5 Mart 2020 Perşembe

Bugün gündem yapıp, haber yapmak ise tamamen art niyetin göstergesi


Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç'ın sezon sonu için Galatasaray'la anlaştığı söylentileri uzun zamandır biliniyor ve konuşuluyor. Ben de bu konu hakkında yazılar yazdım. Bugün gündem yapıp haber yapmak ise art niyetin göstergesi. Sivassspor maçı öncesi algı oyunları işte. "Galatasaray futbolcuları ayarttı" noktasına getirmek ve maç sonrası için olası senaryoları şimdiden yazıyorlar. Haberi yapan internet sitesinin sahibi ve çalışanlarına bakınca da durum net şekilde ortada.

Bazı Galatasaray hesaplarının bu oyuna gelip, haberi o kaynaktan yeni gibi paylaşmaları hata. Sonra da bu algıyı yaratmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürülüyor işte. Bu futbolcuların sözleşmeleri sezon sonu bitiyor ve ayrılacakları kesin. Hatta Galatasaray'a gelecekleri de aylardır konuşuluyor. Yurt dışından futbolcularla sözleşmelerinin bitmesine 6 ay kala sözleşme yapabiliyorken, Türkiye sınırları içinde yapamıyorsun. Bu da kuralın saçmalığı. 

Yine de bu futbolcular ön anlaşmalar yapabiliyor. Resmi bir şey olmasa da sözle hallediliyor. Kulübün de haberi var, zaten futbolcuların kalmayacağını biliyor. Yine de o futbolcular Ocak ayında takımdan ayrılmadılar, şampiyonluk yarışını sonuna kadar zorlamak için. Bugün de ellerinden geleni yapıyorlar. Eminim ki Galatasaray karşısında da yapacaklar. Ama bu tarz haberlerle her türlü çirkin algı yaratılıyor işte. 

İyi oynuyoruz, futbolumuz gelişiyor ve kalan haftalar adına şampiyonluğa ciddi şekilde inanıyoruz. Sivasspor deplasmanında da ciddi favori olduğumuzu düşünüyorum. Yine de kalan haftalar adına en zor maçımız. Sivasspor'un temposu ve coşkusundan çekiniyorum, özellikle de onların sahasında. Galatasaray mümkün olduğu kadar sakin kalıp, tempoyu elinde tutmaya çalışacak. Fatih Hoca da eminim ki Fenerbahçe deplasmanı gibi bu maça özel hazırlanıyor.

Bizler oyuna gelmeyelim. Bu yeni bir mesele değil, yılların konusu. Medya gücünü elinde tutan kesim dilediği gibi algı oyunu yapıyor. Bunun türlü örneğini yıllar içinde gördük. Bu haberin de ortaya çıkarılacağını düşünüyordum, beklediğim gibi oldu. Diğer takım taraftarları da doğal olarak haberi pişiriyor, paylaşıyor işte. Galatasaraylı sakin kalmalı, durumun içeriğini ve nasıl olacağını zaten bilen biliyor. Biz sahada kazanacağız.

6 yorum:

  1. Burda en büyük hata TFF'de diğer bütün ligler sözleşmesinin bitmesine 6ay kala oyuncuyla görüşmeye müsade ederken bizde saçma bir şekilde buna izin verilmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ilginç ve bağnaz bir hareket. Avrupadan bir takım senin ülkende sözleşmesi bitecek isimle anlaşabiliyor mesela.

      Sil
  2. Avrupa'ya gitmek istiyorum demiş, ağabey acaba daha fazla laf söz olmasın diye mi yoksa gerçekten mi ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray maçı öncesi ne demesini bekliyordun :)

      Sil
    2. İşte bunu bekliyordum, kendi kendimi ikna etmek için. 🤗

      Sil
  3. Onu da aldık, o da geliyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir