29 Şubat 2020 Cumartesi

Seviye anlamında yukarıda olan, beklenti duyulan isimleri yazmıyorum bile


Futbolcu gelişiyor, / gelişmiyor konusu üzerine çok kez yorumlar yazıldı. Özellikle de Fatih Hoca'yı her konuda eleştirmem lazım diye düşünenlerin en önemli konusu buydu. Hocanın 4. döneminde ciddi gelişim sağlamış futbolcu var. Seviye anlamında yukarıda olan, beklenti duyulan isimleri yazmıyorum bile. Gelişim var. Özellikle de beklenti duymadığımız, hatta vazgeçtiğimiz çoğu ismin ciddi birer alternatife dönüştüğünü görüyoruz.

Donk'u her zaman konuşuyoruz. Fatih Hoca'yla yaşadığı 2.5 sezon var ve her geçen dönem üzerine daha da ekliyor. Tudor'un "ne yaparsan yap, seni serbest bırakıyorum" dediği bir futbolcuydu. Fatih Hoca ise gelir gelmez kazanmaya oynadı ve aldığı katkı ortada. Sırf Donk üzerinden bile hocanın 4. dönemini okumak mümkün.

Garry Rodrigues de büyük bir kazanımdı. "Sanırım olmayacak" noktasından aldı ve ilk şampiyonluğunda bir anlamda yıldız futbolcu performansı göstertti. Riekerink ve Tudor döneminde ağırlıklı olarak rotasyon, mücadele gibi noktalardaydı. Fatih Hoca sonrası ise golleriyle konuşmaya başladık. Galatasaray'dan sonra tutunamaması da hocanın önemini gösteren noktalardan.

Linnes de bu halkaya dahil. Onun gördüğü teknik adam sayısı çok daha fazla. Mustafa Denizli, Riekerink ve Tudor gibi teknik adamlarla çalıştı. Hepsinde de rotasyonun en dibinde yer aldı. Uzun haftalar oynamadığı oldu. Formayı aldığında ise o istikrarı gösteremedi. Fatih Hoca sonrası ise ciddi bir alternatife dönüştü ve her 2 bek için de önemli katkılar verdi.

Ozan Kabak da Fatih Hoca döneminde forma şansı bulmaya başladı ve 18 yaşında Şampiyonlar Ligi stoperine dönüştü. Hatta profesyonel olarak ilk dönemi diyelim. Eğer o sezonun başında hazırlık kampında sakatlığı olmasa çok daha erken süre alacaktı. İyi duruma geldikten sonra ise formayı direkt olarak aldı. 6 ay içinde de 11 milyon avro'luk bir bonservis geliri elde ettik.

Ömer Bayram'ı da bu sezon itibarıyla konuşmaya başladık. Bu adamın orta saha ve sol önde vereceği katkıyı kim tahmin edebilirdi ki? Orta saha oynayabileceği benim aklımın ucundan geçmezdi. Bu sezonun hikayesi de onun üzerinden okunacak. Çok büyük bir kazanımdan bahsediyorum. Fatih Hoca'nın hakkını ciddi anlamda vermek gerekiyor.

Adem Büyük'ü de kazanım olarak görüyorum. Transfer edildiğinde kimin ciddi anlamda beklentisi vardı? Kanatlar adına rotasyonda düşünürken bir anda forvet adına alternatif oldu. Şans bulduğu her maçta da elinden gelenin fazlasını verdi, hatta bir ara da gol yükünü tek başına taşıyordu. Yıllarca kanatta izledik ve performansı kısıtlanmıştı. Forvette ise kalitesini ciddi anlamda gösteriyor. Yaş 32 ama gelişim için fark etmiyor. Donk'da olduğu gibi.

Onyekuru gibi bir potansiyel de hocanın elinde parlıyor. Galatasaray'a geldiğinde yeteneği bilinse de hocanın elinde fark yarattı. Monaco dönemi olmadı mesela, büyük bir hayal kırıklığı. Galatasaray günlerinde ise gerçek anlamda "yıldız kanat" tadında performans gösteriyor. Hocaya duyduğu aidiyet ve sevgi de çoğu şeyi açıklıyor.

5 yorum:

  1. Onyekuru'nun Galatasaray'a duyduğu aidiyete hayranım. Adam 7 yaşında Galatasaray altyapısına girse bu kadar olmazdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu isimde de var bu. Florya'dan kaynaklı sanırım.

      Sil
    2. Fatih Hoca dönemlerinde daha çok oluyor ama Florya da etkili

      Sil
  2. Çok kısa bir süre çalışsalarda Denayer de bu listeye girebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da düşündüm aslında. Seviyesi biraz daha yüksek diye eklemedim ama çok haklısın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir