23 Şubat 2020 Pazar

Sörloth'un yeteneği sahadaki çoğu Beşiktaşlı futbolcunun toplamından fazlaydı


Beşiktaş - Trabzonspor maçında Beşiktaş'ın galibiyetini istiyordum. Trabzonspor'un yakaladığı bir hava var ve istedikleri sonuçları alıyorlar. Hüseyin Cimşir döneminde futbol olarak yükseldiklerini düşünmesem de iyi bir çizgileri var ve bunun dışına çıkmıyorlar. O da kadronun dengeleriyle çok fazla oynamadı. Badou Ndiaye, Guilherme ve Manuel da Costa gibi nokta atışı hamlelerle ilk 11'in gücünü yükseltti.

Beşiktaş'ta ise Sergen Yalçın'ın sınırları zorladığına inanıyorum. Mevcut kadroyla ancak bu kadar iyi oynarsınız. Başakşehir deplasmanında da baskınlardı, kaybettiler. Trabzonspor karşısında da bence sezonun en iyi ve iştahlı oyunu oynandı ama kazanamadılar. Mevcut kadro iyi değil. Abdullah Avcı'nın düzeni ve arayışları Beşiktaş'a uymamıştı. Sergen Yalçın ise Beşiktaş'a iyi futbol oynatıyor. Şu kadroyla oynattığı futbola da saygı duymak lazım. Tek hamleleri Boateng.

Trabzonspor'un kozu Sörloth ve Uğurcan Çakır. Hızlı başladılar ve Sörloth'un muhteşem gol vuruşunda 1-0'ı buldular. Sonrası ise Beşiktaş baskısıydı. Organizasyondan uzak tabii, rakip ceza sahası içinde kaos yaratacak. Özellikle ilk yarıda çok fazla kenar ortası vardı ve orayı iyi karıştırdılar. Trabzonspor'un temposu ve baskısı iyi olsa da topu rakip yarı sahası içinde hiç tutamadı. Sörloth tek çünkü. Seni sürükleyecek Nwakaeme yok, Sturridge etkisiz.

Beşiktaş'taki sorun "yetenek eşiğinin" düşük olması. N'Koudou, Diaby, Lens diye uzar liste. Bir de buna yaş haddinden düşen isimleri eklemeli ve en başa Burak Yılmaz'ı yazmalı. Bekler sürekli ortalıyor, rakip ceza sahasının karışması sonucu gol imkanı da doğuyor ama bitiricilik yok. Buna rağmen maçın 2-1'e gelmesi sürpriz değil ama fişi çekemiyorsun. Yine Diaby, N'Koudou, Boyd gibi isimlerin bulduğu pozisyonlar var. Sen bitiremedikçe de bir noktadan sonra geri çekiliyorsun. Skoru koruma isteği doğal.

Sörloth işte. Bu adamın yeteneği, çoğu Beşiktaşlı futbolcunun toplamından fazla. 90+1'de sahneye çıkıyor ve skoru 2-2'ye getiriyor. Trabzonspor'un hiç iyi oynamadığı, hatta bir noktadan sonra hücumda yokum dediği bir maç. Buna rağmen kaybetmemeleri tamamen Beşiktaş'ın durumuyla alakalı. Karius'a gelen 2 top var, 2 gol. Uğurcan Çakır ise maçta sizi ayakta tutuyor. Beşiktaş'ın kazanması Galatasaray adına iyi olacaktı. Şu görüntüde alınan beraberlik Trabzonsporluları mutlu etmiştir.

6 yorum:

  1. bizde gomis,burak,drogba,baros gibi büyük golcüler vardı,bjk de gomez,aboubakar falan ama ben bu kadar direk hem müthiş golcü olupta hem bu kadar oyun içinde baskın olan bir santrfor uzan zamandır görmedim,1.95 olmasına rağmen yapamadıgı bir şey yok adamın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu kadar bütününü uzun zamandır görmedim. Her şey var.

      Sil
  2. Sorloth sadece gol atan değil takımı da oynatan bir forvet. Hayranlikla izliyorum. Bambaşka bir seviye oynuyor şu anda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atan, oynatan, önde baskıyı sağlayan. Her şey var.

      Sil
  3. Elmander zamanında bize önerdiğine dair söylentiler var:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bilmem de şu adamı kaçırmak büyük bir hayal kırıklığı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir