2 Şubat 2020 Pazar

Şampiyon olacağımıza inanıyorum, yeter ki kazanarak devam edelim


Eksikler olsa da, Kayserispor karşısında güzel bir oyun ve net galibiyet bekliyorum. Kayserispor'un da Mensah ve Lung gibi önemli eksikleri var. Ocak ayında birçok futbolcu aldılar, ateş hattında bulunuyorlar ama zamana da ihtiyaçları var. Kayserispor'u olabilecek en iyi zamanda yakaladık diyebilirim. Yine de temkinli yaklaşmak, ligin ilk yarısındaki puan kayıplarını unutmamak gerekiyor. Temkinli olmak ama favori olduğunu da göstermen gerekiyor.

Emre Akbaba / Falcao uyumu yükseliyor, Saracchi'nin de soldaki etkisi hissediliyordu. Falcao / Saracchi'nin yokluğu elbette handikap, geri dönüşlerinin çabuk olacak olması da telafi. Linnes'in sol bek performansını, sağ bek performansına göre daha çok beğeniyorum. Kayserispor karşısında da hücum performansı iyi olacaktır. Adem Büyük de oynadığı her maçta elinden gelenin fazlasını yapıyor. Galatasaray'ı hücumda tutup, ön alanda mücadelesi yüksek olacaktır.

Asıl sorun Lemina'nın yokluğu. Bu sezon Lemina'nın olmadığı her maçta sorun yaşadık. Orta sahada sizi öne taşıyan, tempoyu yükselten ve oranın sertliğini gösteren futbolcu. İkame edebileceğimiz bir alternatifi de yok. Onun yerine oynayacak futbolcuyu doğru seçmek gerekiyor. Bu noktada da Donk, Belhanda ve Ömer Bayram en önemli adaylar. Hangisi oynarsa oynasın mutlaka bir noktada ödün vermiş olacağız.

Lemina'nın sertliğini Donk karşılar ama o tempoyu veremez. Ayrıca onu stoperden çekmek de diğer bir handikap. Belhanda'yı yazsak sizi Lemina gibi öne taşır, geriden top çıkarır ama o da sertliği karşılayamaz. Ömer Bayram ise tempo tarafında Lemina'ya en yakın isim olsa da fizik olarak dezavantajları var. Seri / Ömer Bayram kısa bir ikili oluyor. Ömer Bayram'ı orta sahaya çekersek de sol kanatta kullanabileceğimiz isim diğer bir konu.

Oraya da Jesse yazılabilir, Onyekuru dönebilir ya da Belhanda denenebilir. Onyekuru'nun 11 başlamasını beklemiyorum, henüz 2 idmana çıktı. Jesse'nin ise solda 90 dakikalık performansı şu aşamada muamma. Belhanda orada oynayabilir, Nice günlerinde kullanıldığı pozisyon. Tabii onun da Ömer Bayram'ın verdiğini vermesi zor. Ömer Bayram'ın hızı, savunma yardımı, asist özelliği mühim. Orada Onyekuru'ya elinde sonunda döneceğiz ama bu maçla mı başlayacak göreceğiz.

Muslera
Mariano Çalık Marcao Linnes
Donk Seri
Feghouli Akbaba Ömer
Adem

Benim 11 beklentim bu ve farklı bir kadro olacağını sanmıyorum. Emin Bayram stoperde kullanılır mı diye düşünsem de yaş henüz 16, ortam kaos ve tek hatada futbolcu yemeyi seven topluluğu düşününce de kumar olabilir. Eksiklere rağmen alternatiflerin olması güzel. Keşke stoper alabilseydik ama yapacak da bir şey yok, kadro bu. Şampiyon olacağımıza inanıyorum, yeter ki kazanarak devam edelim.

10 yorum:

  1. Sakatlık ve cezaların bu haftaya birlikte toplanması bir yandan da iyi bu devrenin kağıt üstünde en kolay maçına çıkacağız. Eksiklikler bir şekilde telafi edilebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir anlamda bence de iyi, özellikle Lemina için. Bugün için telafi mevcut.

      Sil
  2. 16 gol ile ligin en az gol yiyen takımıyız. Stoper alsak tadından yenmez olurdu ama mevcut kadro da şampiyonluk için yeterli. Bundan sonrası tamamen teknik ekibe bağlı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O biraz da Muslera kaynaklı. İşimizi kolaylaştırabilirdik, şu an zorlaştırıyoruz.

      Sil
  3. haftaya sivası sivasta,feneri de kadıköyde yenip,besiktas&alanya&trabzon maçlarını da kayıpsız geçip,iç saha maçlarında da maçbaşına ortalama 5 averaj yapabilirsek bence şampiyonluğun en büyük adayı biziz.şaka bir yana imkansızdan biraz daha kolay gibi gözüküyor..besiktaşın sergen ve price boatengi alması biraz moralimi bozdu,tam bir rakip eksildi gözüküyorken..kendimizi uefa derecesine ve şampiyonun anadoludan çıkma ihtimaline hazırlayalım şimdiden zira takım o ışığı vermiyor bu sene,zaten hiç vermedi taaa en başından..falcao nun 22yaşındaki versiyonunu bulmalıyız seneye şampiyon olmak istiyorsak,bknz:sorloth..bu çocugu geçen sene buzamanlar trabzon scotu dışında kimse tanımıyordu.burada cagne parasına alabileceğimiz 5-10oyuncu sayarım kimsenin bilmediği,tanımadığı ancak şimdi yeri ve zamanı degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz kazanarak devam edelim de, her şey değişecek.

      Sil
  4. zor dostum zor,ancelotti evertondaki oyuncularına son dakikada puan kaybetme konusunda ben sizden daha tecrubeliyim,3-0dan şampiyonlar ligi kaybetme tecrubem var demiş üstelik.bugün the sun ın spor ekinin manşeti "not special anymore!" yani o artık özel biri değil demiş totenham muhabiri,zaman çok acımasız,sırtımızı dağ gibi dedigimiz hocamıza yasladık şampiyonluk hayalleri görüyoruz..yazdan beri,hafta sonu başlayıp,pazartesiye sarkan karın ağrısı şikayetim vardı,pazartesi sendromu diyordum geçiyordum,baktım geçmiyor,aile hekimine bi gideyim dedim,şikayetimi söyledim bi baktı bana.sen galassaraylımısın dedi,hocam nerden bildin dedim,bende öyleyim.bi süre maç izleme geçer sinirsel bu dedi,midene vuruyor..

    YanıtlaSil
  5. bu kadar sakat ve eksiğe rağmen bugünkü kazanırız havası çok tehlikeli.totem lazım bize totem,her maça bugün kazanamayız diye başlayıp ona göre ayarlamak mesela oyun planını..90.dakikaya önde girdiğimizde bile uzatmada yeriz diye peşinen kabullenmeliyiz,bu şekilde koşu mesafesini arttırcak tercihler yapmalı hoca.1-0,2-1 diye diye 16da 16 yapmak mümkün bu totemle..sanki liverpool bi psg filan gibi birşeyizde,bu özgüven bizi yer bitirir.noldu sivasa?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O hava kötü sonuç doğurmadı diyebilirim. Sivas ile Galatasaray'ı şampiyonluk havasında bir tutmadın inşallah :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir