16 Mart 2020 Pazartesi

Maalesef bu sezonun kronik sorunu olan oyuncu değişikliklerinin gecikmesi


Sivasspor maçında da Onyekuru sallanmıştı. Beşiktaş maçında ise belki de en kötü görüntüsünü izledik. Onyekuru'yu kullanamayınca da Galatasaray hücumunun belki de en güçlü yanı eksilmiş oluyor. Onyekuru'nun sahada olması dahi bir tehdit desek de, şu etkisizliğiyle hücum noktasında bizi eksik bıraktığını söylemeliyiz. 4-3-3'e geçişin ardından bir anda yükselmişti ve özellikle Fenerbahçe deplasmanı zirvesini görmüştü. Bugün o etkide değil.

Tabii Beşiktaş karşısındaki en kötü yan o değil. Hücum tarafında o kadar fazla zayıflık vardı ki. Kim etkili oldu ki diye sorulsa bunun da cevabı yok. Feghouli sahnede değil, Falcao'ya top gelmediği için kayıp, Belhanda sahadayken de tüm takımın aksiyonu düşmüş durumda. Mariano dahi tek başına ne kadar etkili olabildi? Saracchi'nin de sakatlık dönüşü sonrası orta ayarı iyice düşmüş durumda. Şu tabloda tek koz duran toplar olur.

Orada da ilk yarıda Ömer Bayram'ı aradık. Gerçi 2. yarıda da çoğu pozisyonda Seri orta yapmaya devam etmişti. Kaybetmemek için sahaya çıkan rakipler doğal olarak Onyekuru'ya karşı önlem almaya çalışır. Çok fazla açık alan vermezler ve geride beklerler. Onyekuru sizi sürükleyerek, N'Koudou gibi rakip geçecek bir kanat değil. Gökhan Gönül, sonrasında da Lens karşısında cirit atmasını beklerdim ama etkili olamadı.

O noktada oyuncu değiştirmek gerekiyor. Onyekuru'yu 90 dakika sahada tutacağız diye bir kural yok. Emre Akbaba'yı çok daha erken sahada isterdim. Emre Akbaba'yla rakip ceza sahası çevresinde topu tutabilir ve pasla pozisyon bulma noktasında daha net iş yapardık. Oyuna girdikten sonra da 2-3 pozisyonda bunu yapabileceğini göstermişti. Bu hamleyi yapmak için maçın son dakikaları beklenmemeli. Maalesef bu sezonun kronik sorunu.

Andone de daha erken oyuna girebilir. Zaten bir organizasyonun yok. Falcao'ya top gelmiyor ve rakip yarı sahasında kaybolmuş durumda. Andone'yi biraz daha erken oyuna alarak oradaki çalışkanlığı yükseltebilirdik. Rakibi hataya zorlar, çok koşar, hücumda basmadık yer bırakmaz. Oluşan kaosta da sonuca gidebilirdik. Biz ise 90. dakikada Andone'yi oyuna alıyoruz. 2-3 dakikada dahi rakibi nasıl hataya zorlamaya çalıştığını izledik. Hücum için kaliteli bir kulübe olsa da kullanamıyoruz.

4 yorum:

  1. Abi ben bu Andoneyi hic beğenmiyorum
    Cok kirilgan bi oyuncu istikrarsiz son vurus yetenegi zayıf..bana göre Adem Andoneden ustun oyuncu
    Sezon sonu icin anlastigimiz iddia edilen Oğulcan Ali Yavuz Falcao Adem bu hucum yeterli gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Andone'yi tutuyorum, sakatlık geriye attı maalesef.

      Sil
  2. Abi Ben hala Andone-Falcao'yu ayni anda ilk 11'de gørmek istiyorum :) arkalarinda Feghouli/Akbaba.
    Orta 3'lu de Bayram-Lemina-Seri. Onyekuru'yu kesmek istemem, ama bir Macta olsa denenmeli. Yada Onyekuru-Falcao arkalarinda Andone. Yeterki Andone hazir olup ilk 11'de olsun.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir