1 Mart 2020 Pazar

Galatasaray'a ters gelen futbolcular listesinde Stancu'nun hatırı sayılır yeri var


Galatasaray'a ters gelen futbolcular listesinde Stancu'nun hatırı sayılır yeri var. Galatasaray'a attığı birçok gol hatırlıyorum. Türkiye'ye geldiği gün Galatasaray'la hayalleri daha farklıydı ama o günden bugüne iyi bir Türkiye Ligi kariyeri yaptı. Hangi takıma giderse gitsin önemli bir gol kozu haline geldi. Bugün 32 yaşında olsa da hala ligin en değerli forvetlerinden biri. Bu sezon oynadığı 17 maçta 12 gol 3 asisti vardı. Özellikle de son haftalardaki çıkışı oldukça etkiliydi.

Galatasaray maçı öncesinde yapılan son idmanda sakatlık geçirdi ve en az 6 hafta oynamayacağı açıklandı. Gençlerbirliği tam da rahat nefes almak isterken bu ayrılık büyük bir handikap oldu. Takımın 1 numaralı gol silahını kaybettiler. Sakatlığına üzüldüm, umarım en iyi şekilde döner. Galatasaray açısından bakınca olaya yokluğu fayda sağlayacaktır. Ters bir isim, özellikle de deplasman oyunlarında.

Galatasaray maçı öncesi mesaj da veriyordu. Bu maçlara daima farklı hazırlandı ve istediğini aldı. Galatasaray kariyerinin istediği gibi gelişmemesi bunda etken. Galatasaray, Stancu'yu transfer ettiğinde Romanya'nın altın çocuğu tadındaydı. O dönem için iyi de bir bonservis bedeli ödenmişti. Kötü bir döneme denk geldi tabii, kendini gösteremedi. Fatih Hoca göreve geldikten sonra hazırlık kamplarında yer alsa da yabancı sınırının kurbanı oldu.

Yabancı kuralı bugün olduğu gibi olsa takımda kalırdı. Sol kanatta dahi denendiğini görmüştüm. O sezon kiralık gitmek zorunda kaldı, ertesi sezon kalmak dahi istemedi. O zamandan bu yana da Anadolu kariyeri başladı ve yaş 32 oldu. Galatasaray'a geldiğinde 24 yaşındaydı. İstikrarıyla ön plana çıkan forvetlerden biri. Hızlı, teknik, ön alanda oldukça çalışkan ve gol sezgisi yüksek. Sakatlık vesilesi eski günleri tekrar bir yad ettirdi.

Gençlerbirliği maçına gelirsek. Lemina ve Belhanda'nın yokluğunda klasik düzene geri dönecek gibiyiz. Çıkacak 11 üzerine çok fazla düşünmeye gerek yok, yapılacak az çok belli.

Muslera
Mariano Donk Marcao Saracchi
Seri Ömer
Feghouli Akbaba Onyekuru
Falcao

Onyekuru'nun bu saatten sonra 11'i bırakacağını sanmıyorum. Falcao da iyi döndüğünü gösterdi ve formayı o da bırakmayacaktır. Orta sahada ise bu maç özelinde Seri / Ömer Bayram ikilisi sorun olmayacaktır. Lemina döndüğünde de formayı Emre Akbaba'dan alabilir. Saracchi'nin de 11'e dönüşüyle takımın nasıl hareketlendiğini görmüştük. Ön alanda gol sezgisi yüksek, birçok koşucu var. Buna Ömer Bayram'ı da dahil ediyorum. Seri'nin iyi futbolu bu kurguda devam eder.

6 yorum:

  1. 2014-2015 sezonunda içerde 1-0 yendiğimiz Gençlerbirliği maçında 90+5. dakikada inanılmaz bir gol kaçırmıştı onu hiç unutmam.

    YanıtlaSil
  2. Bize karşı ilk 5 maçında 4 gol atmış, sonraki 9 maçında sadece 1 gol atmış. Ama nedense ben dahil çoğumuzun hafızasında hep atıyor diye kalmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim aklımda sürekli bize gol attığı var :) Orduspor, Bursaspor ve Gençlerbirliği formalarıyla :)

      Sil
  3. Herkes öyle mi bilmiyorum ama ben her maç öncesi hoca acaba şu değişikliklerde yine geç mi kalacak diye düşünüyorum,gençler maçı hele geç kalmamak gerekiyor, ofansta çok tehlikeli takım genclerbirligi,falcao ve feghouli özellikle feghouli oyundan biraz daha erken alınmalı,kenarda andone adem gibi fizik gücü yüksek oyuncular var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben düşünmüyorum, çünkü geç kalacak. Maalesef o yönde acil aksiyon alamıyor. Gerçi Fenerbahçe değişikliklerinde iyiydi hoca.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir