4 Mart 2020 Çarşamba

Falcao şu ana kadar 776 dakika sahada kalmış ve her 96 dakikada 1 gol atıyor


Ligin 2. yarısında hücum düzeni oturmuş ve işleyen Galatasaray'da, Falcao'nun sahada olduğu süreçte bulduğu gol sayısı oldukça kıymetli. Oynadığı son 6 lig maçında 7 golü, 12 lig maçında ise 8 golü bulunuyor. Sadece son haftalar değil, oynadığı maç sayısına göre gol ortalamasıyla da ligin en iyisi. Sahada olduğu müddet de mücadelesinden ödün vermediğini hepimiz izliyoruz. Şu ortalamayı da "yaşına endeksli tam olarak hazır olmamasına rağmen" yakaladı.

"Tam olarak hazır olmak" kavramına bazı arkadaşlar takılıyor. 34 yaşına geldi, ben de bir daha Atletico Madrid günlerine geri dönemeyeceğini biliyorum. Tam olarak hazır olmasından kasıt bu değil. 34 yaşındaki bir Falcao'nun ne kadar hazır olabileceğini az çok tahmin edebiliyoruz. O düşündüğümüz noktaya tam anlamıyla gelebilmiş değil. Hala 60 - 70 dakikalık enerjisi var, son anlarda ister istemez düşüyor. Bu da oldukça doğal.

Sık sakatlıklar yaşadı. Monaco'daki son dönemi böyle değildi. Orada takımın kötü gidişatıyla alakalı bir durum vardı. Herkes saldı ama Falcao yine ciddi bir gol sayısına ulaşmıştı. Yazın kamp dönemi geçiremediği de doğru. Monaco'da hazırlıklara başladığında Temmuz sonuydu. Sonrasında transfer konuşmaları başlayınca doğru dürüst idmana dahi çıkmadı. Galatasaray'a transfer olduğunda ise hazır olmamasına rağmen direkt olarak oynaması ve üst üste 90 dakikalar çıkarması sakatlığı tetikledi.

Tam geri döndü dedik, form yakaladı. Bir sakatlık daha geldi ve birkaç haftası kayboldu. Neyse ki o aralıkta Adem Büyük sahne aldı ve eksikliğini yaşamadık. Geri döndüğünde de direkt olarak katkı vermeye devam ediyor. İlk 11 başladığı son 2 haftada 3 golü bulunuyor. Oynadıkça açılacak ve daha net katkı verecek. Hücum düzenindeki yeni rolünü de oldukça beğeniyorum. Alanı boşaltıyor, oyun kurucu gibi hareket ediyor, rakip ceza sahası içinde de etkisi büyük.

Falcao şu ana kadar 776 dakika sahada kalmış ve her 96 dakikada 1 gol atıyor. Bu konuda listenin 1. sırasında o var.

1- Falcao 96 dakika/gol
2- Stancu 104 dakika/gol
3- Sörloth 108 dakika/gol
4- Umut Nayir 108 dakika/gol
5- Papiss Cisse 116 dakika/gol
6- Burak Yılmaz 152 dakika/gol
7- Vedat Muriqi 153 dakika/gol

Tolga Kuru'nun Fanatik'te paylaşmış olduğu istatistik bu şekildeydi. Bu listede de Umut Nayir'i bir kenara bırakırsak, diğer forvetleri takımlarının en önemli gol silahları. Falcao'ya göre de daha fazla sahada kalıp, gol atanlar var. Sörloth'u da bir kenara bırakıyorum tabii, onun etkisi çok daha büyük ve bence ligin en iyisi. Diğer isimlerle kıyasla ise Falcao'nun hakkını yeterince teslim etmiyoruz gibi. Belki de beklentinin büyüklüğünden kaynaklı.

4 yorum:

  1. beklentinin büyüklüğü ve aldığı paradan dolayı,adem büyük ün hakkını teslim ediyorsun çünkü hem beklenti ile gelmedi hemde falcao nun aldığının 20 de birini falan alıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de, sahada kaldığında beklenileni veriyor bence. Sakatlıklar da onun suçu olmasa gerek.

      Sil
  2. Büyük golcü bitirciligi harika mücadele de ediyor. Forvet konusunda kadro mühendisliği hatası yok aşırı şanssızlık var sakatlıklar kaynaklı. Adem Büyük ise önemli bir şans

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimizde 3 iyi ve birbirini tamamlayacak isim var. Maalesef bir türlü bir arada kullanamadık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir