4 Mart 2020 Çarşamba

Forveti neredeyse kalenin hemen ağzında topla buluşup golünü atıyor


Row-Z Report 'un Galatasaray - Gençlerbirliği maçı özelindeki hazırlamış oldukları grafikleri konuşmaya devam. Sıra gol beklentisinin. Bu istatistik Galatasaray özelindeki gelişimin en büyük göstergelerinden. Ligin ilk yarısında gol beklentimiz o kadar düşüktü ki karşılığında ligin en az gol atan takımlarından biriydik. Rakip ceza sahası içine forvetimizi dahi sokamaz durumdaydık. Ligin 2. yarısında ise ciddi bir hücum organizasyonundan bahsediyoruz.

Şu gol beklentisine, rakip ceza sahası içinde tamamlanamayan toplar dahil değil. Topu kenardan taşıyıp, rakip ceza sahası içinde topa yetişemeyen futbolcularımız oldu. Mariano'nun pasında Saracchi'nin dokunamadığı top gibi. Sağ bek topu getiriyor, sol bek ise ceza sahası içinde pozisyona giriyor. Hücum organizasyonunun gelebileceği en iyi seviyelerden biri bu. Yine Mariano ve Saracchi'nin taşıyıp da ceza sahası içinde dokunamadığımız pozisyonlar var.

Altı pas içinde ya da hemen çevresinde pozisyon bulabilen bir Galatasaray var. Forveti neredeyse kalenin hemen ağzında topla buluşup golünü atıyor. Falcao'nun 2 golü de bu şekilde geldi. Topu kenarlardan taşıyor ve ceza sahası içinde mutlaka 2-3 futbolcumuz oluyor. Onyekuru üzerinden dönen hücum planı haricinde bu tarz hareketlerimiz de var. Galatasaray son 2 sezonda şampiyon olurken beklenen oyun keyfini vermedi ama şu dönem o keyfi de vermekte.


Gençlerbirliği'nin etkisi hemen hemen yoktu. Muslera'nın poster çekimi yaptığı duran toplar dışında da zorlamadılar bile. Galatasaray ise buna karşılık maçın büyük bir bölümünde etkiliydi ve pozisyonlar buldu. Donk'un ilk dakikalarda gelen kafasıyla birlikte kilidi erken açtık. Gençlerbirliği de bu tarz maçlarda çabuk dağılabilen bir takım. Bunu iyi kullandık diyebilirim. Grafikte de gördüğümüz gibi gol sonrası 27 - 36. dakikalar arası etki yükseliyor ve 2. gol geliyor. 2. yarıda da 69 - 84. dakikalar arasındaki sürükleyicilik büyük.

Seri'nin 6 numara oynaması, Ömer Bayram'ın yeniden orta sahaya çekilmesi ve hücumda Falcao / Onyekuru ikilisinin devreye girişi tüm taşları yerine oturttu. Doğru yapıyı bulduğumuzu düşünüyorum. Lemina'nın dönüşüyle birlikte de hem takımın hızı, hem de mücadele gücü artacaktır. Lemina da topla çıkabilen, rakip ceza sahası içine sürpriz koşular yapacak, şutu da olan bir futbolcu. Fernando'ya dahi bu düzen içinde rakip ceza sahası içine sürpriz koşular yaptırıyorduk. Lemina çok daha iyisini yapar.

2 yorum:

  1. lemina'nin en derindeki oyuncu rolü artık seri'de. lemina'nin 8 numarada nasıl oynayacağıni merak ediyorum. daha önceden de lemina gibi bi yeteneği rakip yarı sahada da kullanmak gerek diyordum. şimdi hücumda da izleyeceğiz onu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence oynar, sırıtacağını sanmıyorum. Hızlı, topla çıkıyor, rahat adam geçiyor. Daha iyi bile olabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir