11 Mart 2020 Çarşamba

Falcao'nun yaşadığı tüm sakatlıklara rağmen düşmemesi önemli


Falcao için "tam hazır değil" dediğimde, "daha nasıl hazır olacak ki" gibi yorum atanlar var. Tam hazır olmamasından kastım "Atletico günlerine dönmesi" değil. Elbette dönemez, o yaşlar geçti. Mevcut yaşı itibarıyla ne denli hazır olabileceğinden bahsediyorum. Kendi seviyesinin yüzde 60'ı dolaylarında gezdiğini düşünüyorum ve ligin 2. yarısında oynadığı maçlarda gol ortalaması malum. Çıktığı maç sayısına oranla atılan gollerde ülkenin en iyisi.

Güçlü bir hücum planı içinde büyüyor. O güçlü hücum planının da en önemli parçalarından. Sivasspor maçında da böyleydi. Attığı gol ve yapmış olduğu asist oldukça benzer. Falcao ve Feghouli altı pas içinde aldığı pası boş kaleye yuvarladılar. Bu da x hücumun ulaşabileceği en iyi seviye. Üstelik Sivasspor deplasmanında tüm parçalar gerçek anlamda işlemedi. Onyekuru'yu çok iyi bulmadım, Ömer Bayram da oldukça sırıttı. Bunun yanında ise geçmiş maçlara oranla daha da yükselmiş bir Feghouli vardı.

Feghouli de Falcao'yu yükseltecek isimlerden. Feghouli'nin oyun aklı, teknik düzeyi ve kenar oyun kuruculuğu oldukça önemli. Onun temposu yükseldikçe takımın da hücum kalitesi artacak. Falcao'ya da daha yakın oynamaya başladı. Çok daha fazla rakip ceza sahası içine girip pozisyon buluyor. Sivasspor maçının ilk yarısında skoru 3-4 yapacak imkanı da bulmuştu. Bu maç olmadı ama kalan haftalar adına çok büyük bir koz. Geçen sezon gelen şampiyonlukta da bana göre 1 numaraydı.

Falcao'nun yaşadığı tüm sakatlıklara rağmen düşmemesi önemli. Bu sezon yaşadığı 2 ciddi sakatlık oldu ve uzun ayrılıklar yaşadı. 34 yaşında olsa da geri dönüşü harika değil mi. Her geri dönüşünde bıraktığı yerden devam etmeyi başardı. Bunu da doğru dürüst sezon başı geçirmemesine rağmen yaptı. Kendine bakıyor, çalışkan futbolcu ve forma giydiği kulübe de aidiyetle bağlı. Bunun da ödülü olarak yaş kaç olursa olsun attığı goller.

Yeni Van Persie değil yani. Aidiyet sahibi ve şampiyonluk kazanacak bir takımın parçası. O da bu yolda elinden geleni yapıyor. Para muhabbeti yapmak da boş yani. Eminim ki gelecek sezonda çok daha iyi bir Falcao izleriz. Florya'nın toprağı güzel. Çoğu yabancının aidiyeti bu düzeyde. Falcao gibi popüler bir futbolcu dahi bu ruh haline bürünüyor. Memnunum kendisinden, hücum düzenindeki rolü de onu oldukça yükseltti.

7 yorum:

  1. sadece golcü değil, oyunun hep içinde. pas alışverişlerinde var. oyun aklı var vs vs. ama seneye kesin olarak takımda kalır mı emin değilim. çünkü fatih hocanın işi belli pek belli olmaz. daha farklı bi profilde bi santrafor da isteyebilir; daha atlet, tempolu, mücadele gücü yüksek, pres yapan, koşan basan vs diye. gomis örneğindeki gibi farklı bi yol çizebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. falcao tipi santrafor hocanın tarzı değildir normalde ama şu an ki çok iyi işleyen düzenimizde falcao gibi bi oyuncunun varlığı çok önemli.

      Sil
    2. Değil ama Falcao gibi bir isim için oyun kurgunu düzenlersin. Falcao kalır, o devam artık. Yayına bahsedilen çalışkan bir tamamlayıcı gelebilir. Andone bu profilde aslında.

      Sil
  2. Falcao hocanin tarzi degil ama Galatasaray'in tarzi durumlar ne olursa olsun Galatasaray her zaman prestijli oyunculara yer vermistir bana göre Falcao'nun ilk 11de isminin yazmasi bile rakiplere hesap yaptiriyor, izlerken mutlu oluyorum bu tip adamlari en son Drogba bu keyfi veriyordu, umarim birakana kadar bizimle devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Drogba'yı istemişti hoca, onu net biliyorum. Falcao konusunda bence de o kadar ısrarcı değildi ama ona uygun bir kurgu oluşturdu. Şu an fikri değişmiştir.

      Sil
  3. Bence Falcao Feghouli'yi yükseltti. Baya uyum sağladılar ilerde. Belhanda da uyum saglayabilse su takıma keşke. Seri Lemina Belhanda üçlüsü ile bu hücum hattı ligde kimsede yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçta uyumları gerçekten de yüksekti. Zaman içinde daha da artar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir