5 Şubat 2020 Çarşamba

Ömer Bayram'ın sezonu asist kralı olarak bitirebileceğine inanıyorum


Selçuk İnan'ın 2011 - 2012 sezonundaki 12 asisti var. Bir de Süper Final'de 2 gol 3 asistlik bir istatistik yapmış. O dönemden bu yana, Süper Lig'de bir sezonda en çok asist yapan Türk Galatasaraylı yine Selçuk İnan. 2014 - 2015 sezonunda 8 asisti var. Ömer Bayram da bu sezon yapmış olduğu 8 asistle Selçuk İnan'ı yakaladı.

Son haftalarda bu asist sayısı daha da katlanıyor. Önce orta sahaya devşirildi ve katkı sağladı. Şimdi de sol açıkta bu katkıyı veriyor. Belli özelliklerini eleştirsek de hücum için değerli bir futbolcu oldu. Sadece tempoyla yorumlamak yanlış, kıymetli de bir sol ayağı var. Duran topların başında da onu görüyoruz ve bu yolla birçok gol bulduk.

Galatasaray'da yaratıcılık büyük bir problemdi. Feghouli daha çok bitirici gibi ama ligin ilk yarısında ortada yoktu. Belhanda'yı da bu anlamda eleştiririm. Seri'yi kazansak da 8 numara olduğundan o da kaleden uzak. Emre Akbaba ve Taylan Antalyalı gibi 10 numaralar da forvet özellikli, yine bitirici isimler. Beklerden de yeni yeni asist katkısı alıyoruz derken, o iş sadece Ömer Bayram'a baktı.

Ömer Bayram da bunun altından kalktı. Şu an tek değil, destekliyoruz. Mariano toparladı, Saracchi'nin rakip ceza sahası içine boş pası yok. Tempo içinde Seri'yi de hücuma atabildik derken hücumdaki çark dönüyor. Bu da gol sayısını yukarı çekti ve daha keyifli bir Galatasaray'ı ortaya çıkardı.

Visca'nın 20 maçta 9, Ömer Bayram'ın ise 16 maçta 8 asisti var. Visca bu 20 maçın hepsinde 11 başlamış, Ömer Bayram ise 14 maçta. Ortalamaya vurduğumuzda Ömer Bayram'ın asist etkinliği daha yüksek. Oraya yeni yeni isimler soksak da krallık yarışında geride kaldılar. Ömer Bayram'ın sezonu asist kralı olarak bitirebileceğine inanıyorum. Sezonu müthiş şekilde taçlandırır.

4 yorum:

  1. Ömer Bayram şu an bir futbolcunun en verimli olduğu yaşlarda. Biraz da bunun etkisi var bence.

    YanıtlaSil
  2. Çalışmanın ve formanın kıymetini bilmenin ödülünü alıyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir