1 Mart 2020 Pazar

Galatasaray 3-0 Gençlerbirliği, Fatih Terim'in imzası ligin 2. yarısında net şekilde belli


Ateş düştüğü yeri yakıyor. Acı hepimizin olsa da şehit ailelerini düşünemiyorum bile. Şehitlerimiz var, bir yanda da telefon başında haber bekleyen asker ailelerimiz. Acı dolu, zor bir süreç bu. Önce şehit aileleri olmak üzere, Allah hepimize sabır versin. Hayat devam ediyor, acılar taze olsa da hepimiz işimizi yapmak durumundayız. Hala yazıyor olmam da bu sebepten. Zor da olsa bir şekilde devam edeceğiz.

Ligin 2. yarısına 4-2-3-1 başladık, Fenerbahçe deplasmanıyla birlikte de 4-3-3'e döndük. Burada formasyonlar önemli değil, iş felsefede bitiyor. Takımın tempo ve hareket kazanması önemliydi. General çok ama asker sayısı azdı. Ocak ayında yapılan hamlelerle takıma hareket getirildi ve ligin ilk yarısında eleştirdiğimiz çoğu ismin büyük oynamaya başladığını görüyoruz. Mariano ve Seri gibi isimler başta olmak üzere.

Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'a önlem adı altında bir 11 sahaya çıkarsa da 3. dakikada Donk'un golüyle düşündükleri sahaya yansımadı. Fatih Terim'in ligin 2. yarısına damga vurduğunu düşünüyorum. En ince detaya kadar çalışıyor bu takım. Rakip kalenin içine forveti sokarak boş kale gol atar olduk. Ya da sağ bekin asistinde sol bek pozisyona giriyor. Duran toplar zaten etkili, hücum da organizasyon dahilinde ilerliyor.

Dengemiz de güzel. Sağda Mariano / Feghouli ikilisiyle akıl, solda Saracchi / Onyekuru ikilisiyle de tempo ortaya koyuyoruz. Gençlerbirliği karşısında belki de bu dengeyi en iyi sağladığımız maçı oynadık. Mariano'nun ligin 2. yarısında kötü maçı yok ama bu sezon ilk kez bu denli iyi bir Feghouli izledim. Bu dengenin ortasına Seri gibi bir organizatörü ekleyince ortaya keyifli bir futbol çıkıyor. Dikine oynamakta ısrar ediyoruz ve bunun sonuçlarını alıyoruz.

Taylan Antalyalı dışında da sırıtan bir isim yoktu. Onda da 2 sıkıntı var. Antalyaspor maçında kaldı ve eşit atlayamadı, bu ilk sıkıntı. Diğeri de 4-3-3 orta sahasında katkı veremeyecek olması. Emre Akbaba için bile bu geçerli. O da 2. yarıda oyuna girdikten sonra birçok topu ezdi. Üstelik önü boştu ve imkanı vardı. O pozisyon fizik ister, o fizik de şu aşamada bu futbolcularda yok. Lemina döndüğünde o oynar, o olmadığında da Belhanda.

Onyekuru'nun varlığı dahi fark ettiriyor. Israrla rakip savunma arkasına koşu atıyor ve bu da savunma dengesini oldukça bozuyor. Seri'nin kazanılmasında Onyekuru etkisi de büyük. Saracchi de temposuyla Onyekuru boşluklarını doldurabilecek bir isim. Sağda da Mariano'nun Cafu veya Srna gibi etkisi ortaya çıktığında Galatasaray'ın aklı oldukça büyüyor. Ön alan ve orta saha hareketlendiğinde bu tarz futbol akılları ön plana çıkıyor. 

45 yorum:

  1. taylan berbat başladı. hoca 20. dakika çıkarsa şaşırmazdım o derece. sonra toparlandı ama bu maçtan sonra kimse taylan a şans vermiyor diye hocaya sallamasın.

    final paslarında çok basit hatalar yaptık ve skor 3-0'da kaldı. bence böyle rakip yakalamışken en az 5 atacaksın. bu nedenle skordan memnun değilim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hücuma odaklanmayın abi bu kadar,adam defansif açıdan baya iş yaptı akbaba vermiyor bu katkıyı mesela

      Sil
    2. Akbaba yerine tercih edilmesi tempo zaten, orta sahada daha çok savaşabilmesi. Yine de o pozisyonun futbolcusu değil.

      Sil
  2. tek bir koşu atmak yetiyor,o kadar çok pasör oyuncu var ki geride,kıme baskı yaparsan yap diğeri atıyor zaten o pası,onyekuru bug gibi gerçekten önlem alamıyorsun,emre akbaba kusura bakmasın 4-3-3 en ideal sistem.. taylan topla yeterli değildi belki ama savunma anlamında bence çok iyi maç çıkardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Ligin tılsımı da bu bence. Önde atlet, koşucu isimlerin olması. Böylelikle Seri gibi isimlerin önemi ortaya çıkar.

      Sil
  3. gitsin dediğimiz mariano bence mükemmel oynuyor. bırakın göndermeyi sözleşmesi uygun bir ücrete 1 yıl daha uzatılırsa şahsen ben itiraz etmem.

    andone adına üzüldüm. oyuna girip daha 30 saniye dolmadan topa ilk dokunuşu gol olacaktı. andone mi kötü vurdu yoksa şanssızlık mı anlamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok bide et kardeşim :) sen büyük takımsın o yüzden mariano şart

      Sil
    2. Vurdu aslında, kaleci şansla tuttu diyebilirim.

      Sil
  4. onyekuru müthiş bir tehdit. hiçbir şey yapma topu önüne at yeter. karışıyor ortalık. gerçekten çok önemli bir silah. takımın çehresini değiştiren adam onyekuru.

    bir de bu adamın yerine babel oynuyordu. o babel ki resmen kağnı gibi. topa basıp etrafı izliyordu. babel sayesinde ajax bile dibe vurdu gol atamaz hale geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an bitiriciliği bildiğimiz düzeye gelmedi mesela. Yine de tehdit işte.

      Sil
  5. Srna ørnegi housma gitti. Oda sag bek olmasina ragmen inanilmaz derecede her pozisyonun icindeydi. Øzlemisim kendisini izlemeyi. Hatirlatigin iyi oldu :)
    Mariano-Feghouli uyumu, Ømer-Donk uyumu, Falcao-Akbaba uyumu guzel. Bugun Seri-Onyekuru uyumunu daha net gørdum. Cok iyi anlasiyorlar, ve Seri bøyle devam ederse 1 sene daha kiralik kalmasini isterim. Umarim yaninda Sarrachi-Onyekuru da uyum saglar birbirlerine. Evet sol kanada hiz ve tempo getirdiler ama ben hala ikisini uyum icinde oynadigini gøremedim
    Ama bir kac Mac daha oynasinlar alisirlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geriden oyunu müthiş kuruyor, pas aksiyonu, ön alandaki etki, aklı. Her şey ön plana çıktı.

      Sil
  6. mariano ve donk ile artk 1 sene daha uzatma vakti geldi,ne linnes ne şener çeyreği etmiyor mariano nun kimse kusura bakmasın,donk da hem karakteri hem kalitesi ile bulunmaz nimet bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes'e talip bulunursa satılabilir ama Mariano kalsa dahi orayı genç bir potansiyelle güçlendirmeli.

      Sil
  7. ya geçen ilk yarıda hücuma gidene kadar takım başım ağrıyordu izlerken,şimdi kafamı bir yere çevirsem hücum yapıyoruz,yemin ediyorum 2.golden önce telefona bakayım dedim ne ara feghouli pası attı marianoya da gol oldu acayip gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hızlıyız ve kanat dengesini müthiş oturttuk.

      Sil
  8. onyekuru varken GS nin pozisyona girmeme ihtimali yok bence,koşuya önlem almak için savunmayı çok geriye çekmeniz gerekiyor bu da rakiplerin baskı yapmasını engelleyecek sağ beki çıkamayacak,her türlü tehlikle adam,keşke bonservisini alabilsek,seri olduğu sürece ve onyekuru koşu attığı sürece her şey çok kolay :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru'yu bir şekilde tutacağız bence. Tutmalı da, bu adamın alternatifi yok.

      Sil
  9. rakip öne çıkıp önde bassa, onyekuru arkaya kaçar. yok, basmayıp defans çizgisini geriye kursa bu sefer hem baskı kurup atak sürekliliği sağlarız, hem de sağ kanat ağırlıklı mariano-soso kombosuyla sağdan akarız. kanatlar çok iyi kombin oldu:)

    YanıtlaSil
  10. Adem Büyük'ün hakkı yeniyor. Sen o kadar maç iyi oyna, hakkını vererek oyna, takımı sırtla sonra 2 maç yedek kal. Adalet mi bu şimdi. Adem üzülmez mi şimdi. Daha nasıl katkı verecek bu adam. İyi oynasamda yedek oturucam diyecek artık. Yazık oldu Adem'e. Çok hakkı yendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkı yenmiyor. Adem Büyük rolünü bilerek bu takıma geldi ve şu an hayal edemeyeceği bir noktada.

      Sil
  11. Bu son maclat gösteriyor ki sorun sadece Marianoda degilmis ayni Babel örnegindeki gibi adama uygun formasyon yokmus, su düzende devam edeceksek Mariano kesinlikle kalmali. Falcao ve Onyekuru cok degerli, Seri ise attigi milimetrik uzun paslarla bizi cok iyi cikariyor, her sey güzel gidiyor, deplasmanda da kazanirsak kimse duramaz önünde bu takimin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun generalin çok, askerin az olmasıydı. Herkes pas yapıyor da, kim koşu yoluna top istiyordu ki?

      Sil
    2. Cok dogru tespit hocam ancak sunu da gözden kacirmayalim Mariano'yu kaybedersek yine formasyon degismemiz gerekecek zira bu oyunun ilaci bu tip adamlar ve dogru oyunu bulmamiz yaklasik 5 ay sürdü, hocaya güvenim tam ne olursa olsun tespitini yapacaktir tek korkum FFPden dolayi elimizin bagli olmasi, umarim bu oyunu devam ettirecek cekirdek kadroyu koruyabiliriz, senin de dedigin gibi yerliler vazgecilmez degil ne Akbaba ve Taylan ne de Adem hepsinin yeri doluyor hatta stoperin bile ama kanadin ya da bekin olmadigi zaman mutlaka aksiyor takim.

      Sil
    3. Mariano 1 sezon daha kalabilir ama Linnes'i satıp, oraya genç bir potansiyel kazandırmak gerekecek.

      Sil
  12. Mariano çok iyiydi bu maçta özellikle ilk yarıda sağ kanadı cok güzel kullandı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli de çok iyiydi, o uyum çok güçlüydü.

      Sil
  13. Tribünler inanılmazdı gerçekten helal olsun bu atmosfer duygulandırdı. Bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun.

    Stadtaydım, gördüklerimi paylaşmak isterim.
    Savunma kısmında sorunlar takımın güvenle top kullanıp her an tehlike üretebilecek oyunu sayesinde büyük oranda aşılmış gibi saracchi biraz sallandı sakatlık sonrası diyebiliriz. Orta alan da akciğer vazifesini kusursuza yakın yaptı seri parıldıyor maşallahı var.
    Taylan doğal olarak kolay uyum bulamadı takıma maç eksiği çok fazla daha fazla süre alabilmesi lazım çalışmaya devam.
    Ömer Henry mariano iyiki varsınız.
    Feguli maç başı biraz ayağını yere sağlam basamadı ancak devamında kendine geldi falcao ile uyumları daha fazla gelişmeli gelişecektir de.
    Velhasıl bunca takımın yarıştığı ortamda en tatmin edici futbol takımımızda var ancak öyle haftalara gireceğiz ki oyun 2.planda kalabilecek bazen umarım oyuncularımız gereken odağı gösterirler anlamsız kartlarla takımı eksik bırakmadan kaçınmaları şart donk çok anlamsız kart yedi bugün mesela.
    Biz de ne istediğimizi bilerek desteği sürdürmeliyiz 3 fark yapmış takımın biraz da top çevirisini alkışlamalıyız.
    Selamlar herkese..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saracchi için zaman gerekecek. Tam ritmini bulmuştu ki sakatlık yaşadı. Yine de temposu oldukça kıymetli.

      Sil
  14. bu sıkıntılı, üzüntülü ortamda bir kez daha galatasaray bizler için sıgınılacak bir liman oldu. trübünde 40 bin kişi vardı maç önü geçen haftanın sinerjisi ile büyük bir çoşku olacak diye bekliyorduk ancak bir kaç gün önceki yaşananlar nedeniyle çoşku yerine hüzün vardı başlangıçta. sonra hayatın gerçegi gibi yavaş yavaş enerji arttı, takım ise sadece işine odaklandı iyiki öyle yaptı yoksa sportif hüzünde yaşayabilirdik muslera ikinci yarı maçlarımızda oyunumuz gelişti, farklılılaştı diyorsak bundan en büyük katkılardan biridir kurtardıklarından çok ayak ve elle çabuk başlattıgı her pozisyonda top öne bir kaç saniyede gelir oldu. bu maçta hiç pozisyon vermeden tamamladık oyunun her alanında her bölgede çok iyi yardımlaştık ,çok iyi paslaştık dogru hızlı öne paslardı üstelik. biraz dikkatli yada becerikli olsak bu sezonun en farklı galibiyeti olabilirdi seri için son iki maçta özel bir övgü gerekiyor sagolsun lemina yok nasıl olacak derken bizim için yeni bir kazanım oldu. evet taylan ilk yarı tutuk etkisizdi lakin trübünde gördügüm ikinci yarıda gayet iyi her yere yardıma gitti faydalı oldu bu son on maç ona ve herkese ihtiyaç var ademden andoneye, linnesten ahmet çalık a kadar hazır tutmak öz güvenlerini yüksek tutmak gerekiyor bir şekilde....onyekuru malum bize oyuna çok şey katıyor kaçırıyor ,attırıyor atıyor kolayı yapamıyor zoru başarıyor e birazda böyle bir adam lazımdı degilmi aksiyon lazımdı duraganlıktan bıkmıştık ilk yarı maçlarında devam devam hiç bir şikayetimiz yok sayın onyekuru. her maç önemli ama her zaman oynayacagımız ilk maç önemli sivas ta aynı fb maçı gibi sakin kalabirsek oyunu elimizde tutabilirsek 3 puanla döner sonraki en önemli maçımıza bakarız hep birlikte...hayat içinde herşeyi barındırıyor hüzünde sevinçte bir duygu, bazen bogazımız dügümleniyor bazen bogazımız yırtılıyor bizede böyle paylar düşüyor ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rehavet olmadığını görmek güzel oldu. Hedefe kitlendik ve bu yönde güçlü adımlar atıyoruz.

      Sil
  15. anlayış ve sistemimiz mükemmel işliyor. ama finallerde daha becerikli olmamız lazım. şu maçın hakkı 10-1 filandi. atak sonlandırma da gelişim göstermeliyiz. özellikle onyekuru'nun son vuruş ya da son paslari çok çalışması gerek. 2'ye 1 ya da 2'ye 0 yakaladığımız pozisyonlarda arkadaşina boş kaleye gol artırması gerekirken, attığı paslar "tıngır mıngır" gidiyor ve rakip tehlikeyi savuşturuyor. aynı şekilde diğer oyuncularda atağı bitirirken daha net olmalılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao ve Onyekuru'dan beklemeyeceğimiz goller kaçıyor. O ritm de yakında sağlanır.

      Sil
    2. onyekuru'nun gerçeği bu zaten. monaco vs boşa göndermedi. isterse 150km hızla koşsun. finallerini geliştirmeyen bi oyuncu hiçbir zaman üst düzey takımlara transfer yapamaz. onyekuru'nun görüp görebileceği en büyük yer galatasaray. ha bundan şikayetçi miyim dersen hayır tabi ki. yine de çok büyük bi tehdit.

      Sil
    3. ben bunu 10 gün önce söylemiştim; onyekuru'nun finalleri iyi olsa türkiye'ye getiremezsin zaten.

      Sil
    4. Monaco'da tutmadı, olabilir. Her futbolcu için geçerli. Onyekuru'yu geçen sezon izledik, yapacakları belli. Belçika'daki gol sayıları da. Çok kıymetli ve bizim adımıza olmazsa olmaz. Büyük bir gol etkisi.

      Sil
  16. lemina döndüğünde bu düzen devam etmeli bence. seri 6, lemina ile ömer(belhanda) 8 oynamalı. akbaba da maalesef kenara.

    YanıtlaSil
  17. En çok dikkatimi çeken de, bir takımın sağ beki ortalayıp sol beki gol girişiminde bulunuyorsa (veya tam tersi) o takım ritmini bulmuş, hedefe kilitlenmiş gidiyor demektir. Biz dün buna şahit olduk. Hücum pres, dikine futbol, kanat oyuncularının oyuna katılması ve Mariano'nun ortalayıp Sarrachi'nin topa hamle yapmak üzere koşması vs. bizi umutlandıran noktalar. Ligin ilk yarısında yapılan hataların ceremesini bu güzel futbol çekmez umarım sezon sonunda. Doludizgin devam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da zaten x hücum organizasyonun gelebileceği en iyi noktalardan. Ünal Karaman'ın Trabzonspor'unda da Pareira ve Novak bunu yapıyordu. Biz de başladık.

      Sil
  18. Sivas maçı ile ilgili tahminin nedir kazanır mıyız ?

    YanıtlaSil
  19. Taylan eleştirilmiş ama Taylan'ın hareketliliği bile yeterli oldu. Elbette gönül oraya daha etkili bir isim isterdi ama benim de maç öncesi başlangıç kadrom böyleydi. Akbaba'yı sağ önde forvette değerlendirmek artık en doğrusu, o da Feghouli'nin alternatifi olarak. Son olarak Onyekuru büyük tehdit. Bence takıma yapılan en büyük dokunuş o.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gece o konuda detaylıca yazdım diyeyim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir