11 Ekim 2020 Pazar

Koray Günter'in Galatasaray'da tutunamaması üzerine çokça konuştuk


Galatasaray adına yaşadığım en büyük hayal kırıklıklarından biri de Koray Günter'di. Dortmund döneminde potansiyelini takip ettiğim ve gelecekte önemli noktalarda görmeyi düşündüğüm bir futbolcuydu. Dortmund da onu Galatasaray'a yollarken "geri satın alma opsiyonu" eklemişti. Bu da potansiyelini gösterir aslında. Dortmund adına ciddi bir potansiyeldi, aslında takımda da tutmak istiyorlardı. Koray Günter'in forma giyme isteği görüntüyü değiştirdi.

Galatasaray'da tutunamaması üzerine çokça konuştuk. Olmadı bir türlü. Şans buldu, üzerine düşülmedi, ciddi bir sakatlık geçirip 1 yılı kayboldu. Fatih Hoca geldiğinde kupa maçlarında da olsa şans buldu, yapabilirdi diye düşünüyorum. Bazen olmuyor işte, burada açmayan çiçek gidip başka yerde açabiliyor. Şu seviyede Galatasaray'da yapabilse yaratacağı fark büyük olurdu. Bugün de ihtiyaç vardı.

Genoa'a gitti, oynadı oynamadı ama ısrar etti. Verona'yla ise Avrupa Ligi'ni zorluyor ve o takımın savunma lideri. Küme düşer diye bakılıyordu, öyle bir takım. Koray Günter de yakaladığı bu istikrarla kendisinden yine söz ettiriyor. Yaşı 25 ve önünde uzun bir gelecek var. Bu sıçrayışla birlikte gelecek sezon için çok daha iddialı bir takımda görmemiz de olası. Söylemek istediğim şu, bunu Galatasaray'ın kaybı olarak görmüyorum. Burada olmadı, orada oluyor.

"Galatasaray'a ilk geldiğimde 19 yaşındaydım. Birçok hoca ile çalıştım ve her hocamdan bir şeyler öğrendim. Beni o dönem Mancini transfer etmişti. Galatasaray'da talihsiz bir sakatlık yaşadım. Fatih Terim ile fikir alışverişinde bulundum ve İtalya'ya transfer oldum. "Fatih Terim, İtalya'ya gitmeden önce bana İtalyanca öğrenmemi söyledi. Fatih Hocama çok teşekkür ediyorum. İtalyanca öğrenmem başarılı olmamda en önemli etken oldu."

Fatih Hoca, Koray Günter'e çok fazla şans vermedi diyebiliriz. Yine de futbolcunun hocaya olan saygısını gösteren açıklamalar okudum. Futbolcunun kariyerinde pay sahibi olmuş, İtalya tercihinde fikrini vermiş. Almanya'ya da dönebilirdi mesela. İtalya onun için yepyeni bir adresti ama uyum konusunda hiç sorun yaşamadı gibi görünüyor. Haliyle de 2 sene içinde çok büyük bir aşama kaydetti. Daha da ilerlemesini isterim.

22.02.2020 tarihli yazı..

7 yorum:

  1. 2000 yılından bu yana bizim takımda gördüğüm en kötü stoper. inanılmaz bi odak problemi vardı. sahada bazen maç oynandığının farkında değil gibiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bi ara bi pozisyonda top yükseklik kazandıktan sonra tam koray'ın dibine düşmüştü. ama hiç oralı bile olmamıştı :) ayakta uyuyor gibiydi. bi hazırlık maçıydı galiba, keşke görüntüyü bulsam da koysam. koray günter'in özeti gibi bi pozisyondu.

      Sil
    2. Potansiyeli yüksek, bizde tutmadı. Şu an o potansiyeli de gösteriyor.

      Sil
  2. İtalya kendisini geliştirmesi için çok uygun bir yer. Ben stoper olsam alt sıra takimlari da olsa İtalya'ya giderim en başta. Orda çok şey öğreniyorsunuz çünkü çok farklı taktikler uygulanıyor. 3'lu savunma 4'lu savunma çift forvet tek forvet sahte forvet pivot santrfor vs hepsine karşı oynayıp tecrübe ediniyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almanya'ya döner diye düşünsem de İtalya'yı tercih etti. Bunda Fatih Hoca da etken.

      Sil
  3. Koray, milli takımdaki Nuri Şahin, Muzzy İzzet, Yıldıray Baştürk, Yunus Mallı, Hakan Çalhanoğlu gibi örneklerin süper lig ya da milli takım ve kendi liglerindeki performans farkının nedeninin futbolumuzun sistemsizliğinden kaynaklandığını düşünmeme neden oluyor. Belki hepsi için geçerli değil ama genelinin bu durumdan kaynaklandığını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kısmı bilmiyorum da, Koray Günter'le alakalı Türkiye dönemi kayıp oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir