10 Şubat 2020 Pazartesi

Ligin ilk yarısında aynı fikstürde kaybedilen ciddi puanlar olmuştu


Fikstürün kısmen kolay olduğuna ben de katılıyorum. Yine de ligin ilk yarısında aynı fikstürde kaybedilen ciddi puanlar oldu. Şu an çok daha rahat konumda olmamamızın nedeni de bu. Lige o kadar kötü ve yavaş başladık ki, zirveye tutunmak kolay olmadı. O haftaları daha rahat geçsek, şu an şampiyonluk adına çok daha rahat bir konumda olabilirdik. Olan oldu tabii, yapacak bir şey yok. Önümüze bakmak tek çare.

Galibiyet serisi yakalamak önemli. Geçtiğimiz sezon şampiyon olurken müthiş bir 2. yarı performansı vardı ama bu tarz seri yakalayamamıştık. Şu an son 5 maçı kazanmış durumdayız ve bu maçlarda 17 gol atıp, sadece 2 gol yemişiz. Bu maçların ilk yarısında yediğimiz gol sayısı ise 0. Şampiyonluk yolunda seri yakalamak ve havaya girmek önemli. Galatasaray'ın da şampiyonluğa inandığında neler yapabildiğini hepimiz biliyoruz.

Ligin ilk yarısında gol atmakta dahi zorlanıyorduk. Kağıt üzerinde en rahat maç Ankaragücü derken neler yaşadığımızı da izledik. Gol atamayan, çabuk kırılan, hücum fakiri bir takımdı. Bugün farklı. Daha tempolu, hareketli, hücum için planı olan ve gol bulmakta zorlanmayan bir Galatasaray var. 4-3-3'den 4-2-3-1'e geçiş ve daha tempolu futbolculara yönelmek bizi yükseltti. Bazı kaliteli ayaklar da bu sayede klaslarını ortaya koyar oldu.

Stoper sorunu da zorlamıyor, en azından şu aşamada. Ekstra bir Donk istikrarı görüyoruz. Tabii daha zorlu süreçte izlemek gerekiyor. Galatasaray'ın fikstürü de zorlaşacak ama Fenerbahçe ve Alanyaspor deplasmanı hariç maçlardan da çekinmiyorum. Kaybedilmemesi gereken zamanda kazanarak devam ediliyor. Rakipler de birbirleri ile oynarken ciddi puanlar kaybettiler. Galatasaray hava kazandı ve inandı, diğer rakipler ise biraz daha kaosa sürüklendi.

Sivasspor'la olan fark 10'dan 5 hafta içinde 3'e düştü. Fenerbahçe'nin de puan olarak önüne geçtik. Trabzonspor şu aşamada en ciddi rakip gibi görünüyor. Kazanarak ilerliyorlar ve iyi bir takımları var. Ünal Karaman sonrası sorun yaşanır derken havaları o kadar da bozulmadı. Orada da avantajımız Trabzonspor'la kendi sahamızda oynamak olacak. Gelecek hafta da Başakşehir - Beşiktaş, Trabzonspor - Sivasspor maçları var. Üst sıralara biraz daha tırmanmak adına müthiş fırsat.

4 yorum:

  1. şu an 6 puan fazla olabilirdik. çok üzülüyorum. 6 puan! konya malatya ve ankaragücü maçları..

    hadi ilk ikisini geçtim. ankaragücü maçını umarım aramayız.. büyük şoktu.

    YanıtlaSil
  2. Ligin ilk yarısında avans veriyoruz rakiplere :)

    YanıtlaSil
  3. Oyun gelişiyor, bunu dahi görmek güzel.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir