21 Mart 2020 Cumartesi

Diagne ile alakalı her gün yeni bir iddia okuyoruz, okumaya da devam ederiz


Diagne ile alakalı her gün yeni bir iddia okuyoruz, okumaya da devam ederiz. Belçika Basını onun için çeşitli transfer iddialarını dile getirmiş. İngiltere ve Fransa'dan talipleri olabileceği söyleniyor. Bir ihtimal olarak da Galatasaray'da kalmasını yazmışlar. Tabii bu bir iddia değil. Yapacak bir şey yoksa tutarsın, katkı almaya çalışırsın. Club Brugge'nin yapmış olduğunu yapabilme lüksü sende yok. Hatta kadro dışı kaldığı her gün için büyük eksi yazdın.

Adamlar inada bindirdi işi ve yollamadı. Verdikleri kira bedelinin yarısını "haklı olarak" talep ettiler. Galatasaray da o parayı veremezdi. Verdiğin an sattığın kadar al kapsamında eksiye düşeceksin. Haliyle de Diagne arafta kaldı. Club Brugge parayı yoksa ve futbolcuyu yollasa eminim ki kadroda yer verecektik. Doğrusu da buydu zaten. Hatta bu uğurda Andone de takımına geri dönecekti. Konu hakkında daha önce de yazmıştım.

Andone sezon sonuna kadar seninle, Diagne ise senin futbolcun. Diagne, boşta kalmaya devam edeceğine geri dönsün diyordum. Belki birkaç gol atar ve biraz olsun piyasasını parlatır. Bugün dip yaptı işte. Hayal ettiğin paraları alman imkansız hale geldi. Opsiyonlarla birlikte 13 milyon avro'ya yakın bonservis ödedin. Bugün 6-7 milyon avro kazansan sevinçten havaya uçarım. Bana sorarsanız da en iyi ihtimalle 4-5 milyon avro kazanacaksın. Buna dahi iyi diyecek haldeyiz.

Bizde de hata var. Çok fazla tukaka yaptık. Şampiyonlukta faydası vardı oysa. Diagne de sorunlu, bazı hareketleri çekilmez halde ama değersiz bir futbolcu değildi. 12 maçta 10 golü vardı, Rizespor gibi kritik deplasmanda maçı kazandırdı ve şampiyonluk virajı aldık. Oyun içinde de rolünün önemli olduğunu o gün de yazıyordum. Bugün Falcao'nun yaptığı gibi alan açıyordu. O alanı da Onyekuru ve Feghouli doldurdu.

Bu saatten sonra da Diagne her yere gider. Avantaj bu olabilir. Çin ya da Arap kulüplerinden ciddi diyebileceğimiz rakamları görebiliriz. Piyasasını öldürmesek zarar da etmezdik. Avrupa'dan önemli bonservisler gelmez. Premier Lig belki derdim ama oradan da kim alırdı ki? Kasımpaşa'da kalıyor olsa ve oradan doğru Türkiye'den ayrılsa eminim ki yine büyük bonservisleri konuşacaktık. Trezeguet'te olduğu gibi.

8 yorum:

  1. psg'ye o penaltıyı atsa herşey çok farklı olabilirdi.

    YanıtlaSil
  2. 13'e aldık. kiralamadan 3 geldi. kaldı 10 ama şampiyonlukta bana göre büyük pay sahibi oldu ve ucl direkt katılım payı almamiza katkıda bulundu. bence şu an bile zararda değiliz. şampiyon olmasaydık o zaman zarar etmiş olurduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaça satacağımıza bağlı. Daha büyük rakamlar da görebilirdik :(

      Sil
  3. corona bile bu adamı görse kendi kendini yok eder. haberlere asla inanmıyorum. bu adama kimse 5 milyondan fazla vermez. yahu bi kere adam 7 ay falan yan gelip yatmış olacak.

    YanıtlaSil
  4. Belli bir seviyenin üzerinde takımları kaldırması çok zor bu adamın. Oyunu iyi olabilir ama yıldız değil. Kendini yıldız sanıyor ve öyle bir muamele görmek istiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasımpaşa'da görüyordu da. O günlerin etkisinde kalmış olabilir, hak veriyorum sana.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir