29 Şubat 2020 Cumartesi

Podolski, Fenerbahçe karşısındaki bu oyununun mesajını geçen hafta vermişti


Podolski'nin Fenerbahçe karşısındaki bu oyununu bekliyorduk. Geçen haftadan mesajı vermişti. Söz konusu Podolski olduğunda yazdığım gibi, maç seçmeyi çok sever. Galatasaray'da da bu durum böyleydi. Kendine hedef belirlediği maçlarda bambaşka bir seviyeye çıkar. İstemediğinde ise sahada varlığına dahi şahit olmazsın. Sahadaki tüm Fenerbahçelilerden daha çok istedi, takımını da mağlup durumdan öne geçirdi ama o oyundan çıktıktan sonra son dakikada maç 2-2'ye geldi.

Şu maç seçme hadisesinde aklıma içeride kazandığımız 2-1'lik Benfica maçı geliyor. O maçı Löw izlemeye gelmişti ve Podolski'nin belki de Galatasaray formasıyla en iyi maçıydı. Galatasaray'a gelişi de Euro 2016 kaynaklıydı. Turnuvada boy göstermek adına forma garantisini almıştı. Hedef maçlarda en iyisini yaptı, takım saldığında ise o da salmıştı. Euro 2016 sonrasını ise hiç konuşmayalım. Sakatlıklarla geçen günler. 

Yine de Podolski'yi severim. Galatasaray'a yanlış zamanda geldiğine inandığım futbolculardan. Fatih Hoca, 3. döneminde Podolski'yi istese de transferi gerçekleşmemişti. Fatih Hoca'yla buluşmaları çok daha öncesinde olsa eminim ki daha farklı bir Galatasaray kariyeri olurdu. Yine kupalar kazandı ama işin ucunda şampiyonluk hiç olmadı. Hatta şampiyonluk yarışı dahi veremedik. Son yılların en kötü 2 sezona denk gelmesi de onun şanssızlığı.

Galatasaray'da sol kanattan forvete evrilmişti. Yaş aldıkça hızı düştü çünkü. Müthiş bir bitirici ve fizik gücüyle oynuyor. Bunu da kullanmasının en iyi yolu forvet pozisyonu. Antalyaspor'da ise Jahovic'in arkasında 10 numara gibi oynuyor. Rakip kaleden biraz daha uzak, orta saha çevresinde takımı yönlendiriyor. Topla çıkışları olsa da ağır kalıyor. Ne zaman rakip kaleye yaklaşsa etkisi büyüyor. Jahovic gibi çalışkan bir ismin yanında 2. forvet gibi kullanmak daha mantıklı olabilirdi.

Fenerbahçe karşısında yaptığı 2 asistte ise büyük bir klas var. İlkinde adrese teslim bir orta, 2.'sinde ise duran top organizasyonu. Maç boyunca işin "bitirme" noktasında hiç var olamasa da oyun aklıyla ön plana çıktı. 2. forvet gibi izlememiz halinde müthiş sol ayağının etkisi daha net ortaya çıkar. Son haftalarda gol atıyor, atılan gollere de katkı veriyor. Antalyaspor'da çok fazla kasmaz diye düşünsem de şu ana kadar beklentimin üzerinde.

8 yorum:

  1. Andone'nin yerine 6 aylığına nasıl olurdu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmazdı. Tempolu oyunda Podolski bu saatten sonra iş görmez, çok ağırlaştı. Antalyaspor'daki görüntü farklı. Orada merkez oyuncu gibi, oyunu yönlendiriyor. Biz de o işi yapan tonla isim var zaten.

      Sil
  2. kötü oldu. fb'nin 1 puan almasından bile rahatsız oluyorum

    YanıtlaSil
  3. ts-fb ve başak-kopenhag turları nolur sizce ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor ve Başakşehir tur atlar diyorum. Bu iki eşleşme de epey hırpalayıcı olacak.

      Sil
  4. Sahada verdiği katkı sınırlı olsa da iyi bir Galatasaraylı olduğuna şüphe yok. Mevki sıkıntısı da var. Tam bir kanat değil tam forvet de değil. Forvet arkası serbest oyuncu gibi sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ondan şüphem yok, bizleri seviyor. Şu an serbest oyuncu rolüne evrildi. O da temposu gereği.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir