26 Şubat 2020 Çarşamba

Lemina geri döndükten sonra bu düzen devam eder mi?


Fenerbahçe karşısındaki 4-3-3 sonrası bu düzen devam eder mi üzerine konuşmak lazım. Fenerbahçe'nin coşkusuna karşı böyle bir hamle yapılacağını tahmin ediyordum. Lemina'nın yokluğunda Emre Akbaba'nın kenara gelmesi ve Ömer Bayram / Belhanda destekli orta saha en iyi yoldu ki istediğimizi aldık. Sezonun en iyi futbollarından biriydi. Bu hamle önlem adı altında görülse de hücum tarafında da takımı güçlü kıldı.

Lemina geri döndükten sonra bu düzen devam eder mi? Etmesi beni şaşırtmaz. Özellikle bu tarz deplasmanlarda Onyekuru'yu kullanmanın da en iyi yolu. Onyekuru / Emre Akbaba bir arada sizi savunma direnci anlamında aşağıda tutabilir. Bu yüzden de Ömer Bayram'ı orta sahaya çekmek hem temponuzu, hem de mücadelenizi yukarıda tutuyor. Lemina'yı da oraya ekleyince orta sahadaki tempo daha da yukarı çıkıyor.

Seri'yi 6 numarada kullanıp, önünde Lemina / Ömer Bayram ikilisini bekliyorum. Lemina da topla çıkmayı seven, oldukça hareketli bir futbolcu. 6 numarada oynadığında da etkili. Stoperlerin arasına giriyor, oradaki pas trafiğini oluşturuyor ve topla çıkışları da rakibin dengesini bozuyor. Seri de önünde iki tempolu ve hareketli orta sahayla bu işi iyi yaptı. Hareketli çok isim vardı ve pasör bir futbolcunun istediği ortam oluştu.

Önünde Lemina ve Ömer Bayram varken de Seri'nin futbolu yükselecektir. Onyekuru'nun 11'e geçişini işaret ediyordum. Seri'nin pas özelliği bu tarz koşan bir kanat için kıymetli. Ligin ilk yarısında hareketsiz, olabildiğince ağır bir takım vardı. Haliyle de Seri'den katkı alınamadı. Ligin 2. yarısında da maç seçtiğini düşünüyorum. İyi olduğu zamanlar da var, çok basit hatalar yaptığı maçlar da. Fenerbahçe deplasmanı zirvesiydi.

Lemina'nın 8 numaradaki performansını da merak ediyorum. O pozisyonu da rahatlıkla oynayabilecek bir orta saha. Topla çıkışları çok daha kıymet kazanır, direkt olarak hücumu destekler. Ömer Bayram da aynı şekilde, sürekli boş koşu gösteriyor ve hareketli. Fenerbahçe deplasmanında da Galatasaray'ın x faktörüydü. Saracchi, Ömer Bayram, Onyekuru sol kanadında iyi bir uyum oluştu. Olabildiğince hareketli. Sağda da Mariano, Feghouli uyumu yıllardır etkisini gösteriyor. Şu an oynanan oyun gerçek anlamda keyifli.

8 yorum:

  1. Ben de senin gibi Onyekuru Akbaba ikilisinin bir arada oldugu bir baslangic onbiri olmayacagini dusunuyorum. Lemina geldiginde;onumuzdeki Genclerbirligi maci tarzindaki kapali savunma maclarinda,Emre Akbaba'nin oldugu, Onyekuru'nun kenarda bekledigi eski duzene gececegimizi dusunuyorum. Onyekurunun son vuruslardaki mevcut formu onu su anda salt bir kontra silahi yapiyor. Ama Belhanda ile beraber haftaya Lemina da olmazsa nasil bir denklem kurulur bunu dusunmek lazim zira orta saha denklemi bu iki isimden hangisinin sahada olacagina direkt etki ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeride olur da zor deplasmanlarda sıkıntı. Orta sahayı daha dinamik ve mücadeleci kılmak gerekebiliyor.

      Sil
  2. haftaya 4-2-3-1 şeklinde çıkarız.
    ömer -seri - akbaba
    henry falcao feghouli

    ama sivas deplasmanında ben seriyi derinde lemina -ömer yan yana olmalı diyorum.
    zaten Lemina düz koşulara başlamış demek ki Sivas maçına hazır olur.
    Lemina'nın dripling yeteneğini, topla çıkışlarını delici özelliğini kaleye daha yerlerde kullanmak gerek. Böylesi bir cevherden daha fazla hücum katkısı almalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençlerbirliği karşısında risk almaya gerek yok, bu yüzden Lemina 1 hafta daha dinlenebilir.

      Sil
  3. Lemina güçlüyse eğer 8 numarada oynar ama Ömer bayramla birlikte hücum yönünde oyun aklımız düşer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akıl düşmez aslında, Seri gibi bir koz var. Lemina da bu konuda hiç fena değil.

      Sil
  4. Lemina normalde 8 numara. Ben de Akbaba ve Onyekuru'nun yan yana olmayacağını, dolayısıyla FB maçındaki dizilişin her türlü stratejiye uygun olabileceğini düşünüyorum. Onyekuru-Falcao-Soso 3lüsü ile kapalı savunmaların da kilidini çözebiliriz. Akbaba hamle oyuncusu olmalı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir