11 Mart 2020 Çarşamba

Nisan ortasında dönebileceğini söylediğinde inanmamıştım


Nisan ortasında dönebileceğini söylediğinde inanmamıştım. Gerçekten de dediği gibi oluyor. Sahada koşulara başladı ve idmanlara başlayacak düzeye gelmesi de Nisan ortası ya da sonu gibi olabilir. Bu sezondan geçti tabii, asıl hazırlık sezon başı kamp dönemine. Emre Akbaba'nın süreci de böyleydi. Aralık ayında idmanlara çıkmasına rağmen bekletildi ve Ocak ayında en güçlü şekilde döndü. Luyindama için de bu süreç işler.

Zor bir sakatlık. Sol diz ön çapraz bağlarında kopma ve dış menisküsünde yırtık tespit edilmişti. Bu tedavinin de Dünya genelinde 7 ay sürdüğü açıklanmıştı. Kasım'ın son günlerinde sakatlanmıştı, şu an Mart ortasına doğru geldik. 3.5 - 4 ay içinde geldiği nokta bu. Galatasaray'ın sağlık ekibi bu konularda gayet başarılı ve birçok ciddi sakatlığı erken çözmeyi başarmışlardı. Luyindama konusunda da en iyi işi çıkardılar.

Bu sakatlıkta ihmal de var. Sakatlandığı sahayı falan geçtim, sakatlık sonrası yapılan tedaviyi hatırlarsınız. Neredeyse futbolcuyu oynatmaya devam edeceklerdi, Luyindama'da o hava vardı. Milli Takım'dan döndüğünde ise acı tabloyla karşılaştık. Tam da form yakalamaya başladığı ve yükseldiği zamanlar. Şampiyonlar Ligi'nde belki kötüydük ama Luyindama'nın bireysel anlamda iyi performansı vardı. Bu da transfer için piyasa demek.

İlk etapta stoper sorunu çeksek de, Ocak ayından itibaren Donk öyle bir çıkış yakaladı ki süreci en iyi şekilde geçirdik. Üstelik Ocak ayında transfer yapamadık. Hatta Donk'un gösterdiği performansın ardından da yeni sezonu düşünüyoruz. Tarz olarak farklı bir futbolcu ve bugünü futbolunda da topla çıkabilmesi, geriden oyun kurması gibi artıları var. Luyindama'nın yokluğunu en iyi şekilde bastırdık. 

Luyindama döndüğünde ise elimiz güçlenmiş olacak. Satışı için çok ciddi rakamlar bekliyordum. 20 milyon avro gibi rakamlar da hayal değildi. Bu konuda Marcao'nun da önüne koyuyorum mesela. Yaşı henüz 26 ve gelecek sezonu yeniden ayağa kalkma dönemi gibi göreceğiz. Marcao ve Luyindama örnek transferlerdi. Bu isimler ne kadar parlatabilirsek kazancımız olacak. Sonrasında da bu tarz transferlere devam ederek.

4 yorum:

  1. Luyindama sakatlanmasaydi su an liderdik, zamanla acigini kapattik ama puan da kaybettik yoklugundan dolayi, ne zaman döneceginden ziyade dilerim eskisi gibi oynayabilir zira cok para döktük kendisine takima aidiyeti de var kaybetmek istemeyiz kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişen bir şey olmayacaktı. Savunma tarafında sorun yaşamıyoruz.

      Sil
  2. Sakatlanmadan bir sezon daha oynarsa yine bahsettiğim rakamlara çıkabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yüzden de şimdiden çalışmalara başlaması ve güçlenmesi oldukça önemli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir