17 Şubat 2020 Pazartesi

Mustafa Kapı'nın kararı gerçekten de Avrupa ise saygı duymamız gerekecek


Mustafa Kapı'nın kararı gerçekten de Avrupa ise saygı duymamız gerekecek. Genç ve potansiyeli olan bir futbolcu. Galatasaray'da ya da Türkiye'de önünün tıkalı olduğunu hissetmiştir ve günümüzdeki bazı örnekleri düşününce de böyle bir karar vermiştir. Merih Demiral bu anlamda en iyi örnek. O da aynı yaşlarda Fenerbahçe'de önünü tıkalı görünce Portekiz'e gitmiş ve bugün onu Juventus'a taşıyan kariyerin adımlarını atmıştı.

Sözleşme durumunu da bu blogda sık sık konuştuk. Son dönemde forma giymemesi "sözleşme durumuyla" alakalı olabilir diyorduk ki öyleymiş. Galatasaray da haksız değil. Sezon sonunda ayrılacağı kesin bir futbolcuyu neden oynatsın ki? Oynaması gereken gençler başka, onların önünü tıkamak istemediler. Sözleşmen sezon sonu bitiyor ve takımda da devam etmek istemiyorsan bu tarz şeyler olabilir. Çokça örneği var.

Kadro dışı olayının açıklanış şekline biraz takıldım. Yapıcı öneriler, şu yaştan bu yana yatılı olarak devam eden gibi ifadeler kullanılınca biraz da taraftarın önüne atmış oluyorsunuz. Taraftarın doğal olarak beklentisi var ve kulüp de kendini açıklamaya çalışmış. Tabii kaba ifadelerle ve abartılı. Sözleşme uzatmak istemedi ve kadro dışı bırakıldı diye açıklanması yeterliydi. Çok da üzerinde durulası bir konu değil. Ne gençler geliyor gidiyor.

Menajer değiştirmiş bu arada. Öyle bir detay da var. Ozan Kabak'ların menajerlerinden çıkmış. Onlarda devam etse bu sözleşmeyi imzalar, gidecek olsa dahi bonservis kazandırmadan gerçekleşmezdi. Atalay Babacan sözleşme yeniledi mesela. Ozan Kabak da 7.5 milyon avro'luk serbest kalma bedeline rağmen 11 milyon avro bonservis getirdi. Mustafa Kapı cephesinden 1 ay önce "çağırsalar yeter, imzayı atarım" gibi açıklamalar geliyordu. Bugün ise bu tablo. Şaşırmadım da.

İş futbolcuda bitiyor, ısrarla yazıyorum. Fatih Terim'i son 2-3 yıldır tanıyan bazı arkadaşlar yorum bölümünde "genç düşmanı" gibi ifadeler kullanabilir. Hocanın kazandırdığı futbolcuları buraya yazmaya kalksam 7-8 ayrı bölüm oluşturmam gerekir. Işığı veren oynar, ben o noktadayım. Mustafa Kapı'nın fiziğinde gram ilerleme yok, performans olarak da bu sezon yerlerdeydi. Ne bekliyordu ki derim. Ayrılmak istiyorsa da saygı duyarım, bu yapıyla gerçekten işi zor.

11 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Malesef oluyor, Tarik Camdal'a da nasip oldu, Jem Karacan'a da, Emre Mor'a da. Mustafa'ya hak veriyorum malesef. Gitsin avrupa'ya. Ozan kalsaydi Semih Kaya gibi gerilerdi. Ulkemiz malesef cok geride futbolcu egitimi acisindan. Arda, Caner, Emre, Topal gitti, hepsi geri geldi cok surmeden. Alistilar kramponlarini baskalari tasimasina. Avrupa bøyle degil, ve Genc nesil bøyle degil, avrupaya gidip kendileri ispat etme pesinde. Bu genclerin bu cesaretleri sayesinde Milli takim kupa kaldirir. Fatih hoca ve yønetim geleli 2 sene oldu. Uzatsalardi søzlesmesini ozamanlar.

      Sil
    2. Gitsin bakalım, ne olacağını göreceğiz.

      Sil
  2. en buyuk hata yønetimin. Søzlesme bitis tarihi son dakika bilinen bir sey degil. Yillaaaardiiir biliyorlar su cocugun søzlesmesi 2020 yazin da bitiyor. Fatih hoca evet iyi buldugu gence forma verir. Ama su søzlesme uzatmalar her zaman, altyapi olsun, a takim olsun hep 1 yil yada 6 ay kala yapiliyor. Hep "sezon bitsin bakariz" lafi var cok klasiklesmis. Bunu malesef hoca da yapiyor. bence altyapi cok ihmal ediliyor. U19'da 20 yasinda oyuncularimiz var. Bu cocuklar 18 yasinda A takima girmeleri lazim, giremez ise HEMEN KIRALIK gønderceksin. 20 yasinda altyapi'da tutmak YANLIS. Malesef genclerimiz yetenekli ama tembel. Ve malesef altyapi egitimimiz de profesyonelikten ve uzmanliktan uzak., Abi-Kardes, birader-dost kelimeleri duyuluyor altyapilarda. Futbol ticaretlesi, altyapi kurtulustur borctan. Profesyonel ve ciddi insanlar yok bu cocuklar egitim verecek. Spor salonuna git calis demekle oluyor. Universitet mevzunu egitmenle calisilmali.

    YanıtlaSil
  3. yav ne potansiyeli abi allah aşkına. böyle 100 tane topçu sayarım; çok büyük yetenek, büyük oyuncu olacak vs. beşiktaş'da bi tane messi vardı, barcelona istiyordu, hani nerede ? demem o ki bu mustafa da gayet standart bi oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyelli, bunu inkar etmem. Ne kadar çalıştığı muamma tabii. Muhammet Demirci de potansiyeldi, yapamadı.

      Sil
  4. çoluk çocukla mı uğraşacağız. yallah.
    ünal karaman'ın dediği gibi. 18 yaşında çocuk menajerle karşıma dikilmeyecek!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ünal Karaman bence de doğru bir çıkış yaptı.

      Sil
  5. Avrupa'dan kesin bir takımla anlastiysa eğer en doğrusunu yapmış. Türkiye'de birkaç yılda gösterdiği ilerleme neredeyse sıfır. Avrupa'da yetiştirici özelliği olan bir kulüpte aşama kaydedebilir. Galatasaray'da çok zordu kendisi de biliyor. Umarım Atalay, Abdussamed ve diğerleri pişman olmazlar Mustafa gibi yapmadıkları için.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir