27 Şubat 2020 Perşembe

Sportif Cümleler 11 yaşında


Her yıl, istisnasız şekilde yıl dönümü yazılarını yazmışım. Eskiden bu tarz günlere özel hazırlanıp, farklı içerikler de sunmaya çalışıyordum. Yaşlandım belki de, çok da odaklanamıyorum. Daha çok güncel üzerinden devam edip, konuşulması gerekenleri yorumluyorum. Konuşulacak birçok özel içeriği not alsam da düşündüğüm podcast'i yapabilmem halinde konuşuruz. Şimdilik klasik olduğu üzere yıl dönümü teşekkürünü edelim. Bu blog sizler sayesinde devam ediyor.

Blogların öldü dediğimiz, artık kimsenin pek yazmadığı ortamdayız. Benim farkım da 11 yıldır kesintisiz şekilde devam etmek olabilir. Bugün başlasam şu noktaya gelmek zor. Blogların iddialı olduğu dönemde bir şekilde ipin ucunu yakaladım ve hala devam ediyorum. Mümkün oldukça da devam edeceğim. Başka işler de yapabilirim ama buradaki istikrarın bozulmasını istemiyorum. Burada aldığım etkileşimin tadını hiçbir şey vermiyor.

Tartışıyoruz, yeri geliyor kavga ediyoruz, çoğu zaman aynı fikirdeyiz. Ortak noktamız ise Galatasaray. Spor blogu olmak için çıktığım bu yolda iş döndü dolaştı ve Galatasaray'a bağlandı. Bu konuda yazmayı seviyorum. Şampiyonluklar gördük, görmeye de devam edeceğiz. Yorum yapan kemik de bir kitle var ki hepsine teker teker teşekkür ediyorum. Etkileşimden kastım da bu yorumlar. Bir anlamda forum döndürüyoruz.

Alican Tekin, Emre, Yasin Işıldar, Nicholas Urfe, Zachpaulsen,  F1a9t0i5H, Unknown, Umut Tekgil, Taner, KaaN, UslanmazCimbomluÇ. , Volkan, Sahinkurt, Giray, Volkan Mestan, Timuçin Yılmaz, TEvci, Red Black, Regista, Heroruno, EsseGessE, Ufuk, Super Tramp ve Selman Aslan. Mutlaka adını unuttuğum, isim ya da nickname'leriyle yorum yapan dostlarım oldu. Öncelikle bu arkadaşlara teşekkürü bir borç biliyorum. Özellikle son dönemde blogu hiç yalnız bırakmadılar ve yorumlarıyla değer katıyorlar.

Adsız arkadaşlara da aynı şekilde teşekkür ediyorum. Genellemek istemesem de ister istemez sizleri bir arada anmak zorundayım. Anonim yorumlara da açık bir blog, isteyen istediği gibi yazabilir. Yeter ki birbirimize saygı duyalım, olmadık bir şeye odaklanmayalım ve küfür, hakaret, saygısızlık olmasın. Hatta bazen öyle yorumlar geliyor ki 2+2=8 der gibi. Bu yorumları da maalesef yayınlayamıyorum. Fikirlere saygılı olsam da olmadık yorumları da paylaşamam. Bir de son dönemde bitmeyen bir küfür, hakaret deryası oluştu. Yayınlamıyorum o yorumları. Bir görseniz, "adsız" adı altında neler yazılıyor.

Güzel bitirelim. Yeniden herkese teşekkür eder, nice yıllar diliyorum. Blogla ya da benimle alakalalı düşüncesi, eleştirisi ya da yazmak istediği herhangi bir şeyi olan da dilediği gibi yazsın. Eleştirilerle de büyüyeceğiz. Yeni bir şeyler de yapabiliriz, fikri olan da paylaşsın. Şu şöyle olsa daha iyi, bu olsa daha güzel olmaz mı gibi düşüncelerinizi de her zaman beklerim. Yıllar bizi ister istemez değiştirecek, güne ayak uydurmalıyız.

33 yorum:

  1. 3 senedir yazılarını keyif alarak okuyorum. Umarım hep böyle devam edersin. Nice yıllara diyorum.

    YanıtlaSil
  2. Nice yıllara Sportif Cümleler,
    Hocam insan sevdiği şeyle meşgul olduğu emek verdiği vakit ortaya çıkan öylesine bir eser değil şaheserdir bana kalırsa..
    Severek yapılan her ne olursa olsun gerçek samimiyeti taşır, eksiği gediği de o sevginin hatırına hoş görülür.
    Bundan sebeple ya sevmediğimiz şeyden uzaklaşacağız, ya da sevgimizi çoğaltacağız ki keyif alarak devam edebilelim tercih edemediklermizle dahi.
    Devam inşallah sen yazdıkça bizde okuyacağız. Çünkü içimiz rahat bu platformda hesap kitap peşinde koşan, belli bir algıya yönlendirici olup adeta ekonomileri için tarafsızlık adı altında sürekli belli takımı pohpohlama derdinde sahte ve izansız spor medyasından ancak seninle burada nefes alıp sinirimizi yenebiliyoruz belki de.
    Ellerin dert görmesin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkaya dönüp bakınca müthiş bir arşiv var. Bu da beni mutlu ediyor, çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Abi öncelikle 11. Yıl kutlu olsun nice yıllara. Reklâmlar çoğu zaman sayfanda görünmüyor bir sorun mu var sayfada?

    YanıtlaSil
  4. Nice yıllara. İşimin başına oturduğumda başlamadan evvel ilk açtığım internet siteleri; twitter, sportif cümleler, resmi gazete şeklinde ... Başka takımlar ile ilgili hiç polemiğe girmeden yazıyor olmanı ayrıca takdir ediyorum. daha evvel de söylemiştim sanırım. Youtube kanalı ya da podcast'e de geçebilirsin aslında ama ben bu formattan da memnunum. Dediğin gibi zaman zaman fikir ayrılıkları olması gayet normal, olmasa garip ve sıkıcı olurdu zaten ;) Tekrardan nice 11 yıllara, yazılarının devamının gelmesi dileğiyle, selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burası da aynı şekilde devam edecek, yazmadan duramam. Ama bazı şeyleri de konuşarak yapmak istiyorum gibi, biraz daha doğaçlama :) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Abi bence bloğa devam et ama iş biraz YouTube ye dönüyor gibi herkes için. Beğenerek okuyoruz. Başarılar.

    YanıtlaSil
  6. Sen yazmaya devam ettikce bizler okumaya devam ederiz abi hic merak etme. gelip burda yazilarini okumak, yorum yapmak, biraz da tartismak iyi geliyor. Araliksiz 5-6 yildir her gun burdayim. Inshallah Sampiyonlar Ligi sampiyonlugunu birlikte yasariz burda. O kupayi kazandiktan sonra blogdan emekli olabilirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakmadan devam. Ben keyif alıyorum. Siz de seviyorsanız ne ala :)

      Sil
  7. Teamwork u ve Workrate 'i 20 olan okuyucusuna sadik blogger ile hep beraber daha nice efsane Galatasaray donemine taniklik etmek dilegiyle.

    YanıtlaSil
  8. 4-5 sene önce twitterda arama motoruna favori oyuncum bruma'yi yazınca genelde senin attığın twitlerini görüyordum, seni orada tanıdım :) 3 seneden fazladir da blogu takip etmeye çalışırım. nice yıllara inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitter / blog kombineli gidiyor iş. O kaynaktan geldiğine göre de işe yarıyor gibi. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  9. Bu işin öncüsü Bülent Timurlenk'in Aceto Balsamico'sudur. Hala yazıyor mu bilmiyorum, sanırım senin kadar sık değil. 2006 veya 2007'den beri Aceto ile başlayan sıkı bir blog okuyucusuyum. Galatasaray bloglarını yıllardır zevkle okuyorum, bir tek düzenli yazan sen kaldın. Nice mutlu yıllara diyorum. Devamlı düzenli olarak aynı kalitede ve sıklıkta yazabilmek büyük başarı. Tekrar tebrik ederim.
    her zaman destek olmaya devam edeceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu halkayı sonra yakaladım aslında. 2 yıl kaybım var :) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  10. Galatasarayımızla ilgili görüşlerimizi paylasabildigimiz böyle nezih bir ortamı bize sunduğun için biz de sana teşekkürü borç biliyoruz.
    Özellikle her yorumumuza cevap yazman, Galatasaray'la ilgili konuşulması gereken ne varsa tam da o noktalara değinmen bloğu çok değerli kılıyor benim için.
    Salt fanatik duygularla yapmıyorsun bu işi. Galatasaray sevgisinden beslenirken akla ve mantığa uygun yaklaşımlarda bulunan bir yapısı var yazılarının ayrıca...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin bu blog için kıymetin çok büyük. Ben teşekkür ederim sana :)

      Sil
  11. Yazdığın her paylaşımı okuyorum, 7-8 yıldır takip ediyorum seni.Fakat çok nadir yazıyorum.Madem böyle önemli bir yıl dönümü bu, bize de teşekkür etmek düşer. Eline emeğine sağlık.

    Birkaç arkadaş yazmış ama ben de yazayım ki belki gelen yoğun talebi gördüğünde o platforma da girme kararını hızlandırır. Bence de bir şekilde youtube’u dahil etmelisin olayın içine. O mecrayı çok güzel kullanan spor ve futbol kanalları var. Eminim senin de onlardan aşağı kalır yanın olmayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Podcast'i yapmayı düşünüyorum.

      Sil
  12. olabildigince popülizm den uzak, keyifli emek harcanmış ortak sevda ugruna hepbirlikte düşünmeye ve çözmeye, hep birlikte sevinmeye, hep birlikte üzülmeye çalışanları aynı kendi duygularınız ile birlikte bu sayfalarda buluşturdunuz ne güzel ne mutlu size.. aynı duygularla daha nice sevinçi çok . hüznü olabildigince az yazılara ve yılllara..iyilikle kalın.

    YanıtlaSil
  13. Sevgiyle takip ediyoruz. İyi ki varsınız 🤩

    YanıtlaSil
  14. Nice yıllara. Emeğine, yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Nice Mutlu yıllara.. Sportif Cümleler ♡♡♡

    Takip etmeye başlayalı daha 1 sene olmadı. Içimdeki kafamdaki yahu etrafımda futboldan galatasaray takımından konuşacak pek fazla bir oluşum yok, bu heyecanı birlikte yaşayacak, derinlemesine analiz edecek belli bir grubun bize ait olan fikirlerini görebileceğim, değerlendirilebileceğim değerli bir bloga ulaşmış olmak benim için çok önem arzetmekte. iyiki aradığımda bu blogu bulmuşum.. ve sizler arasında bizim için yerimi almışım..dahada büyüme dileğiyle başarılarının devamını diliyorum..hepimiz adına 《☆☆☆☆》

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzel zamanda geldin, öyle diyeyim :) Blog hepimizin, değer katıyorsunuz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir