18 Şubat 2020 Salı

Seri, Belhanda ve Ömer Bayram'lı orta saha hattı oldukça olası görünüyor


Galatasaray adına yaşanabilecek en talihsiz olaylardan birinin Lemina'nın yokluğu olduğunu sıklıkla yazıyoruz. Maalesef sakatlık eşiği düşük ve ciddi bir alternatif yaratamadık. Yaşadığı bu sakatlık kaynaklı durumu çok ciddi olmasa da (Sivasspor deplasmanı oynayacağını düşünüyorum), Fenerbahçe deplasmanını kaçırması elimizi zayıflattı. Fenerbahçe'de Luis Gustavo da yokken avantajlı konumdayız diyorduk. Şu an ise kim oynar diye düşünüyoruz.

Sayısal anlamda birçok isim yazarız ama hiçbiri gerçek anlamda Lemina'nın yerini dolduramaz. Bu tarzda bir futbolcumu yok, Donk da dahil olmak üzere. En yakın o görünse de Lemina'nın temposu başka bir seviyedeydi. Bu maç özelinde 4-2-3-1'in 2. plana atılabileceğini ve orta sahayı güçlendirme nedeniyle 4-3-3'e geçileceğini düşünüyorum. Seri / Belhanda / Ömer Bayram'lı orta saha hattı oldukça olası görünüyor.

Fenerbahçe'de belki Luis Gustavo yok ama Ozan Tufan, Jailson gibi isimlerle orada yine sertlik ve tempo oluşturabilirler. Galatasaray'ın da bu sertlik ve tempoya cevap verme amaçlı hamle yapması gerekiyor. Emre Akbaba'lı bir 4-2-3-1 bizi bu noktada düşürebilir. Ömer Bayram'ın tempo ve hareketliliği önemli mesela. Bu sayede de Onyekuru sola yazılır ve hızlı hücumları sonuçlandırabiliriz.

Belhanda konusundaki sıkıntı bu deplasmanda güvenmiyor olmam. Çabuk geriliyor, karta oldukça yakın. Sakin kalması oldukça önemli. Temposundan, savunma katkısından vazgeçemeyiz tabii. Seri'nin oynadığı dönemde de zayıf halka olduğunu düşünüyorum. Seri'yi Lemina ancak destekliyordu. Lemina yokken Belhanda / Ömer Bayram ikilisi mecbur görünüyor. Seri'yi orta sahanın en derininde, Ömer Bayram ve Lemina'yı da onun önünde düşünüyorum.

Taylan Antalyalı da zor. Bence onun da iyi olduğu yer 4-2-3-1'in 10 numarası. 8 numarada performansı düşüyor, ayakta kalmakta dahi zorlanıyor. Temposu tamam ama savunması zayıf. Selçuk İnan da şu şartlarda o sertliğe cevap verebilecek gibi değil. Donk'u oraya çeksek bu sefer de stoper sorun olacak. Ahmet Çalık / Marcao ikilisine de Vedat Muriqi gibi yıpratıcı bir isim karşısında hiç güvenmem. Donk orada olmazsa olmaz.

7 yorum:

  1. Süleyman Rodop yelkenleri suya indirmeye gerek yok, Lemina oynamayacak diye bir şey yok sakin olun diyor ağabey, acaba sence de oynar mı Lemina bey ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Riskli. Oynar da ya yine sakatlık yaşar ve durum ileri atarsa. Fenerbahçe maçı 1 maç, lig devam ediyor. Sonrası da var.

      Sil
  2. Fatih Hoca sağ olsun Lemina'yi Malatya karşısında feda ederek fener maçındaki kazanma umudumuzu yok etti. Lemina bu takımın orta sahasının yüzde sekseniydi. Şu an fenerbahce orta sahada bizden çok üstün artık

    YanıtlaSil
  3. hoca seri'yi 6'ya çekerse geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O vakit bence de sıkıntı ama yapacak da bir şey yok.

      Sil
  4. Sivas deplasmanına yetişecek Lemina.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir