12 Mart 2020 Perşembe

Adem Büyük belki de takımın 12. adamıydı


Adem Büyük'ü kaybetmiş olmak can sıkıyor. Takımın belki de 12. adamıydı. Falcao gibi bir ismin yerini de doldurur, kenardan geldiğinde de katkısını yapar. Sezonun sürpriz 2. kazanımı diyeyim. Bu konuda Ömer Bayram'ı geçmek zor, kimsenin tahmin edemeyeceği bir dönüşüm o. Adem Büyük ise transfer olduğunda "alttan gelen şu var, yaşı kaç" gibi yorumlara rağmen 32 yaşında yepyeni bir hikaye yazmış durumda.

Galatasaray'da klasikleşen bir adale problemi var. Adem Büyük de bana göre yorgunluğa bağlı o halkaya kapıldı ve 2-3 hafta olmayacak gibi görünüyor. Bu da Galatasaray'ın kenardan hamle yapabilmesi anlamında sorun demek. Andone de tam olarak hazır değil ve forvet için başka bir alternatif yok. Umarım Falcao bir daha sakatlanmaz ve sezonu tamamlamayı başarır. Adem Büyük varken güvendeydik, bugün boşluk doğdu.

Yabancı sayısı da problem. Şu an tüm yabancılar oynayabilecek durumda ve maç kadrosuna ancak 12 tanesini yazabiliyorsun. Sivasspor deplasmanında Andone ve Jesse kadroya alınmamıştı. Şu an Andone'yi kadroya almak zorundasın, Adem Büyük olmayacak. Andone'yi yazınca da mevcut yabancılardan biri tribüne çıkacak. Bu tabloda da ihale Linnes'e kalır. Her 2 bek adına 1 numaralı alternatif olsa da mecburiyetler bizi risk almaya yöneltecek.

Onyekuru'yu da az kalsın kaybediyorduk. O da tedbir amaçlı idmanı yarıda bıraktı ama Beşiktaş maçında oynaması bekleniyor. Onyekuru'yu tam da kazanıyorken yeni bir ayrılık sorun olurdu. Beşiktaş, kendi oyunundan ödün vermek istemeyen ve hücum temelli düşünen bir takım. Futbolları keyif verse de risk alıyorlar ve savunmada güven vermiyorlar. Fenerbahçe maçı misali Onyekuru'nun rakip savunma arkasında cirit atacağı bir maç. Kesinlikle sahada olmalı. 

Onyekuyu'yu bu saatten sonra da 11'den kolay kolay kesmeyiz. Bu yüzden de 4-3-3 devam eder ve Emre Akbaba kenara gelir. Lemina'nın dönüşüyle ilk 11'de taşlar otursa da Seri'nin ayarını bozduk. Umarım orada da Seri 6'ya geçer ve Lemina 8 oynar. Feghouli'nin Sivasspor karşısındaki oyunu bana göre bu sezon ki zirvesiydi. Bitirme sorunu yaşasak da orada da güçlendik. Onyekuru önemli, takımın en önemli hız unsuru.

4 yorum:

  1. Emre akbabayı kullanacaksın mecburen.

    YanıtlaSil
  2. Bu düzende Emre Akbaba'yı ne kadar sevsek de ona pek yer açamıyoruz. Destek forvet olarak Andone ile beraber alternatifleri oluşturabilir. Benim anlamadığım hoca neden Seri'yi registalıktan, tıkandığı ön tarafa gönderiyor. Lemina 8'de gayet iyi, Seri de en iyi 6 oynuyor. Senkron neden bozulsun, stoperlerin sertliğini arttırabilmek amacıyla mı Lemina'yı Seri'ye göre daha geride konumlandırmayı seçiyor, aklıma tek gelen bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 için zor, 4-2-3-1'de ise olmazsa olmaz. Başka bir pozisyona da evrilebileceğini düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir