29 Mart 2020 Pazar

Courtois, Andone'ye ne güzellik yapsa yeri değil mi?


Kendi sahamızda Real Madrid'le oynadıktan sonra, Beşiktaş deplasmanına gidecektik. O dönem 2 takım da çok kötü durumdaydı. Önce Zidane, sonra Abdullah Avcı'yı uğurlarız modunda geziyordum ben de. O kadar kötü bir hafta oldu ki, her 2 takımın dirilişini izledik. Real Madrid bizi yendi ve Zidane koltuğu sağlama aldı. Sonrasında da yükseliş başladı. Beşiktaş ise bizi yendikten sonra galibiyet serisi elde ederek yukarıya tırmandı. Tabii sonrasında çok daha kötü bir dönem sonrası beklenen veda gerçekleşti. Galatasaray'a karşı kazanmaları sadece zaten olacak olanı erteledi.

Courtois da yükseliş halkasının en güçlü ismi oldu. Real Madrid'e transfer olduğu günden bu yana çok kötü bir dönem yaşıyordu ve yerden yere vuruluyordu. Real Madrid adına büyük bir transferdi. Atletico Madrid ve Chelsea performanslarıyla Dünya'nın en iyi birkaç kalecisinden biriydi. Real Madrid ağırlığını ise ilk etapta kaldıramadı. Ta ki Galatasaray maçına kadar. Öyle bir maç oynadı ki sonrasında fabrika ayarlarına döndü. Courtois'in yükselen performansı sonrası da sürekli Galatasaray maçının altı çiziliyor.

Courtois de her fırsatta bu maçtan bahsediyor ve öz güveni gerçek anlamda geri döndü. Ben de Andone'ye teşekkür etmesi gerektiğini düşünüyorum. Öyle 2 gol kaçırdı ki akıl almaz. Kötü oynadığımız zamanlar olsa da Real Madrid maçına iyi başlamıştık. Şok bir baskıyla, pozisyonlar bularak devam ettik ama gol gelmedi. İyi bir serbest vuruş organizasyonu, bir de çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaçırdığı gol. Courtois'i hayata döndüren isim Andone'dir. "Korona" mevzusu geçtikten sonra Andone'ye güzellik yapar diye düşünüyorum.

Andone'nin de iyi olduğu zamanlar. Belki kaçırıyordu ama oyuna etkisi yüksekti. Temposuz, hareket etmekte zorlanan Galatasaray'ı ileri taşıyordu. Kendi sahamızda kazandığımız Sivasspor maçı örneği gibi. Real Madrid karşısında da goller kaçsa da onun hareketliliği ve fırsatçılığı sayesinde bulduğumuz pozisyonlardı. Yeni yeni ilk 11'de istikrar kazanmaya başlamıştı. Falcao'nun sakatlığı sonrası forma ona geldi ve iyi de iş çıkarıyordu. Gaziantep FK deplasmanındaki o sakatlık olmasa daha da yükselerek devam ederdi.

Lemina için yaptığımız güzellemeleri Andone için de yapıyorduk. Zaman içinde daha da büyürdü. Şu an o katkıyı almak zor. Gerçi herkes için geçerli. Futbola ne zaman döneceğimizi bilmiyoruz. Kim ne durumda olacak bilinmez. Andone'ye inandığımız için bir şekilde takımda tuttuk. Sakatlıktan da iyi çalışarak erken döndü. Sonradan oyuna dahil olduğu maçlarda fikir edinmek zordu, çok kısa süreler aldı. Tutabilmemiz halinde hala değerli bir futbolcu. Falcao'yu da ideal anlamda tamamlayabilir. O sakatlık olmasa çok farklı noktadaydık.

4 yorum:

  1. Real Madrid çok ilginç bir kulüp birçok futbolcuyu seviyesinin altinda bir performansa itiyorlar. Sanırım kulüpteki beklentilerle alakalı bir durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üst düzey beklentiler var. O beklentiyi aşan büyüyor, aşamayan mental olarak sıfırlıyor.

      Sil
  2. daha önce eleştirildiğini ve bizim maçla birlikte çıkışa geçtiğini bilmiyordum. buradaki maçta, ispanya'daki maçta ve sonradan az da olsa takip ettiğim r.madrid maçlarında gol yemesine imkansız gözüyle bakıyordum. hem dev gibi kaleyi kaplıyor hem de yetenekli kaleci. o karşıya karşıya pozisyonda acaba falcao olsa alt eder miydi onu diye düşünürdüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük kaleci. Real Madrid'de ilk etapta baskı altında ezildi. Bir de Navas'a haksızlık edildi durumu vardı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir