5 Mart 2020 Perşembe

Önce Merih Demiral, şimdi de Ozan Kabak


Milli Takım için en güçlü pozisyonumuz "stoper" derken yaşanan sakatlıklar çok talihsiz oldu. Önce Merih Demiral, şimdi de Ozan Kabak. Şu stoper rotasyonunda formayı bulmayı geçtim, Milli Takım'a seçilmek dahi büyük olay. Şu sakatlıkların ardından dahi elimizde fena bir rotasyon yok. Yine de şanssızlık işte. Özellikle de Ozan Kabak için üzüldüm. Euro 2020'de Merih Demiral'ın forması onun olacaktı. Şu an yeniden Kaan Ayhan'a dönüyoruz.

Çağlar Söyüncü / Kaan Ayhan ikilisini izleriz. İlk alternatif Mert Çetin, diğeri ise Serdar Aziz olur gibi görünüyor. Fenerbahçe kötü sezon geçirse de Serdar Aziz'in durumu iyi. Mert Çetin, çok fazla forma şansı bulamıyor ama o da gelecek açısından kıymetli. Şenol Güneş'in de Serdar Aziz'i tuttuğu düşünülürse şu yoklukta kadroya davet eder. Yine de müthiş stoper rotasyonumuz büyük ölçüde yara aldı.

Forvet tarafında ise durum daha da sıkıntılı. Elimizde zaten iyi bir rotasyon yoktu. Milli Takım adına çoğu pozisyon için birçok alternatif sayabilirken forvet adına bu kadar rahat değiliz. Burak Yılmaz'a mecburuz mesela, 34 yaşında olmasına rağmen. Onun alternatifi de Cenk Tosun'du. Everton'da forma şansı bulamasa da elemelerde iş gördüğü maçlar oldu. Crystal Palace'a kiralandı, yeniden forma giriyor derken yaşadığı sakatlık sonrası 7 ay olmayacağı açıklandı.

Forver rotasyonu sorun işte. 3. alternatif olan Enes Ünal'ı çoğumuz tutmaz. Genç bir isim olsa da beklenen aşamayı bir türlü kaydedemedi. Yine de giydiği forma süresi, oynadığı lig ve yaşına bakınca en ciddi forvet alternatiflerimizden biri. Ahmed Kutucu'nun Türkiye'yi seçmiş olması bu noktada avantajımız olacak. Halil İbrahim Dervişoğlu da Milli Takım için ciddi bir aday. Gelecek adına umutlandığımız isimler olsa da günü nasıl kurtaracağımızı merak ediyorum.

Yusuf Yazıcı ve Dorukhan Toköz gibi isimlerin dönüp dönemeyeceğini ise bilmiyorum. Abdulkadir Ömür döndü mesela, mutlaka elimizi güçlendirecek. Emre Akbaba da aynı şekilde sakatlık öncesi Milli Takım'ın önemli kozlarındandı. O da ciddi bir alternatif olacak. Çok iyi ve geleceğe umutla bakmamızı sağlayan jenerasyonumuza maalesef nazar değdi. Sakatlıklar çok ciddi şekilde yaşanıyor. Ozan Kabak da 9 - 12 hafta arasında olmayacak, açıklama bu yönde.

6 yorum:

  1. Adem Büyük çok net bir şekilde aday kadroya alınmalıdır.
    Not: Hayatımda hiç bu kadar objektif olmamıştım.

    YanıtlaSil
  2. Tabi ki seviye çok başka, ama forvet rotasyonunda Adem Büyük de değerlendirilebilir diye düşünüyorum. Turnuvaya kadar Ahmed Kutucu'nun da takıma adaptasyon sürecinin kısalması, iyice ısınması gerekiyor. Bu güzel jenerasyon türlü şanssızlıklara kurban gitmez inşallah... İnsanın içi gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmed Kutucu'nun geleceği var, Adem Büyük günü kurtarır. Ama hak ediyor işte.

      Sil
  3. Ahmet kutucu ilerde aklıma gelen ilk oyuncu stoperde ise Serdar Aziz desek de ona da pek güven olmuyor çok sakatlaniyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir