24 Şubat 2020 Pazartesi

Kusursuz bir teknik direktör performansı


Kusursuz bir teknik direktör performansı. İyi bir plan ve maç hazırlığı, sonucu da ortada. Lemina gibi bir ismin yokluğuna rağmen üstelik. Kafamızda birçok senaryo üretiyorduk. Onu oraya mı çeksek, bunu buraya mı alsak, 3'lü savunma, 3'lü orta saha gibi birçok kombinasyon oluşturduk. Adem Büyük / Falcao tercihi haricinde tahmin ettiğim gibi oldu. Gerçi o tercihte de hoca haklıydı. Falcao'nun varlığı da şu galibiyette oldukça önemliydi.

Rakibin tercihleri de etken. Tolgay Arslan / Ozan Tufan ikilisiyle orta sahayı kazanamazsınız. Emre Belözoğlu sağlıklı olsa demek o oynayacaktı. Pas kalitesine güvendi ama varlık gösteremedi. Sağ kanatta Dirar, sol kanatta Tolga Ciğerci'yle de galibiyet mesajını vermiyorsunuz. Vedat Muriqi de dahil olmak üzere hücum için akıl koyabilecek tek isimleri Max Kruse. Kadroya bakınca topu taşıyabilecek, hızlı bir isim de yok. Galatasaray'ın Onyekuru'yla neler yaptığını gördünüz.

Seri / Ömer Bayram / Belhanda orta sahasıyla oradaki üstünlüğü ele aldık. Seri neredeyse tek başına orta sahada krallığını ilan etti. 6 numarada oldukça iyiydi ve geriden oyun kurma işini müthiş yaptık. Belhanda ve Ömer Bayram'la da tempoyu elimizde tuttuk. İlk 6 dakikada 3 pozisyon var ve güzel olan da plan dahilinde gelişmesi. Falcao'yu rakip ceza sahası dışına atarak orayı boşalttık ve Onyekuru'yla da orayı doldurduk. Kaçırdı ayrı konu ama plan doğruydu.

Stoperi üçleyebilir ve orta sahayı düşürebilirdik. Bu önlem demekti ve galibiyet mesajı olmazdı. Donk'u orta sahaya almak da stoper dengesini bozardı ve yine galibiyet mesajı değil, önlemdi. Ersun Yanal önlem almış, kanatlarda kullandığı oyuncu profilini gördünüz. Beraberlik bize yarardı ama planı galibiyet üzerine yaptık. Maç sonunda da oynanan oyunu düşününce galibiyeti sonuna kadar hak ettik.

Ligin 2. yarısının ilk haftaları görece olarak kolay maçlarla geçilse de kazanma alışkanlığını elde etmek önemliydi. Geçen sezon 4 maç üst üste dahi kazanmakta zorlanıyorduk. Ligin ilk yarısında bu haftalarda kaçan puanlar da malum. O hava ve yükselen oyun Fenerbahçe deplasmanında 3 puanı getiriyor. Fatih Hoca da her geçen hafta vitesi yükseltiyor. Fenerbahçe maçında müthiş bir teknik direktör dokunuşu izledik.

15 yorum:

  1. tek bir problem var o da hala değişikler yapılmıyor,2.yarı düşmüştük oyundan tamam önemli bir penaltı attı falcao ama belki de adem falan girse emre girse penaltıya kalmadan çözebilirdik maçı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine bekledik, haklısın. Yine de bu sefer anlayabiliyorum, sahadaki kurgu iyi işliyordu. Penaltı olmasa Emre Akbaba hamlesi de gelecekti. Hoca kazanmaya oynuyordu.

      Sil
  2. burada terim i ben de eleştirdim bir sürü kişi de eleştirdi. biz ne diyorduk? hocam boş tartışmaları bırak. saha içine bak. sen saha içine bakarsan zaten bi anda 4-5 maç kazanırız. rakipler kendileri yok olur.

    e haklı çıktık işte :) bu kadar basit. biz işimize bakacağız arkadaş! koskoca fb başkanı damdan atlıyor biz kazandıkça :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştirmek ise ben de eleştirdim. Saha içini eleştiririm ama kelimeleri doğru seçerek. Fark o. Bazısı öyle şeyler yazıyor ki, yayınlamaya utanıyor ve yayınlamıyorum. Senin için demiyorum.

      Sil
  3. dün ben de çok eğlendim. tüm paylaşımlar kabul. biri hariç!

    resmi hesap 4. yıldız bu sene de gelmedi diye sataştı fb'ye. lig henüz bitmedi yalnız. bi anda 8 maç kazanırlarsa tablo değişir.

    asla hafife almayalım bu ligi. rehavet büyük hata olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rehavet için haklısın, Fenerbahçe ise buradan kafasını kaldıramaz.

      Sil
    2. umarım öyle olur. fikstürleri çok kolay.

      Sil
  4. Hocanin ilk defa oyuncu degisikliklerine elestiri yok benden. Hoca sakin kaldi ve oyunu iyi okudu . Ersun Yanal korkudan deliriyordu, ama Fatih hoca sakin kalmasini bildi. Bu ulkede Fatih hoca'nin ustunde antrenør yok.

    Bu arada Mehmet Ekici'yi kulanmamalarini hala anlamiyorum. Adam tek sutla puan getirecek oyuncu..
    Bu mac ayrica Serdar Aziz ve Tolga Cigerci'ye ders oldu. Fener'3 gitmelerinin tek nedeni bize karsi kendilerini ispat etmek icindi. Iyiki de gitmisler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Penaltı olmasa kazanma hamlesini yapıyordu da. Bu maç ben de değişikliklere takılmadım.

      Sil
  5. özellikle ilk yarıda dar ve sıkışık alanda yapılan Barcelonavari kısa ve etkili paslar ile oradaki baskıdan çıkıp, topu boş alana taşımak ve hızlı bi şekilde topu rakip kaleye götürmek... gözlerimin pası silindi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geriden çıkışlara o kadar iyi çalışılmış ki..

      Sil
  6. Maşallah, maşallah. Nazar değmesin. İşte aradığımız, özlediğimiz hoca bu!. Futbolu bilmeyen bazı cahillerin ne bu ya, hoca ne yapıyor ki işte motive ediyor gibi saçma sapan kolaycı yorumlarını adeta toprağa gömdü. İşte büyük hocalık, winner taktisyenlik budur! Kendini sahaya ve oyuna verdiği zaman dünyanın en büyük teorisyenlerinden biri olduğunu ispatlamıştır. Arigo Sacchi ile başlayan gegen teorisine 96-2000 yıllarında kendi imzasını atmış birinden bahsediyoruz. Mourinhoya'ya, Klopp'a ilham olmuş bir oyun teorisi yaratmıştır.
    Şimdi de pres yapan takıma nasıl pas durağı ve istasyonu fazlalaştırarak, sadece yerleşimle ders verilir örneği gösterdi. şov yaptı, gözümüzün pasını sildi attı.
    Lemina'nın olmadığı bir maçta, bu şovun sahibi de teknik adamdır. ilk devre çok yerdik, eleştirdik ama şimdi de sezarın hakkını sezara verelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca iyi bir taktisyen, daima da öyle oldu. Yeter ki saha içinde kalsın işte. Şu an oynanan oyuna inanıyor.

      Sil
  7. Yıldız oyuncu kazanmanın tadina vardi mi elini taşın altina daha çok koyar kendini daha çok zorlar. Bizim yıldızlar da bunun keyfini aldılar taraftarla btunlestiler ve Türkiye ligi şampiyonluğunun kıymetini fark ettiler. Bundan sonra çok daha fazla ciddiye alarak oynayacaklardir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun da keyif veriyor, takım iyi gidiyor. İster istemez herkes yükseldi ve dediğin gibi işin farkına vardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir