24 Şubat 2020 Pazartesi

Öyle bir futbol ki, bugün Xavi getir götürünü yapardı


Seri'yi eleştiriyorum. Çoğu maçta da "çok fazla odaklanmadığı, burayı ciddiye almadığı" üzerine yorumlar yapıyorum. Fenerbahçe deplasmanında görüntü farklıydı, bu yüzden de özür dilemem lazım. Herhangi bir orta saha x maçta ancak bu kadar iyi oynayabilirdi. 4-3-3 gibi dizilen Galatasaray'ın 6 numarasıydı aslında ve oyunu mükemmel yönlendirdi. Üstelik Lemina'nın olmadığı ve çok sorun yaşarız dediğimiz ortamda.

Belhanda / Ömer Bayram ikilisi de müthiş iş çıkardı. Topu öne taşıdılar ve ısrarla dikine oynadılar. Ömer Bayram'ın boş koşuları da büyük bir artıydı. Belhanda da orta sahanın önündeki pas trafiğini iyi yönlendirdi. Seri ise en derinde, çoğu zaman stoperlerin arasındaki oyun kurucuydu. Attığı uzun ve ters toplarla da oyunu sürükledi, geriden hızlı çıkarak da. "Regista" tabiri var ya, Fenerbahçe karşısında kitabını yazdı.

Fatih Hoca'nın tercihi de doğru. Maç öncesi ısrarla yazıyordum. Lemina'nın yokluğunda, Emre Akbaba'nın kenara gelmesi ve Seri'nin yanını Belhanda / Ömer Bayram ikilisiyle güçlendirmek doğru karar. Orta sahadaki mücadele gücü ve tempo adına önemliydi. Seri'nin 6 gibi oynamasını bekliyordum, Ömer Bayram ve Belhanda da düşündüğüm rollerdeydi. Tahmin edemediğim rakibin Tolgay Arslan tercihi oldu. Bu hareket elimizi güçlendirdi.

Fenerbahçe'nin müthiş bir baskısını da görmedim. Ya da geriden o kadar iyi oyun kurduk ki bu baskıyı kolayca kırdık. Lemina topla çıkarak bu baskıları aşıyordu. Seri ise paslarıyla bunu yaptı. Donk ve Marcao gibi pasör stoperlere sahip olmak da çok büyük bir artı. Mariano'yu da denkleme katınca geriden müthiş oyun kurabilen bir takım izliyoruz. Aksiyon da hızlı gerçekleşiyor. Galatasaray'ın kazandığı temponun en büyük artılarından.

Seri'nin bu futbolunun da kalan haftalarda devamını diliyorum. Lemina / Seri ikilisinin sallandığı oluyordu. Belki de yerleri değiştirecekler ve Seri 6, Lemina biraz daha 8 gibi oynayacak. Hatta oraya Ömer Bayram'ı da ekleyerek tempoyu daha da yükseltmek tercih olabilir. Onyekuru'nun da kesilmemesi gerekiyor. Bu tarz kanatlar ligin "bug'u" gibi ve Seri de koşan kanatları besleyecek kalitede. Onyekuru 11'e girdiğinde Seri'nin artısı anlaşılacaktı, dediğime geliyor.

19 yorum:

  1. fb nin yüksek eforla pres yapamamasının sebebi onyekuru dur,savunayı öne çıkarttığın an cirit atmaya başlıyor onyekuru böyle bir hız,atletizm yok gerçekten,marcaosundan tut serisine kadar hemen hemen herkes müthiş pasör GS da,onyekuru üzerinden çok ekmek yiyecez, kime baskı yaparsanız yapın gs da herkes onyekuru o ara pasları atacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru hakkında ayrı bir yazı yazacağım. O yüzden detaylı girmedim. Ön alanda o kadar hareketli ve koşular attı ki tüm dengeyi bozdu. Ona önlem alacağım diye çıkamadılar bile.

      Sil
  2. Bu macta sunu gördük dedigine katiliyorum seri 6 Ömer ve lemina önde oynarsa cok daha etkili oluruz.. Zorlu fikstür benim gözümü korkutuyordu acikcasi ama bu takim cidden mayisa dogru ayri bir havaya giriyor. Mayislar bizimdir hedef23 👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina'nın topla çıkışları iyi. Ön alan baskısı adına da kıymetli olabilir diye düşündüm.

      Sil
  3. Fenerbahçe baskı yapmaya çalıştığı anlarda Seri sayesinde isabetli paslarla çok iyi çıktık. Böyle önemli oyunculariniz varsa rakibin körü körüne yaptığı baskı hiçbir işe yaramıyor. Umarim tek maçlık bir performans degildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri olabildiğince sakin kaldı. Şu futbolu beklemiyordum.

      Sil
  4. Seri adeta takımın akciğeri ve takım adına en çok mutlu olduğum husus ne yaptıklarını bilerek oynamaları kimseyle dalaşmadan sadece futbola odaklı bir takım oluşturmayı başardı hoca.
    stoperler saracchi ve leminanın varlığında rahatlamıştı şimdi artık sahanın her alanına hükmeden ve domine eden bir futbol ortaya çıkmaya başladı güven arttı.
    Bir parantez de adam kere adam sofiane feghouli'ye yaptıkları terbiyesizliğe rağmen yolundan yürüyerek kimin ne olduğunu gösterdi tüm ülkeye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri bu istikrarı devam ettirse rahatlayacağız aslında. Bazı maçlarda odağı çok kayboluyor ve basit hatalar yapıyor.

      Sil
  5. Seri, Onyekuru, Lemina... Hepsi kiralık :( Sezon bitsin bir de kiralığı uzatma ya da satın alma (Lemina için) mücadelesi başlayacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri zor, tutamayız. Onyekuru bence kalacak, Monaco'da şansı yok. Lemina için büyük savaş var dediğin gibi.

      Sil
    2. Onyekuru ve Lemina kalsa, orta ve uzun vadede Saracchi'nin de bonservisini alabilsek şahane olurdu. Falcao'ya alternatif yerli ya da yabancı ucuz ve potansiyeli olan bir oyuncu da şart tabi... Transfer işi tam akıl oyununa döndü, FFP mevzusu güzel oldu bence, daha az saçma sapan transfer görmeye başladık :)

      Sil
    3. Mutlaka şahane olur da şu sattığın kadar al durumu ağızlarda tat bırakıp gitmesine neden oluyor bu adamların :)

      Sil
  6. müthişti müthiş. çöp diyenler utansın.

    YanıtlaSil
  7. seri'yi bundan sonra 6 gibi kullanıp lemina gibi bi yetenekten rakip yarı sahada da faydalanabiliriz. ama o zaman diğer oyuncu kim olacak? akbaba oynarsa farklı bi diziliş, ömer ya da belhanda oynarsa farklı bi diziliş... hoca akbaba ile 4-2-3-1'e devam mi eder yoksa eskisi gibi ortada 1-2'li oyuna mi dönüş yapar ? kısaca kim oynar, nerede oynar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum. Hatta detaylı da yazacağım. 4-3-3 gibi, Seri 6'da, Lemina ve Ömer Bayram önünde. Lemina'yı orada kullanırsak hücum meziyetleri de öne çıkacaktır.

      Sil
  8. 2 sene önce Belhanda'nın olmadığı maçlarda çok zorlanırdık ama bugün böyle bir durum yok. Bunun sebebi tam olarak nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha tempolu bir takım çünkü. Geçen sezon bu yoktu, haliyle de tempo yapan isim kenara gelince sorun doğuyordu. Ayrıca çok daha iyi alternatiflere sahibiz.

      Sil
  9. Seri 12'de 12 uzun pas yapmis boyle bir oyuncumuz Sneijder'den beri yoktu, elbette Sneijder daha komple futbolcuydu ama adrese teslim paslarda Seri o tadi verdi, mac secmese kesinlikle kalmasini isterim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir