda fikir edinebileceğimiz bir görüntüsü oldu.

Transferi doğruydu. Yerli kalitesini arttırmak isteyen bir takım adına alınabilecek en iyi isimlerden. Bonservisi yok, belli bir tecrübe edinmiş, iyi bir yerli. Yaz kampındaki görüntüsüyle de beklentiyi karşılayacak diye düşündüm. Maaşı da düşük, zarar etme şansınız yok. Yarın elden çıkartmak istediğinizde birçok Anadolu kulübü peşinde olacak.

Ocak ayında giden isimler derken önü kısmen açıldı diyebilirim. Belki de düşünülmüyordu ama takımda kaldı ve rotasyonda yer edinebilecek durum oluştu. Jesse de iyi başlamadı mesela, Jimmy Durmaz için yine fırsat. Alanyaspor deplasmanında bulduğu şansı iyi değerlendirebilse önü biraz daha açılacaktı. Trabzonspor deplasmanı da bir şanstı, kullanamadı.

Bir şekilde hücumu tıkamayı başarıyor. Takımın temposuna ayak uyduramadığını düşünüyorum. Kıymetli bir sol ayağı ve tekniği var ama seri değil. Sağa ya da sola çekeyim derdinde o pozisyon bir şekilde ölüyor. Tek düşündüğü de orta ya da şut, rakip ceza sahası içine girdiğini hiç görmedim. Hızlı da değil, savunma yardımı, mücadelesi problemli.

Alanyaspor deplasmanının en kötü isimlerinden biriydi. İlk yarıda iyi bir şutu vardı, gol olsa belki maç da farklı şekillenirdi. O da işin şans kısmı işte. Jimmy Durmaz'dan da pek olacak gibi görünmüyor. Biraz şu seviyede tutunabilmeyi başarsa önü açılacaktı. Gerçekten de iyi bir alternatif, joker özelliği elinizi güçlendiriyor ama bunun sahaya yansıması yok.

8 yorum:

  1. Kagit uzerinde de iyi alternatif degildi sahada da degil. Iki uc macta oynatmak icin sokaga atilan paralar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt üzerinde iyiydi gayet, sezona da iyi girmişti.

      Sil
    2. Çakma Ronaldo Yasin'in tırnağı etmez Jimmy.... Maalesef bazen eldekileri çabuk harcıyoruz

      Sil
    3. Ben kıyaslamam ikisini.

      Sil
  2. Abi bence Jimmy konusunda fatih hoca'nin hatasi var. Bence bu mac øncesi yapmasi gereken Jimmy'ye direkt olarak nasil oynamasini istedigini anlatmasi gerekti. Bu takimda bircok oyuncu kendi oyunun oynuyor cunku. Ama as kadromuz birbirlerini tamamladiklari icin ve uyumlu oldugu icin Herkesin gøzune carpmiyor. Ama oyun stili farkli bir kac isim ve uyum sorunu yasayan oyuncuya hoca, hocanin istedigi oyunu oynatirmasi lazim, Jimmy gibi. Tek dusundugu orta yada sut olmasi hoca'dan direkt kendisine bir talimat olmadigindan. Cunku Ben hic inanmiyorum hoca'nin yerden ileri ve hizli paslar at deyip'de Jimmy'nin butun Mac bunu bilerek yapmayacagina. Hoca Donk'u kazanmis. Jimmy'yi hayli hayli kazanir. Bence hoca kendiside mesafeli Jimmy'ye ve iletisim kopuk ikisi arasinda liste disi olayindan sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de var. Sezon başı direkt olarak kesti ve Emre Mor'a anlamsız güvendi. O da Jimmy'i geriye attı.

      Sil
  3. Zamanlama hatası yapıyor topu zamanında ayağından çıkarmıyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir