22 Şubat 2020 Cumartesi

Lemina'nın eksikliği takım düzeninde bir domino etkisi yaratacak gibi


Lemina'nın eksikliği takım düzeninde bir domino etkisi yaratacak gibi. İdmanlarda 3'lü savunmanın da denendiği söyleniyor. Ya da orta saha üçlenecek. Lemina'nın eksikliğini doldurmak hiç kolay değil. Kayserispor maçındaki gibi bir ortam olsa Lemina yerine Belhanda yazılır, Seri / Belhanda ikilisiyle de yürürsünüz. Fenerbahçe deplasmanında ise tempoya karşılık vermek adına bazı yerlerden ödün vermelisiniz.

O ödün de Emre Akbaba olacaktır diye düşünüyorum. Gole çok yakın, geri dönüşü müthiş ama bu maç için uygun isim mi bilmiyorum. Hele ki Lemina yokken. Ön alandaki presi ve savunma katkısını tartışırız çünkü. Arkasını güçlü tutmadığınızda da bu çok daha büyük bir sorun olabilir. Emre Akbaba'yı bu maç için kenara almak hatalı hareket değil. Ya da Galatasaray'ı fazlasıyla golden uzaklaştırmayacak.

Üçlü savunma olacağını da düşünmüyorum. O vakit Ahmet Çalık da 11'e girecek ki savunma tarafında büyük bir artı görmeyiz. Donk'u orta sahaya da çekemiyoruz. Bence bu saatten sonra stoper oynamaya devam edecektir. Yaşı malum, kariyerini uzatmak adına da stoper tercihi güzel olacak. Fenerbahçe karşısında orta sahaya çekilmesi de tüm savunma dengesini bozacaktır. Bu tarz bir maçta Ahmet Çalık'a güvenemiyorum.

Seri / Belhanda / Ömer Bayram üçlüsü bana göre işin en olur tarafı. Emre Akbaba da gol anlarında ilk hücum hamlesi olabilir. Seri de çok hareketli ve tempolu bir isim değil. Lemina onun yanında bu işleri tek yapıyordu. Lemina yokluğunu da tek bir isimle dolduramayız. Belhanda'nın temposu, mücadelesi önemli ama böyle bir deplasmanda da sinir durumu işin kumarı. Ömer Bayram'a güveniyorum, işin altından gelir.

Bu sayede Onyekuru da sola atılır. Rakip savunma açık verecek çünkü, arkasına sarkmak adına büyük imkan oluşuyor. Seri de Onyekuru'ya o savunma arkası paslarını atması adına önemli. Belhanda ve Ömer Bayram da orta sahadaki tempo unsuru, Seri'yi de taşıyan isimler olacak. Falcao / Adem Büyük tercihinde de umarım adalet der, Adem Büyük'ü kullanırız. Ön alandaki mücadeleyi başlatan isim olacak.

12 yorum:

  1. Bence 352 en ideal opsiyonumuz olur. Çıkarken bekler üstünden çıkıp orta sahayı kalabalık tutarak yaratıcılığı zayıf FB orta sahasını kitlemiş oluruz. Forvete de Adem ve Onyekuru'yu koyup hem kontrayı bekler hem de ceza sahasını karıştırırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 stoper yazacaksın o zaman, orta sahada yine direnç eksiği olacak.

      Sil
  2. fenerin kanatları yok. o yüzden kanatlarda 4 adam istihdam etmeye gerek yok. bu açıdan 3-5-2 mantıksız değil.

    YanıtlaSil
  3. seri nin maçtaki yerleşim durumu ,perfonması çok önemli olacak leminanın yoklugunda çünkü daha önce sıkıntılar yaşadı defoları gözüktü. sertlik ve direnç konusunda sorun yaşayacagımız aşikar her nekadar rakipte emre , gustavo olmasada onlar sezon başından beri bir şekilde bu baskı oyununu oynamaya çalışıyorlar. fatih hocanın stoperde donk yada ahmetmi tercihi orta saha kurgumuzada etki edecek ben muriçin bu maçı hedef aldıgını düşünüyorum donk, marcao tercihi bu bakımdan daha iyi olur.hoca pek sevmesede playoff sezonu son fener maçı gibi çok kontrollü bir oyunu en azından başlangıç olarak seçecek diye düşünüyorum. seyirci baskısı olmadıgı için belhandayı kullanabilecek oda artık inşallah geri dönüş yapabilir hocaya sizinde belirtiginiz gibi sinir olarak kendini kontrol altına alabilirse bu diger oyuncular içinde özellikle marcao ,adem , feguli içinde geçerli, trübünler ve rakip oyuncular maç başı özellikle bizi eksik bırakmak için provoke edecekler sakin kalmayı başarmalıyız. ben orta saha kurgusu kadar iki bek saracchi ve mariano nun hem müdafada hem hucumdaki verimliginin onyekuru ve adem le nasıl bir bütünleşme saglayacagını merak ediyorum ve skor olarakta belirleyici olduguna inanıyorum...herzamanki gibi enseyi karartmayalım elbet düşünelim ama güzel düşünelim edirne den karsa, samsundan anamura kadar bütün galatasaraylılar kupa kaldırdıgımız, karanlık geceyi aydınlattıgımız saraçoglunda yeni bir zafer fotografı çektirebilmek için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri sanki biraz daha geriye gelecek gibi, Belhanda ve Ömer Bayram da önünde dizilecektir. Lemina yokluğu öyle sorun oldu ki tüm taşlar yerinden oynayacak.

      Sil
  4. 3'lü oynamak daha mantikli gibi. hem ahmet çalık bu düzende daha iyi duruyor. çünkü hem solunda hem sağında birer tane daha stoper olduğu için daha güvenli ve rahat. ayrıca hava toplarında çok iyi bi isim. bu anlamda vedat muric'i ona emanet edersek sıkıntı yaşamayız. v.muric ilk maçta marcao'nun olduğu yere giderek onun üzerinden hava toplarını alarak atak şansı kazandırıyordu takımına. çift stoper oynarsak yine aynı sıkıntılari yaşarız. sahaya arkaya 3'lü şekilde çıkıp, sahada dengeli ve defansif durmak, ileride ise verilmesi muhtemel açık alanları onyekuru gibi isimlerle kullanmak en mantıklı olanı. aslında şuradan en kötü bi puanla çıkmak o kadar basit ki... mesele o dokunuşu yapabilecek teknik direktörde. yarın getir diego simoene'yi; şuradan en kötü beraberlik alır. bizim hoca da maalesef "gaassaray her zaman, her yerde, her rakibe karşı sahaya kazanmak için çıkar " gibi epik söylemlerde bulunuyor. çık o zaman kazan hocam artık 20 yıl oldu ya vallahi bıkkınlık geldi, liverpool deplasmanina çıksak daha çok umudum olur, şu kadıköy illetinden kurtulalim artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha yine problem, orada hangi ikili oynayacak.

      Sil
    2. lemina'nin yokluğunda orta saha her halükarda problem zaten ??? ama bu sistem ile daha makul durabiliriz sahada

      Sil
  5. Orta sahada tempoya karşılık verebilmek için Ömer mutlaka oynamalı... Bu da onyekuru'yu oyuna sonradan alma seçeneğimizi kaldırıyor ama mecburuz buna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Ömer'i mutlaka orta sahada görmemiz gerektiğine inanıyorum.

      Sil
  6. O durumda ne üçlü savunma, ne de orta saha güven veriyor :(

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir