17 Mart 2020 Salı

Şu yerleşim 4-3-3 değil de 3-5-2 gibi değil mi?


MatchStudy.com 'un Galatasaray - Beşiktaş maçı için paylaştığı istatistik üzerine konuşalım. Pas bağlantıları ve yerleşim konusunu önemsiyorum. Galatasaray'ın saha içi yerleşimine baktığımızda da Lemina'nın dönüşüyle birlikte oluşan kurguyu net şekilde görüyoruz. Stoperlerin arasına girerek orayı üçlüyor, bekler bir kanat işlevi görerek tüm odağını hücuma veriyor. Şu yerleşim 4-3-3 değil de 3-5-2 gibi değil mi?

Buradaki temel sıkıntı Seri ve Belhanda'nın üst üste binmiş olması. Öne doğru da pas bağlantıları yok. Pas trafiğinin iyi işlememesi zeminin de ağır olmasıyla alakalı ama Seri / Belhanda üst üste binince bir farkları kalmıyor. Öne oynamadılar ve topu da oraya taşıyamadılar. Seri ve Lemina arasında top dolaşıp durmuş. Bu ikilinin çok fazla basit pas hatası da vardı. Hücumda çoğalamamanın temel sebepleri işte.

2. yarıda Ömer Bayram biraz olsun hareketlilik getirdi. O sahadayken, Saracchi'yle pozisyon değişimlerini sıklıkla izliyoruz. Sola çok daha yakın oynuyor ve Saracchi / Onyekuru kanadının işlemesini sağlıyor. Etkili olmadı tabii bu kanat, çok verimsizdi. Saracchi'nin orta kalitesi kötüydü. Onyekuru ise birebirde çok etkili bir isim olmadığı için orayı işleyemedi. Savunma arkasına sarkması lazımken bunu kullanamadık. Zeminin kötü olmasının etkisi çok büyük.

Ağırlıklı olarak soldan gelmek zorunda kaldık. Galatasaray'ın Mariano / Feghouli hattını iyi kullanmasına alışık olsak da N'Koudou'nun etkisi Mariano'yu yavaşlattı. Feghouli de orta sahanın pas konusundaki verimsizliğinde çok fazla oraya kaydı. Mariano yalnız kalınca da N'Koudou karşısında sürekli geçildi. Neyse ki N'Koudou bal yapmayan arı gibi. Bitiricilik ve son tercih noktasında oldukça kötüydü.

Geriden ısrarla kısa pasla çıkmayı düşünürken rakibin baskısını da net şekilde hissettik. Çok fazla Muslera'ya dönülen top var. 2. yarıda belli döneme kadar stoperleri öne dahi atamadık. Oysa Lemina'nın stoperlerin arasına girip, orayı üçlemesinin nedeni bu. Donk ya da Marcao'nun daha fazla hücuma destek vermesi gerekiyordu. Biz bunu 2. yarıda ancak başarabilsek de bu sefer de geç kaldık. Yine de pozisyonlar var işte, kazanabilirdik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir